Karma is a bitch

 
Lika barn, leka bäst. Punkt.

Äntligen!!

 
Idag fick jag äntligen mina tapeter! Jag har väntat sen i februari, och de senaste veckorna har jag inte varit trevlig i mina samtal med hyresvärden. Så sent som i måndags så sa dom att det skulle dröja ytterligare några veckor till. Troligtvis någon gång i mitten på november. En arg Fia, krävde kompensation i form av hyresreducering alternativt att de betalade tapeter och lön till en målare, så skulle jag minsann hitta min egen målare. På tisdagen ringde dom och sa att målaren fick en lucka, så han kunde komma på torsdag, dvs idag. Perfekt!
 
 
Svårt att få det bra på bild. En svartmönstrad fondvägg och resten av väggarna är vita. Jag är supernöjd!
 
 
Idag var jag inne i stan, hade bl.a. en dejt med min fina flicka. Hon har äntligen kommit hem från New York. Så vi drog till Vapiano och käka. Pestopasta med pinjenötter, salami och olivolja. Så himla gott! Älskar Vapiano, mysigt, gott och prisvärt! Efter det så blev det girltalk och te på Grodans uteservering, love it!
 
 
Luren har varit ur funktion de senaste dagarna. "Ingen service" stod det. Efter ca 20st omstartningar mailade jag tele2, som skulle skicka ett nytt simkort, ett REK som skulle sms-aviseras. Vilket jag såklart inte kunde hämta ut eftersom jag inte kunde ta emot några sms, och vi har ju lärt våra ombud att inte lämna ut försändelser om kunden inte har något kollinr. Det fick jag ju äta upp!! ;-) Men som tur är, så har vi ju en Tele2 butik nere på stan, så sprang in dit idag och dom fixade det på nolltid. Jaaay, sms, whatsApp meddelanden och mail trillade in ett efter ett. Härligt, man känner sig smått låst utan en fungerande telefon!
 
 

Jag ser fram emot morgondagen!

I måndags var jag med Lillfia på förskolan. Det uppskattades verkligen, både av C och av flera andra barn. Fick bl.a. en liten pojke efter mig som bjöd hem mig på fika, han trängde sig emellan mig och Lillfia i samlingen flera gånger, bara för att få klappa mig på armen, och stod drömmande och tittade på mig medan vi väntade på lunchen. Hur gulligt är inte det?! Och småflickorna bråkade om vem som skulle hålla mig i handen när vi skulle gå till skogen. Lillfia var i alla fall megastolt över att jag var där och hälsade på, på "pappas vecka" dessutom...!!
 
I onsdags var jag med Lilleman på skolan. Jag hade frågat honom om det var okej, och fick ett solklart JA till svar. Så gissa om jag möttes av en lycklig Lilleman när han såg mig komma gåendes på skolgården! "Mamma, ska du stanna på skolan med mig idag?" Ja, svarade jag med ett leende. "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Vet ni, min mamma ska vara i skolan idag!" berättade han för sina kompisar, och gav mig en bamsekram. Det värmer i mammahjärtat, även om jag vet, att den lyckan över att ha mamma med sig i skolan, inom relativ snar framtid kommer att förändras. Men jag passar på medan jag får, och njuter av det!
 
Vi gick till skogen, fikade, pratade och lekte där. Vi pysslade, gjorde bl.a. FN-duvor eftersom det var FN-dagen, byggde pärlplattor m.m. Lilleman valde att sitta kvar med mig i matsalen och umgås istället för att springa med de andra barnen ut när det var rast. Mysigt att få vara bara vi. Det händer inte så ofta. Men vi hann leka en del på rasten också, bl.a. så fick Lilleman lära mig hur man spelar King, stolt kille. Mammas kille!
 
Imorgon ska jag också få lite kvalitetstid med min prins. Det är Halloween disco på skolan, och jag ska hämta honom tidigt. Vi ska ut och äta mat, Lilleman väljer ställe, men jag ska ge honom lite andra alternativ än McDonalds ;-)
Sen ska vi hem och klä ut honom. Han ska få vara en liten kirurg, vilket han ser fram emot... Jag med!

