Vou club - premiär!

 
Igår var det invigning av VOU Club. Något jag sett fram emot de senaste veckorna! De är nämligen "mitt-andra-hem" som öppnat stället, dvs. World Class. Samma personal, samma känsla och ungefär samma klientel som på gymmet, love it!
 
Dagen började dock med träning, och diverse ärende innan jag hämtade upp tjejerna. Vi började med en lätt middag hemma hos mig. Gjorde oss i ordning och begav oss ut för att utforska kvällens äventyr...
 
 
Självklart lite egopics innan vi åkte hemifrån ;-) Och med telefonen också, så inte den bästa kvalitén.
 
 
 
VOU Club är endast öppet för medlemmar, like a lot! Jag hade köpt med mig en liten "lycka till" blomma, en orkidé med jättefin kruka och ett enkelt kort. Såg att jag inte var den enda som gav bort en orkidé, men what the heck. Dom är ju så fina!
 
 
Beställde lite drinkar, bl.a. Mojito passion och Mojito hallon. Eftersom det var invigning så bjöds det på mat. Charkuterier, bröd med tapenade, friterad kulpotatis med chiliaioli m.m. Riktigt gott, och jag vågade t.o.m. backa flera gånger...!! ;-)
 
 
Stilig personal och fina drinkar. Jag träffade så mycket fina människor. Mestadels folk från gymmet, både personal och medlemmar. You just have to love them!
 
 
Min träningskompis va på plats! Och vi var förstås tvungna att spänna oss lite! ;-)
 
 
Ja, så har jag en tendens att alltid hamna vid ett bord som kör "all in"... observera att EN av drinkarna är mina! Jag som hade bestämt mig för att ta det lugnt kvällen till ära. Men, men... det blev den ena shoten efter den andra och några glas champagne. Ganska lugnt för min del i alla fall.
 
 
En hemsk bild, jag vet! Men världens bästa Frans, dj för kvällen, sa att det kunde bli en historisk bild! Så jag får väl lov att bjuda på den genom att arkivera den här på bloggen ;-)
 
Större delen av sällskapet fortsatte till Flamingo efteråt, och jag ville ju inte vara sämre jag. Så jag hakade på. Även där blev det fullt ös, nästan lite för mycket folk på deras lilla övervåning. Blev i alla fall taxi hem med Frans & Co, som släppte av mig på vägen, sweet!
 
Konstigt nog så var jag pigg när jag kom hem. Så jag tog en dusch och städade undan från middagen som vi hade tidigare på kvällen. Sen somnade jag som en prinsessa efter en mycket lyckad kväll.
 
Tack till Johannes och Hampus med personal för en mycket lyckad invigning!

Kungsängen

 
När vi ändå pratar shopping.. så kan jag tala om att jag kommer att sova gott inom snar framtid! Den här godingen är på väg hem till mig inom ett par, tre veckor. Handsydd och svensktillverkad från Kungsängen. Kommer bli så snyggt med mina fina, stilrena sängkläder från Lexington.
 
Min gamla säng är såld och blir hämtad redan imorgon. Så det blir gästrummet för mig ett tag!
 
Men från och med nu ska jag försöka ligga lite lågt med shopping. Jag shoppar faktiskt inte så ofta, men när jag väl gör det så tycker jag om att göra det ordentligt. Funderar på att lägga om alla golven till våren också. Skulle bli så fint och fräscht med parkett till sängen, och ja resten av lägenheten också förstås!
 
Materialet kan jag köpa, måste bara ragga någon som kan göra jobbet åt mig ;-)

Easytone till träningsgarderoben!

