Toes to ring



Hittade det här klippet på youtube, helt galet med en liten 5-åring som gör samma moment som vi gjorde! Det var i alla fall betydligt jobbigare än vad det ser ut som för den här lilla flickan.... :)

Fystest inför Gladiatorerna!




Dagen började inte speciellt bra.
Jag gick och la mig innan kl.22 igår för att få ordentligt med sömn. Trots detta så försov jag mig. Minns inte ens att klockan ringde. Jag vaknade kl.6:30, då skulle jag suttit på tåget för 20min sen!! Jag bokstavligen hoppade ur sängen, hoppade i träningskläderna. Tryckte ner de nödvändigaste sakerna i träningsväskan, greppade en banan och sprang ut genom dörren! Kl.6:40 satt jag i bilen på väg mot tåget, galet!

Inskrivning
Jag anlände till Gymnastik & Idrottshögskolan, Stadion strax innan kl.8:30. Inskrivningen pågick mellan 7:30-8:30, så jag hann i sista sekund. Hungrig dock eftersom jag bara fått i mig en banan till frukost.

Ganska så snart fick vi lite information om dagens upplägg. Dagen skulle delas upp i två testdelar, och mer än hälften skulle behöva lämna uttagningen redan efter lunch.

Tester - Styrka
Chins visste jag redan sen innan att det skulle vara, eftersom det var ett minimum krav att klara 8st. Likaså var det också ett minimum krav att springa 3km på max 15min. Efter alla styrketest var avklarade så kände jag mig osäker. Jag hade gjort bra ifrån mig, även om jag kände mig en aning klumpig på ett moment där vi skulle hoppa häck. Jag drog ner häcken två gånger. Men snabb var jag!!

Lunch och ovisshet
Ca 3tim senare så var det dags för lunch. Jag tryckte i mig matlådan, superhungrig eftersom jag inte ätiti någon ordentlig frukost. Satt ute i solen vid Stadion, solade och snacka om de avklarade testerna med nyfunna vänner. Spänningen var olidlig. Men jag hade mentalt ställt in mig på att åka hem. Inte för att jag var dålig, men för att det fanns andra som var bättre!

Resultat
Drygt 2tim senare så var det samling igen. De tackade alla som kommit och berättade samtidigt att konkurrensen varit stenhårt, och att alla hade gjort bra ifrån sig. Men inte ens hälften skulle gå vidare. Tavlan vändes och där fanns listor med namnen på dom som gått vidare. Jag stod längst bak i klungan, ville inte tränga mig fram för att sen inte hitta mitt namn på listan. Folk tjoade och skuttade därifrån. De hade gått vidare. Till sist kom jag fram, och näst längst ner stod mitt namn. Bara 22st gick vidare, och jag var en av dom. En grym känsla!

Tester - Kondition
Efter resultatet så väntade uppvärmning ute på gräsmattan. Jag och några andra tjejer sprang, och nu blev det väldigt tydligt vilka som var kvar. Alla var så sjukt vältränade, och det var riktigt roligt att höra vilka träningsbakgrunder alla hade. Vissa var PT's, några hade spelat handboll, fotboll, tennis, kört crossfit och sen så hade vi såna som mig, som mest kör på gymmet. Och en riktigt ung tjej som precis avslutat sin militärutbildning. Stark och charmig tjej!

Första testet kändes riktigt lyckat. Andra testet, beep-testet lite sämre. Jag blev så torr i munnen att jag knappt kunde andas. Man skulle få tre varningar innan man åkte ut. Men jag gav självmant upp på nivå 10 av 21. Då tog syret slut. Och oj, vad arg och besviken jag var på mig själv! Men bland tjejerna så låg den bästa på nivå 13, så det var ett helt okej resultat ändå, antar jag.

Intervjuer
Under dagen hölls två korta intervjuer. Bl.a. med producent och redaktören. Det var svårt att läsa av dom. Och jag vet inte alls hur det gick. Vi pratade bl.a. om träningsbakgrund, sysselsättning och hur man skulle ställa sig i vissa situationer om man kom med i programmet.

Gladiatorernas tur
När vi var på väg därifrån, så såg vi hur de stora "gubbarna och gummorna" trampade in i lokalerna. Det var dags för de riktigt Gladiatorerna att göra tester!

Slutresultatet
Vi får besked om hur uttagningen har gått om ca 2veckor. Kommer man med så väntar ett träningsläger i Karlstad och inspelning i sommar. Kommer jag inte med, nej då fortsätter livet som den vanliga småbarnsmamman jag är :)

Dagen kan summeras som en enda stor Adrenalin Boost!

Och chins samt toes to rings (eller benlyft till stång) är något som jag tänker fortsätta med. Grymt för rygg, axlar och bål. Klättring är också ett moment som jag skulle vilja fortsätta med, men det blir desto svårare att få till på gymmet!


Tyvärr blir det inga bilder från själva uttagningen. Då det var absolut Big No No :/

Work it!

Hela den här månaden har det varit väldigt mycket fokus på jobb. Det har varit galet på båda jobben, folk är sjuka, lediga och i kombination med en omorganisation, där jag är en av få som kan Företagscenter... Bara den här veckan hade jag 70st arbetstimmar och efter gymmet idag så var jag förbi ena jobbet en sväng. 


Satt och pratade med Markus på kontoret när jag fick ett meddelande från en annan kollega som undrade om jag kunde ta hennes pass imorgon. Of course så kunde jag det. Så veckan slutar med totalt 78tim!

Nästa vecka jobbar jag inte ens hälften så mycket. Det är kortvecka på jobbet, skönt! Jag har barnen och vi ska väl försöka ta oss till någon brasa, om vädret tillåter :)


Nu har jag precis satt i mig nygräddad grekiskt landbröd med lönnebergaskinka, ost, gurka och ett stort glas juice. Gott! Det fick bli "helgfrukost" ikväll istället eftersom jag antagligen inte kommer orka äta imorgon bitti. Klockan sex så ska jag vara på jobbet och direkt därefter så blir det en sväng till gymmet!