Idag var det två år sen...

 
Jag har tänkt på dig idag mormor... skulle göra det mesta för att få dig tillbaks 
 
 

Lika som bär?!

 
Lillfia har tjatat om rakt hår länge. Hon sitter gärna och borstar mitt hår och sätter i tofsar. Hon blöter ner sitt eget för att det ska bli långt och rakt. Min gumma! Så i helgen testade vi, en gång, för skoj skull. Att platta hennes hår. Värmeskydd och en förväntansfull flicka. Hon var megastolt när hon såg håret hänga fram långt ner över axeln. Hon skakade och slängde med håret. Speglade sig och gick med ett leende hela tiden. Det kändes så konstigt att se hennes lycka, svårt att beskriva. Jag har nog aldrig sett henne så glad. Hon ville ha hästsvans "Precis som du mamma, nu är vi likadana!", och hon ville ta kort, min gullunge!
 
MEN som sagt det var en engångsgrej. Min prinsessa är född lockig, och vill hon ha rakt så får hon fixa det själv när hon blir äldre. Det var bara en kul grej att testa! Fick höra av många att hon blev väldigt lik mig med sitt raka hår.
 
Vad tycker ni?!
 

Att göra eller inte göra...?!

Ovisshet är bland det värsta som finns. Att inte veta, att fundera och ställa frågor till sig själv. Frågor som man egentligen inte själv kan svara på. Frågor där det beror på så mycket annat/andra runt omkring.
 
Just nu funderar jag på min jobbsituation. Jag älskar att jobba, hatar att sitta hemma, och man blir inte direkt rik av att vara sjukskriven heller. I slutet av veckan så har jag återbesök hos läkaren, hon ville att jag skulle ta mig tid till att tänka hur jag ville göra med allt. Jag har tänkt, tänkt och tänkt. Kan meddela att jag fortfarande inte kommit fram till något. Men jag mår illa bara av tanken att behöva återgå till jobbet, och sömnproblemen har fortfarande inte fixat sig. Var vaken till klockan 3 inatt, och det är inte så att jag vänt på dygnet. Är oftast uppe tidigt ändå.
 
Varför kan ingen komma och knacka på min dörr och erbjuda mig drömjobbet?
 
Jag har sökt en del, bl.a. som fritidspedagog. Jag har också blivit förfrågad om en ev. tjänst som mäklarassistent, men vet mer först i nästa vecka. Även en tjänst som mejeriansvarig finns ledig på mitt andra jobb. Chefen rekommenderade mig att söka den. Klarar jag det? Vill jag det? Det är en tjänst med mycket ansvar, och jag vet hur jag jobbar. Ordning och reda, gör om, gör rätt liksom. Jag har mina teorier om hur jag vill att det ska vara och hur det ska se ut på avdelningen. Jag vill t.ex. inte sitta med ett onödigt stort lager, vill kunna erbjuda kunderna så färska varor som möjligt, välfyllda hyllor, rätt prismärkta, snygga gavlar och tydliga erbjudanden.
 
Det har fungerat väldigt bra med exponeringar och försäljning när jag tidigare varit avdelningsansvarig på ICA. Under tiden jag var tobaks och tidningsansvarig, så fick jag höra att försäljningen ökat med hela 30% bara på de 6månader som jag varit ansvarig, och TIDSAM menade att det var mina snygga och genomtänkta exponeringar i hyllor och kring kassan, som ökat försäljningen.
 
Likaså, så fick jag både tobaksskåpen och snusskåpen utbytta på loppet av två veckor, kostnadsfritt, något tidigare ansvariga och chefen försökt med under ett par års tid. Jag hade en bra kontakt med säljaren på Philip Morris, och jag är inte den som har svårt att prata för mig! ;-)
 
Jag har några krav på mina arbetsplatser; bra kollegor, fungerande arbetstider, få den lön man förtjänar dvs. jobbar man bra, så ska det synas på lönespecen, bra kemi med chefen, ett socialt jobb med mycket eget ansvar och utvecklingsmöjligheter. Allt detta är ett faktum och möjligt i butiken, det är bara några småjusteringar på schemat för att det ska passa med barnens lämningar/hämtningar. Men som chefen sa, han är inte omöjlig på den saken, någon timme hit och dit kan man alltid fixa. You just have to love him!
 
