Skottår...




- Eftersom det tropiska året är 365,2422dagar så innefaller en skottdag var fjärde år för att jämna ut årstiderna. I annat fall skulle årstiderna förskjutas med drygt 24dagar under en 100-års period.

- Enligt gammal tradition är det fritt fram för kvinnorna att fria på skottdagen, och den man som säger avböjer bor göra det med en dyr gåva!

- OS sammanfaller i regel alltid på skottår, detta år i London.

- Presidentvalet i USA sammanfaller också på skottår. Får se om Barack Obama får behålla titeln.

Dagen innan den dagen...



Världens sötaste små troll, Lillfia och Lilleman ♥

Imorgon åker mina hjärtan till sin pappa och det dröjer en hel vecka innan jag ser dom igen... har tänkt på det förr och tänker på det lite då och då... en vän som har sin son varannan vecka grubblade över att när hennes son är 10år, så har hon bara haft sin son hos sig i 5år pga separation, hemskt!

När mina barn är 10år så vill jag kunna säga att jag har varit med dom i 10år, det kan jag inte och det är något som bekymmrar mig... jag önskar bara att allting vore bra, som förr. Vi skulle vara en familj...

En underbar helg!



Helgen började med att jag vab:ade för Lillfia,
trodde hon åkt på en öroninflammation. Men efter lite ipren och mycket sömn så hörde jag inget klagomål om smärta i örat. "Jag är bra i örat nu mamma!", sötnos!

Så i fredags blev det en hemma-städa-pyssla-baka-dag. Jag hann med sånt jag annars sällan hinner. I lördags kom mamma över på besök och det blev, som jag nämnde i tidigare inlägg, massa gott framför tv:n och barnen lyckades hålla sig vakna under hela Melodifestivalen.

Söndag, alltså idag, väntade Willys och ett arbetspass. Mitt första dagpass, jag arbetar annars bara kvällar. Men tiden gick ruskigt fort. Jag hade hand om bröd, kött och chark. Plockade en del färsk och frysvaror. Hur konstigt det än låter i mångas öron, så älskar jag det. Jag trivs verkligen i butik, och hade det inte varit för många obekväma arbetstider, så hade jag nog sökt mig tillbaks till butik på heltid.

Hur som, så sprang timmarna snabbt iväg. Lagom tills mitt arbetspass var slut så sprang jag på barnens pappa i butiken. Så han fick skjuts hem. Senare åkte även jag och barnen dit. Barnen hade sett fram emot att hälsa på pappa sin och de älskade sin nya fina våningsäng, och jag älskade hela lägenheten. Kanonfin och bra läge, centralt!

Mamma var barnvakt när jag jobbade och de var på Bamsegympa tillsammans och gjorde lite shopping efter det :)

Storhandlat, möblerat om i mitt sovrum, ätit tacos och tittat på första utröstningen i Big Brother hann vi också med idag. Det har helt enkelt varit en underbar helg och jag har hunnit massvis. Dels tack vare min mamma som ställde upp med barnvakt och dels för att snälla Andreas lånade ut sin bil hela helgen, och även under morgondagen, sån frihet med bil...!!

Well, det blev ett långt inlägg... jag som bara skulle säga god natt till alla fina därute! ♥

Melodifestivalen - del 4



Ikväll var det den fjärde delen av Melodifestivalen, den sista innan den stora finalen. Vi hade förstås bänkat upp med massa gott. Godis, flera sorters chips, dip och ostbollar. Sist men inte minst så gjorde jag toast skagen. Riktigt gott! Men jag fick ju också tag i den bästa skagenröra, specialbeställd genom en väns jobb ;-)

Jag ser fram emot den stora finalen. Jag är egentligen inget fan av Melodifestivalen, men det har ändå blivit en mysig lördagsgrej och det är en godkänd ursäkt för att få äta massa gott. Till finalen ska jag antagligen göra smörgåstårta och mamma & co kommer hit.

Nu blir det till att krypa ner i sängen, krama kudden för imorgon väntar ännu en arbetsdag. Mamma är snäll och ställer upp som barnvakt, och hon ska åka med barnen till gympan. Vilket både hon och barnen ser fram emot!

Helgfrukost!

Någon mer än jag som älskar helgmornar när man kan njuta av frukoststunden?!
Jag kan sitta en timme eller mer och bara äta, äta och äta... läsa någon tidning och prata strunt.

Imorse avnjöt vi hemmagjort lingonbröd, vaniljyoghurt med K Special's nyhet, med frukt och hasselnötter. La även till lite färska jordgubbar, mums!