Nej, nu skriker sängen efter mig. Natti natt!

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Sandra!

Jag ska svara på nedanstående frågor och ska sen i min tur utmana 11 nya personer att svara på mina 11 påhittade frågor. Sen får de utmanade göra samma sak och meddela vilka de utmanar!!

1. Är glaset halvfullt eller halvtomt?
- Halvfullt

2. Vad har du för favoritparfym?
- Lancome - Miracle till vardags
- Ralph Lauren orginal till träning

3. Var spenderar du helst semestern?
- I något varmt land.

4. Hur många länder har du besökt?
- 9st.. Grekland och Spanien är de mest välbesökta! :)
Grekland, Spanien, Turkiet, Bulgarien, Thailand, Malaysia, Singapore, Finland, Danmark

5. Har du blivit opererad någon gång?
- Jupp, flera gånger.

6. Vilken låt går på repeat hos dig?
- Ingen specifik låt, men mkt Rihanna, Jason Derulo och även låten "Take over control" med Afrojack

7. Vad har du för fritidsintresse?
- Träning och dans!

8. Favoritmaträtt?
- Mammas stuvade spenat med ägg, bacon och potatis.

9. Brukar du färga håret?
- Nej, väldigt sällan.

10. Röker du?
- I jobbiga och stressiga perioder ja.. är dock inte i en sån period nu!! :)

11. Brukar du köpa lotter?
- Nej, väldigt sällan.




Mina frågor till er!!

1. Hur mkt lägger du på shopping varje månad?
2. Vad jobbar du med?
3. Tränar du, i så fall vad?
4. Vad gör du om 5år?
5. Hur ska din dröm man/kvinna vara?
6. Hur känner du mig?
7. Vilken är din drömbil?
8. Har du någon tatuering?
9. Storstan eller landet?
10. Vill du gifta dig?
11. Hur många barn vill du ha?

Godis i olika former!



Lördagsgodis eller ögongodis?! Jag älskar båda delarna...surt, sött och choklad i mängder. Eller något charmigt som går runt och ser bra ut och får mig på bra humör. Love it!

Dock så var det bara chokladen som fick följa med mig hem :-P Känner ett sötsug som få!

En spontan mil...

Igår stod jobb på schemat, men slutade tidigt. Så det blev en tripp till solarieöarna och sen hem till barnen och grillade.

Jag har haft så himla mycket jobb på senaste tiden, så hinner knappt svara på mail och sms, ledsen om det är någon som inte fått svar. Men svarar jag inte direkt, så glöms det tyvärr väldigt lätt bort.. Hur som, läste ett mail som jag fått från Meter TV angående fystestet för Gladiatorerna. Det blir en heldag vid Stadion, med flera tester. Kondition och styrka. Två minimum krav är att man ska kunna springa 3km på max 15min, och som tjej ska man kunna göra minst 8st chins, killarna 15st.

Well, good luck to me!

Konditionen är jag inte orolig för, och egentligen inte "vanliga" styrkeövningar heller. Men just chins suger jag verkligen på! Efter att ha läst mailet, så fick jag ett ryck. Jag ville ut och springa. Sagt och gjort, 22:30 lämnade jag hemmet och var ute och sprang ca en mil.

För er som kan tokstan... så sprang jag från Bergvik, längst vattnet till centralen och bort till Scaniasjön, runt den och upp på bron som leder mot Östertälje. Vid Viksängen, så tog jag en omväg genom ett villaområde för att få lite uppförsbacke och kom ut vid Månskensrinken. Därifrån fortsatte jag längst bilvägen förbi sjukhuset och upp vid Birkavägen tills jag kom i mål, jay!



Eftersvettades något enormt, men härligt var det!!

Mamma upp i dagen?



Lilleman ville flasha med sin nya one piece, och spexade med massa olika poser ;-)
Jag har lovat honom att han ska få ha den till dagis imorgon. Han ser verkligen fram emot att visa upp den. Hoppas bara att han får den reaktion han önskar! :)

"Mamma, ta kort på mig när jag gör så här... och nu också, och sen så här.. får jag se bilden? Bara en till mamma...!"

Grillsäsongen är igång!

Igår blev det grillat till middag. Årets första grillning! Kyckling och grönsaksspett med potatisgratäng. Riktigt gott var det! Dock så var det lite väl kallt för att sitta ute vid middagstid :)



Kl. 5 en lördag, galet eller vadå?

Dags att förbereda sig för sängen. Klockan ringer om lite drygt 5tim och det är dags för jobb.. Ledig igen 28:e som sagt...jay!

Jag har mer och mer tittat på lite resor för mig och barnen. Och det lutor mot att vi åker under min semestervecka i maj. Får se om jag hittar något som passar oss :) Vi behöver det, både jag och barnen, tror jag.

Jag har jobbat som en tok och känner att barnen blivit "lidande". De har visserligen varit på dagis, hemma med min mamma, bror eller hos sin pappa. Jag försöker ju så mycket som möjligt att styra mina arbetstimmar till mina barnfria veckor. Men det är inte alltid det går och jag känner lite dåligt samvete för att jag missunnar dom tiden när dom väl är här hos mig.

Förra årets resa var nog den mysigaste resan jag varit på. Jag vill ha det igen!


Förra året hamnade jag och barnen på Gran Canaria, Arguineguin ♡

Vanilj, jordgubb eller skogsbär?