Förutom jobb, så har jag ju fortfarande studier med i framtidsplanerna. Har sökt en tid för möte med en studie och yrkesvägledare för att se hur mina möjligheter och alternativ ser ut.

Jag lever!

Som vanligt ett tag sen jag bloggade. Instagram har tagit över mer och mer... så lättillgänligt liksom. Lite som att twittra, fast i bild. Orkar folk ens läsa det jag skriver här i bloggen, eller tittar ni bara på bilderna?!
 
Enligt statiken så är det en ganska stor skara som följer mig varje dag, trots detta så tycker jag att ni är väldigt dåliga på att lämna spår efter er, bortsett från era ip-nummer då förstås! ;-)
 
Dagarna rullar på. Jag har varit hemma nu i drygt en vecka från jobbet. Sjukskriven med "utbrändhet" på läkarintyget. Jag vet allvarligt inte om jag är utbränd eller om jag bara är less på mitt jobb just nu, hur vet man det?! Inre stress och ovisshet, både privat och på arbetet. Extrem trötthet, eftersom jag oftast inte kan somna förrän kl.2-3 på nätterna, och går upp vid 5 på morgonen.
 
En dryg vecka av ledighet har i alla fall gjort mig gott. Jag har kunnat träna varje dag, kört med PT, hade en lunchdate med syrran i stan, lunch och träningsdate:at med fina Emma, powerwalkat med Anna och haft långa telefonsamtal med Jenny. Trodde själv att jag skulle få energi att ta tag i saker här hemma. Men förutom disk och tvätt, så har jag inte städat alls eller fått något gjort här hemma...!!
 
Sökt lite nya jobb. Men det är svårt. Dels ska man ju gärna vara behörig för jobben, sen så ska arbetstiderna passa med barnen och jag vill inte gå ner i lön, snarare tvärtom. Såklart! På tal om lön, vilken skitlön jag kommer att få med sjukskrivningen större delen av månaden. Men vad gör man? I förra veckan så brast det när jag var på jobbet. Från ingenstans kom huvudvärken krypande och jag kände hur tårarna brände innanför ögonlocken, då undrar man ju vad som är fel...
 
Sist men inte minst.... bildregn!! ;-)
 
 
 
 
 

Kö utanför gymmet en lördagsmorgon!

Utgång på Whiteroom med några av de bästa!

Te, special edition, just for me! ;-)

Lunch på Restaurang Malaysia! Mums filibabba!

Trött-tjej.se

Macarones, orginal från Paris...wiiiiiie, vilken lyx!

Lilleman börjar bli stor! Han ska på sitt första disco nästa vecka! :)
Det här är bara vad jag mumsar på i skrivande stund... ;-)
 
 
 

Bildbomb - veckan som gått!

Jag har varit så sjukt dålig på att uppdatera bloggen. Men ni hittar mig även på Instragram under namnet "Vincentsdotter". Här kommer i alla fall lite bilder från förra veckan :)
 
 
Lagade matlådor för hela veckan. Korvstoganoff med pasta och sallad. Riktigt gott blev det!
 
 
Gjorde en grymt god blåbärspaj som alla mumsade på. Lilleman en dag senare än oss andra eftersom han hade varit en buse!
 
 
Hade x antal sömnlösa nätter. Satt mest och lyssnade på musik med tända ljus och drömde mig bort...
 
 
Vi bestämde oss för att pyssla under helgen och köpte hem både pärlor, magneter m.m.
 
 
Min fina prinsessa med nyflätat hår. Hon har gjort både halsband och armbanden helt själv.
 
 
Fina armband på en fin flicka...
 
 
Jag gjorde också ett armband till henne. Men hon ville inte ha det. Det ville däremot lilleman! :)
 
 
Vi byggde pärlplattor som vi strök och gjorde kylskåpsmagneter av. Stolta troll man hade när de såg sina verk på kylskåpet!
 