Massage, ja tack!




Känns som det är dags att boka in en massage. I need it!! Jag har haft ryggvärk i snart två veckor nu :-/

Alexandra är du på?! Annars får det bli en afterwork en vanlig vardag, lite lyxigt det med i och för sig!!

Middag på 15min!

Idag gjorde jag en gammal favorit hos barnen till middag, pasta med kikärtssås. Lillfia åt hela tre stora portioner!!



Fräser lök och vitlök i lite smör...



Tillsätter tomtatpuré, krossade tomater, kikärtor och låter allt koka i några minuter...



Mixar allt till en slät krämig sås, tillsätter lite salt, vitpeppar och creme fraiche. Klart på bara 15min!

Serveras med nykokt pasta, keso och lite persilja. Enkelt, snabbt, gott och nyttigt!

Ribban är satt!



Fick besked om uppgift 2 av 5 i Pedagogiskt Ledarskap. Det blev MVG, härligt!! Nu har jag satt ribban för restarande inlämningsuppgifter!

Ibland känns det som att man borde ha studerat hela gymnasiet i "vuxen" ålder. Man har mer motivation och intresse, eller åtminstone jag. Och först i vuxen ålder så har jag insett att det inte duger med att få godkänt, det kommer man tyvärr inte långt på när man väl ska studera vidare med universitetsstudier.

Jag tittade på mina gamla betyg häromdagen, jag gick ju Estetiska programmet med inriktning dans. I de praktiska ämnena hade jag höga betyg, medan jag mest hade godkänt i de teoretiska ämnena.

Vi på Strureplan



Igår blev det middag, rättare sagt kyckling med rotfrukter och hemmagjord tzatziki hemma hos Alexandra tillsammans med Malin. Det blev hemmagjorda drinkar, kaffebailyes, vin och champagne. Jag drack bara de två försnämnda eftersom jag fortfarande inte blivit tillräckligt "vuxen" för att uppskatta annat än drinkar ;-)

Taxi in till stan, med start på Alexandras jobb. Nämligen Story Hotel. Där fick jag mig en ny smakupplevelse, nämligen WHISKEY (fireball), det kunde jag aldrig gissa. Det smakade precis som min favoritlikör Aftershock som jag köpt vid mina Gran Canaria resor, på yngre dagar.

Ett par glas och lite skvaller senare drog vi vidare till Solidaritet, där blev det dans och mera fireball, tills sällskapet bestämde sig för att ta en taxi hem. Tidigare än väntat, men det blev en helt okej utekväll i alla fall, med mycket skratt.

Falling



DENNA låt spelas högt i lurarna just nu!!

Långpanna!



Äntligen så är det helg!!
Missförstå mig rätt, jag älskar att jobba. Men den här veckan har varit jobbig. Jag har haft huvudvärk, varit extremt trött och haft ont både i nacke och rygg. Varför vet jag inte. Kanske brist på sömn eller så håller jag kanske på att bli sjuk, eller så är det en kombination av båda delarna.

Idag har jag i alla fall varit vaken sen kl.5 imorse. Öppnade på ena jobbet och drog direkt från ena jobbet till det andra och stängde. Så idag har jag i princip jobbat 6.30-21.15, det känns. Fortfarande ont i ryggen!!

I helgen blir det antagligen till att vara hemma, ta det lugnt, sova ut och försöka få i mig lite vitaminer och annat nyttigt! Jag har inte tid att bli sjuk. Men jag har blivit bjuden på middag hemma hos min finaste Alexandra, och även utgång på det. Kan hända att jag följer med ut en snabbis, återstår att se imorgon. Men lugnt blir det i vilket fall som helst.

Natti natt alla fina!

Dum eller bara oerfaren?



"Jag trodde nog inte att jag skulle åka ut så här tidigt, för jag vet att de andra liksom har presterat sämre. Jag kommer att satsa på andra saker. Modellandet kan verka väldigt lyxigt, men det är liksom väldigt mycket väntan å jag är lite mer av en lyxlirare, jag gillar att ha nice hela tiden. Asså det är mycket jag vill bli, men framför allt skådis och tennisproffs."


/ Sofie, Top model Sverige

Jag undrar lite hur hon tror att skådespelaryrket är när hon säger att modellandet innebär mycket väntan. Och lyxlirare, vem är hon? Under sin makeover i samma avsnitt fick hon av stylisterna höra att hon såg ut som en "tönt" och "ghetto". Av programmet att döma så kanske hon behöver jobba på sin attityd innan hon blir något. Hon skrattar juryn rakt i ansiktet när de säger att det krävs mer än att vara söt för att bli modell. Så osamarbetsvillig och med en ruskig attityd, som skriker att hon är störst, bäst och vackrast. Vilket inte är fallet... men det kanske bara är min åsikt?!