I samarbete med Smartson så har jag fått testa Coops egna yoghurt i smakerna; vanilj, jordgubb och skogsbär. Barnen har varit med och smakat alla. Lilleman utsåg jordgubb till sin favorit. Lillfia äter allt och kan inte välja. Själv så föredrog jag vaniljyoghurten. Även om jag tyckte att den var lite fattig med just vaniljsmaken, jämfört med andra märken som jag testat...

Jag hade också gärna sett att den var lite krämigare. Men smaken är som baken, lilleman tyckte att det var bra att den var lättflytande, då kunde han ju dricka yoghurten till smörgåsen till frukost!

Men den var god och säljs för ca 11kr/liter. Vanilj har alltid varit en favoritsmak :)

Vilket är ditt favoritmärke och smak?!

Vilken är din favorit?



Igår köpte jag ju pizza på vägen hem från jobbet. Köpte fyra olika för att testa :)

Det blev Dr Oetkers Mozarella och Spenatpizza. Båda var supergoda, men jag föredrog nog mozarellapizzan, supergott med så cocktailtomater på! Sen så köpte jag också ett okänt märke, typ "castello" eller något sånt... den köpte jag i alla fall i smakerna Skinka och Salami.

Alla utom jag själv då föredrog just den sistnämnda. Det var nog första gången jag köpte fryst färdigpizza, men kanske inte den sista. Allra godast är ju dock Tapcos egna americanpizza, Tapco Special ala oxfilé, skinka, bearnesaie och champinjoner... minus svampen då förstås ;-)

Vad är det på eran favoritpizza?!

God Morgon Bifido



I samarbete med Smartson, så har jag nu fått testa valfri God Morgon Bififo juice. Jag valde ett säkert kort, apelsinjuice. Den var precis lika god som den vanliga God Morgonjuicen, bara lite snällare mot magen!

Tydligen var det fler här hemma som tyckte juicen var god, för jag hann bara ta ett glas. Nästa gång jag kom till kylskåpet så var det bara några droppar kvar...
Den finns i smakerna apelsin, äpple, nypon och blåbär. Nästa gång ska jag nog testa blåbär!

Nytt i barnens garderob!

Idag kom jag ihåg att hämta ut paketet med kläderna som jag beställde till barnen tidigare i veckan. Det var mycket finare i verkligheten än på bilderna. Jag hoppas att barnen ska vara nöjda, dom har inte hunnit se grejerna, eftersom jag hämtade dom på vägen hem från Järna, skjutsade hem min brors dotter.

Vad tycker ni?!









Asian style!




Fick ett sug på asiatiskt häromdagen... lyckligtvis så hade jag fått med mig både nudlar, friterade jalapeno-bollar och roti chanai bröd hemifrån pappa sist jag var där :)

KÄRLEK


Lilleman kom hem med det här fina brevet till mig från dagis ♡

Det går bra nu!!


Idag har jag verkligen haft en toppendag! Jag vaknade på bra humör, hann äta en snabb frukost med barnen innan jag drog hemifrån. Barnen fick vara hemma med min bror idag, vilket de var mycket nöjda över. Eftersom de äntligen fick tid att leka med grannen. Sånt man sällan hinner på vardagar...

Mitt glada humör höll i sig i stort sett hela dagen. Jag har haft sånt flyt och har verkligen känt energin idag! Till och börja med så var jag "över" på jobbet idag, vilket resulterade i att jag blev en alltiallo. Jag kammade och gjorde eftersändningar där det behövdes och hjälpte till med utdelning till dom som behövde det som mest.

Under utdelningen så stötte jag på en familj nere i en trappuppgång, de stod och diskuterade på sitt språk. Jag förstod ingenting, och tog hissen längst upp. När jag kom ut så stod två lägenheter helt öppna och röken vällde ut från den ena lägenheten. Det brann! Kunde ingen varnat mig? Man ska ju faktiskt inte åka hiss när det brinner. På vägen ner möttes jag av polisen, brandkåren och ambulanspersonal. Hela gården var full av utryckningsfordon, ordentligt pådrag. Men det lugnade ganska snabbt ner sig, och ingen verkade skadad :)

På vägen tillbaks till kontoret, så körde jag en annan väg än vanligt. Jag kände för att gasa lite, det var 70-väg, så det var helt okej. I typ två minuter, innan det blev 50-väg. Det tar ju sin tid att komma ner i hastighet, men jag bromsade i tid, och lyckades glida igenom en poliskontroll...härligt!

Vet inte om det var för att jag var duktig och höll hastigheten eller för att jag körde en tjänstebil eller om det faktiskt bara var en slump, för de vinkade in var och varannan bil till väggrenen... skönt var det i alla fall ;-)

Jag köpte De Oetker pizza på vägen hem, det var poppis och alla blev mätta. Sen har jag ägnat större delen av kvällen till att tvätta och städa. Det behövdes vill jag lova. Så mycket som jag jobbat, så har hemmet kommit bara fått vara.

Satte mig ner nu för första gången sen middag vid 17-tiden. Kollade mailen och såg att jag fått feedback på den senaste inlämningsuppgiften...

"Hej Sofia, Här ger du en fin beskrivning av ditt drömkontor. Du ger vidare bra förklaringar av begreppen samt kommer med intressanta förslag på aktiviteter inom upplevelsebaserad verksamhet. Vidare har du fått en intressant inblick i det idéella ledarskapet inom Friskis & Svettis. En väl genomförd uppgift. Betyg: MVG Hälsningar, Susanne"

Känns så himla grymt! Nu är det bara en uppgift kvar och sen slutprovet, jay!

Som sagt, jag vaknade på gott humör och somnar förhoppningsvis på samma glada humör. Dagen har verkligen flytit på non stop!

Besök på Årsta terminalen!

Idag har jag varit på utbildning uppe i Årsta - "Företagscenter i förändring". Det var intressant, mycket som var repetition eftersom jag jobbar i systemet varje dag. Men också en hel del matnyttigt som jag tar till mig!