 
Barnvecka = träna hemma, och det var just det jag gjorde. Det blev 40min av hopprep, styrkeövningar med gummibandet och magövningar på yogabollen.
 
 
Punktering fick jag också! Jag och trollen blev stillastående i ca 30-40min innan jag lyckades charma till mig hjälp av  grannens kille. Jag hade ju däcket och alla verktyg i bakluckan, men hade ingen koll på hur bytet skulle ske. Han är dessutom bilmekaniker, så han tog med sig det gamla däcket till verkstan för lagning, som jag ett par dagar senare fick åka och få monterat. Hur snällt är inte det?!
 
 

Life is a battlefield...

 
 
Den här kom på radion på vägen hem från jobbet idag. Höjde såklart till en vääääldigt hög volym och gasade på. Härligt att köra bil så sent på kvällarna, alla trafikljus slår över till grönt direkt. Jag tror inte jag nuddade bromsen förrän jag skulle svänga in vid parkeringen! ;-)

Energin kommer vid ledighet!

 
Tog ledigt från ena jobbet idag. Skönt att sova utan att behöva ställa klockan. Trots det så vaknade jag och gick upp strax efter kl.8:30, varför?! Ajaa, jag vaknade av mig själv i alla fall det är huvudsaken. Det blev en frukost och sen iväg mot gymmet. Körde ett lunchpass, STEP! Så himla härligt att kunna träna så där mitt på dagen.
 
Efteråt kom Andreas hit och hjälpte mig att skruva upp några hyllor som jag köpte under helgens besök på IKEA. Jag är mycket nöjd med resultatet. Ljust, öppet och platsekonomiskt, vilket gör det lätt att hålla rent. Dessutom är det väldigt fult när man ser alla jackor (köpte nya galger också, så alla jackor hänger i garderoben), mössor, halsdukar osv som bara låg uppslängda på hatthyllan. Nu har även dom fått fina lådor att förvaras i.
 
Dagen avslutades med jobb! Stängning i butiken, pratade även med chefen idag som frågade om jag kunde ta även denna helg, som annars skulle vara ledig. Självklart tackade jag, JA!
 
Jag hade en kund på butiken idag. Trevlig sådär, han frågade om jag jobbade på ett annat ställe också eller om jag kanske hade någon som var väldigt lik mig. Well, det var ju mitt andra jobb han pratade om, så det var ju jag. Han fortsatte prata om varför jag jobbade så mycket, om jag hade barn osv. Jag jobbade på, avslutade konversationen lite trevligt och smet in på lagret. Tänkte inte mer på det. När jag kommer hem ser jag att jag fått ett sms av en okänd person, det visade sig vara han. Vad svarar man på det? Jag är inte intresserad av något förhållande eller att träffa någon alls för den delen. Jag hinner ju knappt med mig själv! Sen så undrar jag hur han lyckades hitta mitt nr?
 
Ajaa, skitsamma. I det stora hela är jag nöjd med dagen, och imorgon väntar jobb följt av en timmes träning med PT, ska bli kul!!

Diamonds

 
 
Det är ingen nyhet att jag älskar denna kvinnas musik!
 
 

Sömnproblemen väck?!

 
Köpt ny säng som jag hämtade hem i måndags... kanske den hjälper mig med mina sömnproblem! Jag ger det några veckor, i annat fall ska jag uppsöka läkare för insomningstabeller. Känner verkligen att min sömnbrist börjar ta knäcken på mig. Att ständigt somna kl.2-3 på natten är inte okej när man ska upp kl.5.

Shopping piggar upp!

Sjukt trött idag! Det blev en stressig morgon innan vi kom iväg till förskola och skola, men vi kom i tid! Men väl på jobbet så flöt det på. Körde närservicen för omväxlingens skull. Skönt att få köra lite bil och lyssna på hur hög musik man vill, utan att någon torrboll kommer och stänger av. Dessutom så är det ganska kul att åka runt till de lite större företagen som bl.a. Foria, Astra, Siemens, anstalten m.fl.
 