Försöker förbereda mig


Så sent som idag så fick jag manuset för provfilmningen som är imorgon bitti. Well, det är ju skönt att få sån info innan, samtidigt som det kan vara skönt att komma helt oförberedd, för då har de inga större förväntningar.

Ikväll har jag i alla fall tränat efter manuset några gånger. Jag kan inte säga så mycket om det. Men det är i alla fall svårt att träna utan en motspelare. Jag försökte få min bror att vara min motspelare, men icke.

Jag har stått framför spegeln och tränat och det ser minst sagt löjligt ut när man ska försöka se i spegeln vad man gör, samtidigt som man agerar. Speciellt när blicken och tankarna ska ligga på helt andra saker.

Men, men jag kan inte annat än att göra mitt bästa imorgon. Stor konkurrens dock. Många tjejer som ska provfilma. Materialet ska filmas och skickas vidare, sen är det upp till kunden att tycka till. Det vore i alla fall rejält kul, spännande och en upplevelse helt enkelt. Dessutom ganska bra betalt och reklamen kommer att spelas in i Ukraina.

Önska mig lycka till imorgon!

Provfilmning



Jupp, i helgen ska jag på provfilmning för en reklamfilm av en känd deodorant. Looking forward! Om, om, om jag får jobbet så håller jag tummarna att Henrik, en kille jag jobbat med förut, får den andra rollen. Så vet jag vem jag har som motspelare ;-)

Pluggat färdigt, för idag!
























Jag har legat utsträckt i soffan med tända ljus, druckit te och läst drygt 50sidor om olika sorters ledarskap.
Det är intressant och flera gånger har jag känt igen mig, mina gamla lärare, chefer eller arbetskamrater.

Jag vet inte varför men jag är som mest effektiv under kvällen och natten. Synd bara att dygnet inte hade fler timmar så att man hann sova lite också.

Nu blir det i alla fall till att krama kudden och Lillfia som vinglade in med sina trötta små fötter in i mitt sovrum för en stund sen. Mammas lilla prinsessa. Det blir väl kanske till att tvätta sängkläderna för tredje dagen i rad efter hon har legat där och snorat ♥

Torsk i ägg och persiljesås



Barnen tittade på maten och grinade illa. Innan de ens hunnit smaka så sköt de ifrån sig tallrikarna och sa att de minsann inte tänkte äta. Jag är inte den som tvingar någon att äta, men man måste SMAKA! Jag fick dom att smaka, sen åt de upp maten och tog till och med en portion till. Jag är nöjd!

Ännu en dag hemma...



En gammal bild från våren 2010.. åh, vad jag längtar till våren, tills snön smälter bort, tills gräset kommer fram och tills solen skiner samtidigt som man hör fågelkvitter. Vårkänsla!

Ännu en dag hemma med trollen... tvättmaskinerna går för fullt, vi har precis ätit och sitter just nu mätta och belåtna i soffan, trollen tittar på Byggare Bob och jag sitter med laptopen i knät.

Tanken är att jag ska försöka plugga lite när jag ändå är hemma, lättare sagt än gjort. Jag satt i alla fall uppe till kl.2 med skolarbete, men jag är som mest effektiv på sena kvällar/nätter och nu är i alla fall den uppgiften klar. Den har inte deadline förrän på tisdag, men det är rätt skönt att ligga steget före.

Levis goes Malaysia



Letade efter lite coola bilder och googlade på Levis, de brukar ha kaxigt, sexiga reklambilder.
Jag fann denna, varken speciellt kaxig eller sexig. Men de hänger i Malaysia, mellan Petronas Twin Towers och K.L Tower, det om något är coolt! Där har jag shoppat by the way ;-)

Dagens konst



Man måste ha något att underhålla sig med när man är hemma en hel dag. Lilleman är ju dessutom frisk och har mer energi som han behöver utlopp för. Men idag plockade vi i alla fall fram lite färg och målade canvastavlor. Sånt pyssel som barnen fått i present, som mest blivit liggande. Perfekt att ta fram en dag som denna!

Vad lilleman hade för motiv på sin tavla är väl ganska tydligt? Lillfia däremot hade en ko på sin tavla, och ja hon gjorde sin egen grej kan man ju lätt säga! Små picassos här hemma ♥

Lillfia som är sjuk vaknade till för drygt en timme sen. Yrvaken som hon var, frågade hon om hennes tavla hade torkat. Det var alltså det första hon tänkte på när hon vakna snorig och dan, kan man bli sötare?