Vi hade ganska gott om tid, så vi passade på att ta en rundtur nere på terminalen. Ingen liten terminalen vill jag lova. Jag är så grymt imponerad över hur lite post som faktiskt kommer fel eller blir försenad, med tanke på hur stor terminalen är, hur mycket post, maskiner och människor som jobbar där.

Hela sektioner med manuell sortering, finställd post, B-post, A-post, stort, litet och brevklumpar. Post åkte verkligen överallt, i lådor, vagnar och på rullband.

Två saker som jag var fascinerad över var dels blålådorna med post som åkte på rullband uppe i takhöjd i hela byggnaden, och dels deras sorteringssystem för brevklumpar, dvs. stora aviserad brev. Systemet var som en enda stor berg och dalbana, där alla paket åkte och till slut hamnade dom i rätt bur och skickades vidare till rätt ort. Sjukt att systemet funkar!!

Bjuder på lite bilder från terminalen... det här hade barnen tyckt om vill jag lova!






Shopping, jay!


Numera är det väldigt roligt att shoppa till barnen. De vill gärna själva vara med och bestämma. Lilleman har precis som mig fått dille på U.S/England motiv, och vi båda älskar Lexington. Han sin nalle och jag min inredning. När han såg t-shirten nedan, så var det helt givet att dom var gjorda för honom ;-)

Lilleman blev också överlycklig över att äntligen fått klicka hem sin egen One Piece. Han skulle fått en tidigare om jag bara hade hittat någon snygg... Lillfia fick också en såklart!

Det här är bara en bråkdel av allt som vi beställde. Barnen satt med under beställningen och Lillfia försökte envist att klicka direkt på skärmen, van vid pappa iPad tror jag minsann ;-)



Lillfia skulle ju också ha lite. Det blev alltifrån shorts och leggings till toppar och tjocktröjor.


Semester

Helgen har inte bestått av något annat än jobb, för ovanlighetens skull huh?! I fredags däckade jag på soffan redan vid 16-tiden, vaknade till vid 23. Tog en dusch och hoppade i säng, sov till kl.11 dagen därpå...19tims sömn i sträck!! Galet, men det behövdes nog. Jag tog igen hela veckans sömnbrist på ett dygn. Jag gillar't!!

Nu ska jag strax iväg mot jobbet, igen. Det blir dock en betydligt lugnare vecka än föregående. Slutar tidigigt idag, och hämtar hemma mina små troll.

Jag längtar till maj månad. Då är det förhoppningsvis en stabilare vår ute, inte snöstorm varannan vecka! Jag har också sökt semester som jag hoppas på att få beviljad. I så fall har jag och barnen en slövecka framför oss. En vecka av lek och lite utflykter. Skansen och muséum är i alla fall inbokat!

Ett tag så funderade jag på om jag och barnen skulle passa på att dra iväg på en sista minuten under min semestervecka. Men dels så är det svårt att hitta en resa som avgår just på den dagen man önskar åka, och sen så vill jag själv bestämma mitt resmål och boende. Inte ta något, bara för att det är billigt. Med barnen så åker jag bara med All inclusive :)

Nej, nu kallar jobbet. Ha en bra dag alla!

Fystest - Taggad som få!!



Vill ni veta något kul?! Om ett par veckor så ska jag på fystest inför en ny säsong av Gladiatorerna! Jay, det ska verkligen bli skitkul, men jag måste erkänna att jag blev minst sagt paff när de ringde och meddelade det idag.

Jag som jobbar som en tok denna månad.. det får väl bli ännu mindre sömn (om man kan sova mindre) och mer träning. Konditionen ska få ett skjut och även styrkan behövs. Jag är redan hyfsat vältränad, men ska man slåss mot en gladiator, så behövs mer än ett par välformade armar ;-)


Chansen att jag kommer med känns ganska minimal, MEN det är kul att man ens blev tillfrågad och jag ser fram emot fystestet, om inte annat för att se hur man ligger till!

Fredagen den 13:e

Insåg tidigare idag att imorgon är det FREDAGEN DEN 13:E. Jag är inte speciellt skrockfull, däremot så tror jag en hel del på horoskop, och inte ens det såg speciellt bra ut för imorgon. Saker ska flyta trögt och risken för konflikter finns...

På gott och ont så fick jag förfrågan att öppna imorgon igen. Barnen är ju hos sin pappa, och den jag vill umgås med är inte tillgänglig just nu i alla fall. Så jag känner att jag lika gärna kan jobba!

Som jag brukar säga: "Vila kan man göra i graven"
Helt sjukt egentligen att vissa sover 8tim/natt.

MAN SOVER BORT EN TREDJEDEL AV SITT LIV!!

Den här veckan har jag ett 200% schema, jay! Med tanke på hur veckans schema ser ut, så är jag grymt nöjd att jag fick in min inlämningsuppgift inom deadline!

Mån 16:00-21:15
Tis 6:30-21:15
Ons 6:30-21:15
Tors 6:30-19:00
Fre 6:30-19:00
Lör 6:00-15:00
Sön 14:00-21:15

Totalt 76tims arbete denna vecka!

Nya smakupplevelser!



I samarbete med Smartson, så har jag blivit utvald till att prova på tre olika smaker av yoghurt från COOPs egna märke. Det ska bli en spännande smakupplevelse!

Testpilot i köket!!



Denna gång ska jag få äran att prova på stekpannan Rotisser från Hackman. Det ser jag verkligen fram emot eftersom jag tycker om att laga mat, och det är alltid kul att laga mat med bra redskap i köket!

Deadline!

Trots ett minst sagt pressat schema, så fick jag precis in min inlämningsuppgift i kursen Pedagogiskt Ledarskap. Knappt TVÅ TIMMAR INNAN DEADLINE, snacka om i sista minuten! Men jag är nöjd med min skrivelse, och hoppas att läraren också är det!! Wish me luck!