Efter jobbet plockade jag upp barnen och vi åkte till McDonalds.. det blev dagens middag, jay! Tyckte i alla fall barnen. Själv åt jag en cheeseburgare, hade inte alls någon större aptit. Sen drog vi iväg till gymmet för ett boxningspass. Det var första... och antagligen sista gången jag hade med barnen på gymmet! Åtminstone båda två på samma gång. De skulle pilla på vikter och studsa med yogabollarna, phuuuu... Jag var minst sagt okoncentrerad, inte för att det egentligen stör mig, men för att jag antar att det stör andra. Gymmet är liksom ingen plats för barn, såvida det inte finns utrymme för barn som en del gym har.
 
 
Jag har precis lagt en ny order på Sportamore, det blev lite underkläder, sportbh:ar samt träningsbyxor och linne. Jag är verkligen helt såld på sportbh:ar, konstigt egentligen. Jag tycker dom är skitsnygga, men dom syns ju inte ens.. så varför lägger man flera tusentalskronor på dessa små tygbitar?!
 
Denna gång provade jag ett nytt märke Drop of Mindfulness. Många märken och modeller har man ju testat eftersom man modellat för Sportamore! ;-)
 
Letar även nya träningsskor. Älskar mina nuvarande NIKE Air Pegasus +27, men skulle behöva ett nytt par. Tråkigt nog så fanns dom bara i rosa och i STORLEK 44,5!! Hmm, antar att det är en av nackdelarna med säsongsrea.
 
 
Nej, nu väntar kvällsmat och en tidig sänggång, imorgon ska jag gästa kontoret på västra sidan, woop, woop!

Stupid in love?!

Man måste bara älska henne. Rihanna känns som en modernare version av Celine Dion, hennes låtar går på repeat. Nya som gamla, och självklart på högsta volym!
 
Celine Dion är dock också en stor favorit! Men just nu lite fööör lugn musik för min smak... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Workmode...?!

 
Jahapp, då fick man ett nytt schema idag då. Inget schema som fungerar för min del dock. Fick Företagscenter på mina barnveckor och tider som krockar med mitt andra jobb. Men nu har jag diskuterat med båda jobben, och det ser ut som det löser sig. I värsta fall får barnen sovmorgon vissa dagar och får sen vara med mig sista timmarna på jobbet. Men som sagt det är bara nödlösningar. I övrigt så gillar jag att det är så många tidiga mornar, vilket gör att man slutar tidigt, wihoooooo!
 
Fick också reda på att vi har en schemalagd lördag i december! Dagarna innan julafton, galet. Men samtidigt lite kul och udda. Krockar dock med mitt andra jobb. Så vi får se hur det blir med den saken. Lämnade in ledighet om juldagarna redan i januari ;-)
 

Att njuta... musik, sol och underbara känslor!

 
Seg som jag var när jag vaknade idag. Så låg jag kvar i sängen till 12-tiden...!! Och ännu värre.. jag åt inte frukost förrän framåt 14-tiden. Ingen större aptit. Men solen sken, så jag drog på mig träningskläderna för en powerwalk. Powerwalken gick ju sådär, jag hamnade ner på bryggan (ca 30sek hemifrån) med en kopp te. Där satt jag och andades in friska vindar, drack mitt te och lyssnade på hela Rihannas senaste album, två gånger innan jag gick hemåt igen.
 
 
Härligt väder idag, och de mörka molnen försvann medan jag satt på bryggan ;-)
 
 
 
 
Fick dock ett träningspass här hemma. Ett spontant sådant. Stod och vek tvätten med lurarna i öronen, och blev så adrenalinfylld. Hoppade i klackarna från gårdagen och dansade loss i mitt (tomma) sovrum, 30min senare var jag lika svettigt som efter ett pass på gymmet!
 
 
 
En av alla låtar som spelades i mina lurar på "dansgolvet" här hemma!! ;-)

Sportamore leverans!

 
Easytone linnet från Reebok hämtade jag ut igår! Ska bli spännande att se om jag märker någon skillnad, eller om de specialsydda banden i ryggen kanske hjälper till att hålla rätt hållning...
RSS 2.0