Vitaminboost!

Både igår och idag har jag trotsat min allergi och frossat i fruktsallad, den här tiden på året så behövs det. Jag var helt enkelt tvungen, suget har funnits där alldeles för länge. Jag toppade den med vaniljyoghurt för att mildra det lite och gud så gott det var!

Totally worth it ;-)

Jag har ju inte alltid varit allergisk, och jag har hört att allergi kan bryta ut genom överkonsumtion.

Kanske man skulle kunna lura bort allergin genom att smyga i sig frukt, någon som vet om det fungerar?

Mammor & Minimodeller

Många tycker att modellbranschen är något negativt. Allra helst när det handlar om barn. Många pratar om barnens integritet och att barn ska få vara barn. Jag kan hålla med om det, till en viss del.

Visst så skapar modevärlden många gånger ett skönhetsideal som kanske inte existerar i verkliga livet. Men när det gäller barnmodeller här i Sverige, så ser vi sällan såna ideal, eller jag har aldrig sett dom.

På dom castings och fotograferingar/inspelningar jag har varit på där antingen mina egna barn eller andra barn har varit delaktiga så har fotografer, make up artister och producenter varit väldigt förstående för att det är barn de arbetat med.

Tid är pengar, sägs det. Men t.ex. när jag och lillfia skulle spela in reklamen för Babybjörn så var jag den enda föräldern som också skulle vara med i reklamfilmen. De andra föräldrarna var ju bara där för att göra sina barn sällskap. Hur som, så satt jag i sminket och barnen skulle gå in och börja inspelningen. Lillfia ville dock sitta med mig, och sen ville hon äta... en liten diva helt enkelt. Men de lyssnade på hennes önskemål och sköt på inspelningen.

Efter 30-40min av inspelningen så märktes det att flera barn var trötta, så då tog vi paus och lillfia somnade i vagnen och väcktes till lunch.

Jag och lillfia under inspelningen av Babybjörn.

Jag som förälder skulle aldrig pusha barnen till att göra något de inte ville när det gäller modelljobb. Lilleman har däremot tjatat om att han vill följa med och bli fotograferad, han vill också vara med på tv.

När jag ser programmet "Mammor och minimodeller" som går på tv3 just nu, så tycker jag att det är rätt roligt att se hur föräldrarna förändras. Vissa kör all in, de både sminkar och rakar benen på sina barn. Hemskt, om ni frågar mig. Medan vissa av de andra föräldrarna är emot allt som görs. Då undrar jag, vad trodde de att programidén gick ut på? Sen så har vi den tredje sortens föräldrar, de som säger att de "ogillar" barn som modeller, men när det kommer till krita så står de där med ett stort leende och blir nästan gladarna än barnet själv när barnet blir antagen till en modellagentur.


Är det lite tabu att faktiskt gilla modellvärlden?

Dirty Dancing on stage!

Någon mer än jag som vill se Dirty Dancing på China Teatern nu i vår?

Nätshoppat med Lillfia!



Bild från sommaren 2011, då jag hade shoppat till mig själv. Nya skor och chinos!

Idag har jag inte gjort mycket nytta. Känns mest som jag stått i köket. Frukost, lunch, mellanmål och sen middag. Jo, jag har haft tvättstuga och jag har nätshoppat med lillfia, som tröst för att hon inte fick följa med lilleman till grannen och leka. Hon är ju sjuk. Hostar, snorar och febern verkar komma och gå...

Hon blev i alla fall nöjd med shoppingen och glömde snabbt att brorsan hennes gått sin väg. Hon pekade på en hel del och sa "Mamma fååååååååår jag den?", en del kunde jag motstå, men jag måste säga att lillfia har mycket god smak, så jag klickade med nöje hem det mesta som hon pekade på!

Lilleman kom hem från grannen mitt i vårat shoppande, så han blev inte helt lottlös. Han valde en grå finstickad kofta med knappar.

Det här är en del av det hon klickat hem... varför är det inte lika enkelt att hitta kläder sig själv som till barnen?!

Trollen och jag



Idag är jag och trollen hemma från jobb och förskola. Stora trollet verkar vara tillbaks till sitt normala "jag", medan lilla trollet precis har insjuknat... febrig, hostig och snorig som bara den. Här hemma myser vi framför tv:n till Djungeldjuret Hugo, och jag ska strax göra oss lite fruktsallad, som även jag som är allergisk tänker trycka i mig, sen får det svullna, klia, täppa igen halsen och gå hur det vill...