Nu är det endast en inlämningsuppgift och ett slutprov kvar att skriva innan kursen är slut. Det ska bli så himla skönt. Även om kursen är väldigt intressant.

By the way, så tackade jag ja till ännu ett arbetspass i helgen! Så nu är jag inte ledig förrän 28april.

Nu är det dags för lite kvällsmat, ett avsnitt av Desperate Housewives, senaste säsongen förstås.. sist men inte minst viktigt. En varm dusch och sängen!! Imorgon väntar ännu en långpanna :)

SPA-shake!

Idag känns det som jag haft en liten spa-upplevelse för mig själv här hemma på morgonen! Jag började dagen med att tvätta och smörja in ansiktet med Lumene dagkräm. Jag har hört att man ska "klappa/slå" ansiktet lite lätt för ökat blodcirkulation, och det gjorde jag. Superskönt!

Till frukost blev det en shake ala Fia, dvs. vaniljyoghurt, en skvätt mjölk, en banan, frysta hallon och blåbär. Så himla gott, mättande och enkelt att göra på morgonen. Aptitet är nämligen inte på topp så här när man är nyvaken. Men en kall, god shake slinker lätt ner! Lite SPA-känsla, med frukt och bär. Nyttiga shakes!



Snatteri på jobbet...

Nyligen hemkommen från jobbet. Det blev lite senare än vanligt, eftersom vi tog en snattare precis vid stängning. Mitt i diskussionen med personen i fråga, så kunde jag inte låta bli att tänka på Securitasjobbet som jag skulle ha börjat på i vår. Där gäller det ju verkligen att kunna prata på ett vänligt men bestämt sätt.

Men idag kände jag inte att jag hade klarat av det. Jag tyckte på något sätt synd om snattaren, samtidigt som det var så uppenbart att han gått in i butiken för att stjäla. Känslomänniska som man är, så kände jag på något sätt med honom när jag såg VAD han hade snattat, typ mat för kvällen... inget jag visade såklart, men ändå. Jag måste lära mig stänga av känslor när jag arbetar. Jobb är jobb, och det är aldrig okej att stjäla. Punkt!




Nu väntar en varm dusch, lite plugg och kvällsmat. Sen är det sängen som gäller. Imorgon väntar ännu en långpanna ala Fia, dvs 15tim. Dagen därpå blir det en lite mildare version av långpanna. Det blir "bara" 12½timme ;-)

På fredag får jag förhoppningsvis lite sovmorgon, OM de inte vill att jag ska komma in tidigare till jobbet förstås. Imorgon börjar nämligen våran omorganisation, och av folks negativa inställning att avgöra, så kommer den gå åt skogen. Men jag hoppas såklart på motsatsen!! Det är inte roligt att vara chef på min arbetsplats just nu. Jag tycker synd om dom, de får all skit och idag var många irriterade, suckade och klagade. Allt är inte omöjligt, om man inte gör det omöjligt!

Jag trodde att jag skulle bli ledig i helgen, kunna sova ut och njuta av min långa helgfrukost. MEN ICKE! Fick förfrågan från Sportamore att komma in och jobba lite. Det var ett tag sen sist jag var där och fotograferades. Jag la det på hyllan eftersom jag hade himla mycket just då. Inte för att jag har speciellt mycket mindre nu, men nu finns i alla fall lusten och viljan att jobba!

God morgon med Olo!



Jag är som jag tidigare nämnt testpilot för Smartson och denna gång för yoghurten Olo, från Valio. Jag provsmakade vaniljyoghurten.. den finns även i jordgubb, hallon, blåbär, hallon/persika, persika/passionsfrukt och jordgubb/blåbär. De är riktigt goda och krämiga i smaken 2,7%.

Den ska dessutom vara bra för matsmältningen!

Riktigt god och rekommenderas starkt!

Ca 10kr för ett 2-pack eller 20kr för ett 4-pack.

Ännu ett arbetspass avklarat!


Bilden är tagen två timmar in på arbetspasset, så ni kan ju tänka er va fullt och fint det var när jag gick hem 5tim senare :)

Nu är man hemma från dagens arbetspass. Kastrullen står på spisen, det blir lite spagetti och köttfärssås till en hungrig mage. Jag är sjukt hungrig!

Jag somnade sent och har varit vaken sen kl.4. Jag åkte till jobbet kl.6 och blev stående där i ca 10min innan jag fick tag på min kära vän och kollega, Veroni.. som kom på att hon sagt fel tid till mig. Jag skulle börja 1½timme senare, så det var bara att ta bilen hemåt igen. Tur att man har bil, annars hade jag blivit smått galen. Jag vågade inte lägga mig igen när jag kom hem, så jag låg och slötittade på Big Brother.

När jag väl var på jobbet igen så var det fullt upp. Idag jobbade jag bara på frukt & gröntavdelningen. Lite skönt att kunna koncentrera sig på en avdelning. Jag lyckades gå igenom hela lagret och plockade väl upp ca 8pallar med frukt & grönt. Det blev så fint, både ute i butiken och på lagret!

Någon rast har jag dock inte tagit. Så gissa om magen skriker efter mat! Efter maten blir det en powernap tills barnen kommer hem, och när de har lagt sig ikväll så ska jag ägna några timmar till studierna. Jag behöver bli klar med inlämningsuppgiften väldigt snart, helst ikväll. Eftersom resten av veckan blir väldigt intensiv med jobb, både på posten och i butiken.

Arbetsberoende, bra eller dåligt?


Jag älskar att arbeta och har alltid gjort det. Jag vet inte vad som driver mig till det, om det är arbetet i sig, den sociala situationen eller om det är lönespecefikationen. Jag tror att det är en kombination av alla delarna.

