Oxfilépasta med kesella

Jag var sugen på en krämig oxfilépasta, men kom på att jag inte fick ha grädde...

...så resultatet blev en oxfilépasta med en burk lätt kesella istället för den vanliga vispgrädden jag brukar använda.
För mig är det en stor omställning att inte få ha hur mycket smör och grädde som helst. Sånt är dessvärre ruskigt gott, och utan fettet i maten så är det svårt att få fram den rätta smaken hos kryddorna. Jag är den som gärna rör ner både smör och grädde i potatismoset, en extra skvätt grädde i såsen, grytan eller pastan.
Min mor stannade på middag, och hon tyckte att det var gott. Jag tyckte väl också att det var helt okej, samtidigt som jag tyckte att det var "slöseri" på så fint kött om jag inte kunde göra min hemmagjorda potatisgratäng med rödvinsky och en stor fetaostsallad.
Jag vet inte om jag inbillade mig, men det kändes som att kesellan gjorde maten mer mättande.

Kommentarer
Victoria
Smart! Smakar det ungefär lika som creme fraiche? :)
Trackback