Slut i huvudet...


Det känns knappt som jag varit hemma i veckan. Jag har i princip bara jobbat, tränat, ätit och sovit. I princip. Jag har dock aldrig ätit så mycket onyttigt som jag ätit den här veckan, hamburgare, pizza, smågodis, två stora chokladkakor och en bytta daimglass, gissar att den inte riktigt är slut än. Imorgon blir det förhoppningsvis bio, The Descentdants, och på bio sitter man ju sällan tomhänt!

Jag har kommit en bit med studierna, men inte alls så långt som jag hade önskat. Nu blir det lunch, läsa lite pedagogiskt ledarskap, en dusch och sen mot jobbet. Ha en bra dag alla fina!

Lyckad arbetsintervju, mindre lyckad trafik...



Efter många om och men så lyckades jag komma fram till intervjun med taxi, 10min före utsatt tid, jay! Halvt nervös som man alltid är inför en intervju så blev jag i alla fall inkallad på kontoret. Efter en ganska lång intervju/diskussion så blev jag i alla fall erbjuden en helt annan tjänst än den som jag hade sökt, nämligen som Hamnskyddskontrollant.

Men det är en ganska lång process innan jobbet faktiskt är mitt. Till en början så ska jag klara en del tester med start redan nästa vecka, om testerna blir godkända så påbörjas en tre veckors utbildning i april, som innefattar både teoretiska och praktiska övningar. Utbildningen ges på Polishögskolan. Det här ska bli spännande, men en dag i taget...

Resan hem från Kungsholmen gick allt annat än "smärtfritt"... tog t-banan till t-centralen och fick reda på att det inte gick några tåg mot tokstan därifrån. Så det var bara att knata tillbaks till t-banan mot Mariatorget och Stockholm Södra. Men därifrån var tågen försenade och inställda. Så beslutet var ganska enkelt, taxi nästa!

Så trött på SL's förklaringar på varför trafiken strular... lövhalka, växelfel, nedrivna ledningar, halt på spåren osv. Men, men jag kom i alla fall fram till jobbet till slut och SL kommer att få betala mina taxiresor.

Arbetsintervju



Ni som hängt med ett tag i bloggen vet att jag har en visstidsanställning som avslutas i början på sommaren. Men redan nu har jag sökt massvis, för att slippa ett glapp. Det skulle visserligen vara skönt med lite ledighet under sommaren, men inte med vetskapen att det inte kommer att komma någon lönespec i slutet på månaden..

Igår började jag ett nytt arbete, extraknäck i livsmedelsbutik. Jag har ju arbetat i butik många år innan, men igår märkte jag att det spelar stor roll på i vilken butik man arbetat och vilken chef man haft. Det känns redan som jag fått mer ansvar och förtroende under min första dag, än vad jag fick under mina 11år i butik, hur sjukt är inte det?! Jag trivs i alla fall super och har flera vänner och bekanta i personalstyrkan, så det här blir nog bra. Jag jobbar igen redan på lördag, looking forward!

Men redan imorgon så ska jag på en arbetsintervju för ännu ett arbete inom service och säkerhetsbranschen. Det ska bli spännande, även om jag inte riktigt känner att jag till hundra procent faktiskt är intresserad av tjänsten, men man kanske blir. Jag ska i alla fall dit och ställa lite mer frågor om allt från vad tjänsten innebär, arbetstider osv.

Liten blir stor!

Saknar min fina lilla lilleman. Häromdagen slog det dock mig att lilleman inte är så liten längre. I höst är det dags för skolan för hans del, och valet av skola är just nu på tapeten. Vi står lite i valet och kvalet. Vi önskar plats i två skolor. Den ena tror vi är lite bättre än den andra, men den ligger lite avsides och på andra sidan stan, mot vad förskolan idag ligger. Så det skulle bli ett väldigt resande, med tanke på att lillfia fortfarande kommer att gå kvar på dagis... i den skolan har vi i alla fall fått en plats.


Den andra skolan, har vi inte ens haft möjlighet att söka ännu, eftersom det är en kommunal skola och de ligger efter i placeringsprocessen. Så vad gör man? Vi känner inte att vi har råd att tacka nej till en bra skolan, för att sen kanske få ett nej även till den kommunala skolan. Då står vi där och tillhör vår basplacerade skola, vilket vi inte vill. Det har inte ens varit ett alternativ...

 

RSS 2.0