Jag började jobba i butik som 14-åring och har alltid jobbat vid sidan om studierna. Jag har blivit kallad bortskämd, snobb och arbetsmyra. För att bli kallad bortskämd så tycker jag att man ska få allt serverat, men så har det inte alls varit i mitt fall. Det enda jag blivit bortskämd med är kärlek, men i övrigt så har jag alltid varit väldigt självständig, och betalat för mig.

Till skillnad från många andra så tycker jag INTE om att få saker. Vid speciella dagar som födelsedagar, julafton, mors dag m.fl så blir jag såklart mer än glad över presenter. Men att få kläder, smycken, resor osv som flera vänner till mig fått i sina förhållanden skulle jag bara tycka var jobbigt.

Och det där med "pappa betalar" har aldrig existerat. Jag mår bra av att klara mig själv. Separationen från barnens pappa i höstas slog ju kraftigt, inte bara känslomässigt, utan även ekonomiskt förstås, eftersom man i vanliga fall delat på alla utgifter. Helt plötsligt står man där själv med alla räkningar och en hel del som behövdes köpas nytt. Well, jag tycker jag klarat det ganska bra.

Jag har kunnat åka utomlands med barnen, köpt massa nya möbler, shoppat en hel del och skaffat bil. Så jag är mycket nöjd med min tillvaro som ensamstående.

Jag läste några artiklar om arbetsberoende eller arbetsnarkomaner, och vad det är som gör att de arbetar så mycket som de gör, och vad det kan leda till. För det första så krävs det att man arbetar MER ÄN 50tim/VECKA för att man ska kunna kallas arbetsnarkoman. Det gör jag just nu, jag snittar 65tim/vecka. Fast jag försöker få det mer kompakt under mina barnfria veckor.

De som löper störst risk att bli arbetsberoende är de med hög arbetsmoral, som går in i sitt jobb med stort engagemang. Symptom på att man är arbetsberoende är att man blir lättirriterad när man inte kan/får jobba. Följden av att vara arbetsberoende är att man riskerar att bli utbränd och får förändrade familjeförhållanden. Jag känner tyvärr igen mig när det gäller irritationen över att inte få jobba. Det ska mycket till för att jag stannar hemma från jobbet. Trötthet, förkylning, huvudvärk och illamående är inte anledningar nog för att stanna hemma, enligt mig. Och jag har lätt för att "ta med" arbetet hem. Det resulterade i att jag blev personal och schemaansvarig när jag jobbade på krogen, och jag älskade det. Ju mer ansvar jag får, desto bättre presterar jag.

År 2011 när jag var tvungen att säga upp mig från mitt butiksarbete pga ändrat schema som jag tyvärr inte kunde ta rent praktiskt, så mådde jag riktigt dåligt. Jag ville jobba, jag vill tjäna pengar. Innan jag fick barn så hade jag ibland både tre och fyra jobb åt gången (förskola, café, krogen och butik), och åkte från det ena till det andra. Men med barn i bilden så fick jag ändra mina vanor. Kanske till det bättre, rent hälsomässigt. Men jag vänjde mig vid en standard som jag ville behålla. Att behöva kolla saldot på kontot innan jag shoppade var inte något jag tyckte om. Spendera pengar har jag alltid varit duktig på. Men jag har inte varit en "slösa" för det. Det finns vissa saker som jag verkligen inte gillar att lägga pengar på, och det är festande!

Från att jag jobbat på krogen, och känt lite vakter/bartendrar här och var, så står jag inte gärna i kö, jag betalar inte inträdé och helst inte drinkarna heller för den delen. Jag lägger hellre pengarna på en taxi till och från krogen, men sen får det vara nog ;-)

Nej, nu är det dags att krama kudden. Klockan ringer tidigt imorgon och jag jobbar 6-15, fick förfrågan idag och jag kunde såklart inte säga nej! April genererar ca 270arbetstimmar, förhoppningsvis lite till om jag lyckas klämma in några timmars fotografering på Sportamore nästa helg!

Läs mer om att vara arbetsberoende HÄR och HÄR.


Efter att ha resonerat för mig själv, så vet jag fortfarande inte om jag tycker att det är bra eller dåligt att vara arbetsberoende. Den enda nackdelen jag själv kan komma på är väl att jag trivs för bra för mitt eget bästa, då syftar jag på hälsan och sömnen som blir lidande. Låt oss dra slutsatsen att det har sina för och nackdelar...

Påskfirande - del 2



Idag stod påskfirande med mamma & co på schemat. Mamma, syrran, brorsan, lilla Joline, lilleman, lillfia och G var här....och sist men inte minst jag själv förstås!

Jag började dagen med frukost, sen åkte jag iväg och hämtade brorsans dotter. På vägen hem plockade jag upp mamma och syrran. Väl hemma så hade brorsan förberett både potatisgratängen och hemmagjorda köttbullar. Jag fortsatte med prinskorv, ägghalvor, sparrisomelett, fläskfilé, kryddkorv, helstekt lax, ris, en örtsås och påskvört till det. Inte ett helt klassiskt påskbord, men jag gjorde i alla fall de saker som brukar gå åt, och alla var mycket nöjda!

Barnen fick leta påskägg, både jag, G, mamma och brorsan hade köpt påskägg till barnen. Så det blev många ägg att leta efter, innehållandes godis, chips, juice och lego! Barnen var mycket nöjda!

Jag förstår inte att barnen lyckades hålla sig vakna så länge som de gjorde. De somnade vid 21-tiden. Själv tog jag en powernap när mamma & co åkt hem. Helt slut var jag!

Påskmiddag hos pappa!

Igår blev det hastigt och lustigt bestämt att vi skulle hem till pappa på middag. Jag skulle jobbat och hade tackat nej till middagen, men fick ledigt. Så jag och barnen packade ihop och gav oss iväg. Vi lämnade bilen hemma. Men fick skjuts hem av lillebror som bara för ett halvår sen tog körkort. Tack snälla :)

Väl hemma hos pappa så träffade vi alla syskonen utom Kristiina som var på middag hos sin killes föräldrar. Pappa stod som vanligt i köket med förklädet på. Ingen ovanlig syn, eftersom hans stora passion är just mat. Han startade sin karriär inom branschen här i tokstan. Gamla Bristol, som numera är Telge Bostäders kontor var en nattklubb som pappa ägde.

Sen dess har han haft Restaurang Malaysia i Vasastan i många år, som numera drivs av min farbror eftersom pappa numera ägnar större delen av sin tid i fabrikens testkök där han komponerar och tillverkar nya smaker på såser och annat smått och gott! Ni hittar hans smaker hos bl.a. Ridderheims, ICA, Mrs Cheng, Leif Mannerströms men också under fabriken ParamParas egna märken The hot Spot, Hermans och Crazy Chef.

Sååååå, efter lite reklam om pappa, så bjuder jag på lite bilder från dagen. Det blev hemmagjord sushi, vårrullar, lammgryta och kycklingcurrygryta. Till efterrätt blev det kycklingbakelser, glass och annat gott. Som törstsläckare bjöds det på bl.a. te, kaffe, påskmust, raki, öl och likör 43... ha ha en salig blandning av smaker. Synd bara att de flesta körde bil idag!



Supergoda vattenmelonklubbor gjorde resan lite roligare :)



Min yngsta lillasyster Alicia, 1år. Åt allt och lite till. Här äter hon friterade mozarella sticks, även dom från pappas fabrik!


Lillfia trivdes med alla leksaker. Varför är andra leksaker alltid roligare än ens egna?


Äldsta systern Camilla, njuter inte fullt ut av att vara med på bild. Men fin ändå!



Många Buddha statyer jag sett, men en skrattande buddha gillade jag skarpt!


Några av pappas mindre vanliga kryddor. Jag lyckades räkna till 79st kryddburkar. Sen har han ju flera skåp med de vanliga kryddorna, som vi vanliga "svenssons" använder. Men dom är inte tillräckligt exklusiva för att stå framme, tycker pappa ;-)


Camilla och pappa hjälptes åt och gjorde hemmagjord sushi. Himla imponerande, tycker jag!


Resultatet: ca 40st bitar sushi.


Risrullar med lax doppad i wasabi. Lillemans favorit! Tillagad eller ej så älskar han lax!




Hemmagjorda vårrullar, fyllda med entrecote, sallad och glasnudlar. Min favorit. Jag åt säkert 5-6st och doppade dom i chilisås, mums!!


Ska det vara, så ska det vara ordentligt. Även lilleman och lillfia ville äta med pinnar.

Camilla bjöd på kycklingbakelser till efterrätt, gott!


Yngsta lillebrorsan, Oskar, bjöd sin lillasyster på glass... tills pappa kom på honom ;-)

Ätbart!

Jag har alltid tyckt om att fotografera. Både mig själv, barnen, min vardag och då speciellt maten. Mat har oftast så många fina färger, vilket gör det roligt att fotografera. I övrigt så gillar jag att fotografera i naturen eller åtminstone i dagsljus. Ljuset blir oftast som bäst då, och man slipper använda sig av blixt. Här kommer ett litet bildregn från veckan som gått...



Kyckling röd curry med basmatiris.


Frukost på språng - hallon/blåbärsshake och grova ostsmörgåsar!


Lövbiff med potatiskroketter, bearnesaiesås och vitlökssmör, mums!


Glass och maränger med hemmagjord chokladsås. Barnen bokstavligen slickade rent tallrikarna :)


Idag blev det hemmagjord tunnbrödsrulle med bl.a. majonäsgurka, räksallad. Gud så gott!

Färg(glad) påsk!

Jag och barnen tog en roadtrip efter jobb och dagis. Det blev en sväng både till Willys, Ica och Hemköp. Alltid någon affär som inte har det man ska ha! Efter de tre butikerna så lyckades vi i alla fall handla hem lite mat inför påskträffen med mamma & co i helgen. Vi handlade också hem lite ost och kex, samt 1kg färsk lax som lilleman fastnat för :)
Påskris och fina tulpaner köpte jag också. Så nu är det i alla fall lite påskstämning här hemma, åtminstone i köket...

Påsken kommer att spenderas på flera håll. Imorgon ska vi åka hem till min pappa på middag, på lördag kommer min mamma, syster och G hit, och sist med inte minst så ska barnen till sin pappa på söndag och fira lite påsk.



Arbetsmyra?!

Galen vecka, tokmycket jobb och alldeles för lite sömn! I förmiddags kändes det verkligen att man gjort 46arbetstimmar på loppet av 4dagar. Nästa vecka är det kort arbetsvecka, men jag lyckas ändå få ihop 55timmar, jay! Hela veckan så är det musiken som hållit mig på topp. Jag och lurarna är ett med varandra!

Om ca2veckor så ska jag iväg på utbildning genom jobbet. Jag älskar företag som satsar på att utbilda sin personal. Jag har ju arbetat i Postens Företagscenter nu i drygt ett år, så jag ska få FC-utbildning, en endagsutbildning som ges uppe i Årsta.

Jag kallas både arbetsmyra och arbetsnarkoman.... undrar vart man fått det ifrån?!

Jobb, jobb och mera jobb!

Början av veckan har bara bestått av jobb. Men nu är två av tre långpannor avklarade för den här veckan. Med långpannor menar jag ca 15tims arbetsdagar! Idag var det helt galet på jobben. På Posten hade vi lucka, och vi var några bl.a. jag, som körde extra. Efter det körde jag i ilfart (så snabbt man kan köra, lagligt, förstås ha ha) till nästa jobb.

Jag fick höra att det var lugnt i butiken, skönt tänkte jag. Eftersom jag i så fall skulle hinna plocka igenom hela mejeriet och fruktavdelningen i lugn och ro. MEN det var allt annat än lugnt i butiken. Jag vet inte vilken butik de andra hade varit i ;-)

Jag sprang bokstavlgen som en jojo, och i en stor butik blir det mycket spring. Min telefon ringde varm, både från kunder och från kassapersonalen. Var det inte telefonen som ringde så var det en kund som kom och "drog" i en. Jag vet inte hur många gånger jag svarat på frågan angående lammstek, lax och dill idag.. några av veckans annonsvaror, som är väldigt populära nu så här inför påsken!

Det blev ingen direkt rast, eftersom jag väljer mina egna raster, så bokstavligen tryckte jag i mig tre skivor påskvört, samtidigt som jag ringde för att prata av mig med mina kära kollega, som gått hem för dagen. Hon förstod precis min inre stress, eftersom vi jobbar exakt likadant hon och jag. Hade jag fått välja så hade jag stannat kvar i butiken några timmar till efter stängning, jag kände mig långt ifrån klar... känner mig dock nöjd ändå. Jag gjorde vad jag kunde!

Något helt annat... det har varit mycket prat kring min jobbsituation, och jag har ju sökt jobb på Securitas och tjänsten var så gott som min. Eftersom jag klarat av både intervjun och de teoretiska testerna. Imorgon skulle jag iväg på hälsotest/fystest, men jag ringde och ställde in. Anledningen var att jag så sent som idag blev erbjuden en fast tjänst på Posten, som jag bara inte kunde tacka nej till. Jag trivs där, med mina kollegor, arbetsuppgifter, chefer, avstånd hemifrån osv. Men jag blev också erbjuden samma tjänst uppe på Globen, av min förra chef. Blev såklart jätteglad att hon fortfarande tänker på mig, men blev tvungen att tacka nej.

Måste också försöka hitta lite tid och kraft till min inlämningsuppgift som har deadline i början på nästa vecka. Känner mig smått stressad inombords, men samtidigt så är det då som jag trivs och jobbar som bäst. Om dygnet bara kunde ha lite fler nattetimmar, så man fick lite mer sömn. Det är verkligen en bristvara i mitt liv...


Resumé av helgen

Igår stressade jag hem från Earth Hour.. jag hade bestämt med en vän att jag skulle plocka upp henne. Vi skulle ut och dansa lite, här i stan för en gångs skull. Jag bytte om 4-5gånger innan jag bestämde vad jag skulle ha på mig... klänning, lackleggings med skjorta... nej till slut blev det kroppsstrumpan eller "kattdräkten" som brorsan sa när han såg den ha ha...

Efter många om och men lämnade jag bilen hemma, delade taxi med brorsan och några av hans kompisar ner till stan. Mötte upp min vän och hennes sällskap, som fastnat på stans skabbigaste ställe. Jag visste att vi skulle fastna där redan innan jag gick dit, ändå gjorde jag det. Varför?!

Där blev jag sittandes i över en timme, innan jag gav upp och drog. Dumpade vännen på ännu ett ställe eftersom hon skulle in och säga hej till någon. Hon fastande i baren, köpte en drink och klockan drog iväg.. och så jag med den. Orka stå nykter och vänta på någon som är raka motsatsen. Sista destinationen blev FemFemNoll, där mötte jag upp lite vänner, tog en drink, snackade lite goja och sen åkte jag hem. Själv och nykter. Independent. Så himla skönt!

Somnade som en prinsessa och när jag vaknade så hade jag fått ett meddelande på luren som gjorde min dag!



Avnjöt som vanligt min långa härliga helgfrukost, sen har jag ägnat större delen av dagen till att storstäda, och om någon timme ska jag hämta hem barnen. De ska få vara hemma från dagis imorgon, så jag kunde lika gärna hämta dom idag. Så slipper dom gå upp tidigt imorgon bitti ♡ 

Earth Hour Show

Jag som verkligen ogillar att köra bil i stan, hittade trots allt fram utan att köra fel en enda gång. Skönt! Det var lite värre när vi skulle hem. Missade påfarten till motorvägen och körde någon gammal väg hem. Hem kom vi, men det tog lite längre tid :)

Jag lovade att ta lite bilder, och det gjorde jag också. Inte av den bästa kvalitén dock. Eftersom det var Earth Hour, så släckte dom ner all belysning och körde endast med levande ljus. Jättemysigt, men det gjorde det ju svårare för kameran att jobba. Här är i alla fall resultatet!



Folk köade säkert i flera timmar för att få plats i Filadelfiakyrkan. Jag och brorsan kom dit ca45min innan insläppet skulle börja, och då var det redan så här mycket folk på plats. Jag köpte en french hotdog i väntan på att komma in i värmen. Svinkallt!! Och hade det inte varit för att brorsan väldigt gärna ville dit, så hade jag skippat det.


Loreen sjöng en låt skriven av Björk och sina egna "My heart is refusing me" och "Euphoria". Hon fick en ordentligt fin presentation av Sarah Dawn Finer. Det var MAGISKT, som Loreen själv skulle sagt ;-)


Danny fick också han publikens jubel. Man hörde att det var många småtjejer i publiken. Han pratade lite om hans insats för Earth Hour, och berättade att han ätit vegetariskt hela mars månad. Han sjöng bl.a. "In tha club"


Adam Tensta var sist ut. Jag känner ju igen namnet, men det är inte alls min typ av musik, så där kände jag faktiskt inte ens igen låtarna.

Det var även några fler artister som uppträdde, men som jag inte ens visste vilka dom var. Shame on me!
RSS 2.0