 
Letat schyssta träningskläder ett tag nu. Men jag tycker att det varit lite tråkigt träningsmode på marknaden ett tag nu. Jag har ju varit trogen kund till NIKE, jag tycker inte om att blanda märken. Men nu har även andra märken börjat smyga sig in eftersom NIKE svikit mig med superlånga linnen som går över hela rumpan eller stora pösiga linnen. Jag vill ha ett tight linne, helst med brottarrygg och lagom långt över byxlinningen ;-)
 
Beställde ett linne från Casall och detta linne från Reebok. Det är en Easytone topp med Resistance technology. Den unika placeringen av banden på ryggen gör att musklerna får jobba hårdare. Schysst! Visste inte att det fanns kläder som gjorde jobbet åt en! ;-)
 
Sugen på att köpa massa sport-bh:ar också, finns så många snygga och jag använder ju bara såna numera. Mycket skönare än vanlig bh! Jag har alla färger i Casall's sport-bh:ar, dem är enkla, men riktigt sköna! Även Under Armour och NIKE har sköna modeller. Stay In är helt okej, framför allt snygga. Men ger inte speciellt mycket stöd för t.ex aerobic. Kika in på SPORTAMORE, de har 30% på massa grejer och ta 3 betala för 2 deal!

Äntligen lite nya dofter

Precis beställt lite nya dofter. Det var på tiden, alla favoriter här hemma har tagit slut...!! Valde såklart de största flaskorna av alla också ha ha.. så slipper jag köpa på ett tag ;-) Rekommenderar parfym.se som har bra priser, upp till 60% billigare än i butik! Jag betalade ca 1300kr, i butik så hade det kostat över 2000kr = kap!
 
Min vardagsparfym...
 
Min "på-gymmet" parfym eller med en sportigare look!
 
Min parfym för festligare äventyr!
 
Andra gamla favoriter som fått vila ett tag: Moschino, Gucci Rush och Jean Paul Gaultier.
 
 
Har Ni några parfymer för speciella tillfällen?!

Min kärlek...

 
 
Min prinsessa var inte på sitt bästa humör idag. En arg, trotsig och kanske något trött tjej slog i dörrarna till sitt rum, spottade på golvet, kastade saker omkring sig, slog på min dator, satt i sitt rum och skrek massa fula och elaka saker.
 
Allt började med att vi skulle äta, hon sprang för att gå på toa och hann bara fram till toalettstolen. Då brast det. Det var tydligen mitt fel. Hon fick en dusch och jag plockade fram nya kläder, en olycka händer ju så lätt. Men Lillfia hade inte lika lätt för att släppa på den saken. Hon vägrade klä på sig, samtidigt som hon sa att hon frös.
 
Till slut så nonchalerade jag bara hennes beteende och fortsatte äta med lilleman, som var helt tvärtom. Jättemysig och åt upp alla mat, kramade mig och gick och tvättade händerna efter maten. Sen åt vi efterrätt framför tv:n, jag och lilleman. Lillfia låg fortfarande i sitt rum och skrek om hur dum jag var och att hon bara tyckte om pappa.
 
Men som G sa, barnen känner nog på sig när den ena är "dum" så blir den andra automatiskt lite snällare än vanligt.
 
Till slut så brast det även för mig. Jag orkade inte dividera, och jag tänkte inte ge mig, genom att be om förlåtelse för något jag inte gjort och ge henne efterrätt... nope, ringde istället G och frågade om det var lugnt med honom om hon kom redan ikväll. Vilket det var. Så jag såg till att hon fick på sig kläderna, sen åkte vi.
 
Tårarna rann.. mycket känslor, och även om jag vet att hon inte menar ett dugg av det hon säger så känns det skit. Jag såg hennes ånger när G frågade om hon skulle be om ursäkt. Men Lillfia är och har alltid varit för stolt för att svälja sin stolthet och be om ursäkt. Så jag gick därifrån, utan någon ursäkt. Men efter kom Lillfia och jag fick både en puss och kram nere vid porten. Min kärlek!
 
 
 
 

Mysig helg

 
Fixat och donat här hemma. Köpte lite höstljung och planterade om ute på balkongen. Mysigt! Tänkte ev. beställa inglasning av balkongen, men det gick inte eftersom de håller på att förhandla med en ny leverantör... jag velar fortfarande. Jag vill ju ha den riktiga solen, men samtidigt vill jag hålla lite kyla och snön ute samt slippa all pollen och annan skit som flyger in på balkongen. Vi får se, nu har jag ju tid att fundera ett tag till...
 
 
Haft me-time när barnen lagt sig. Krupit ner i sängen med kaneldoftande ljus och tittat på film. Lovely!
 
 
Hälsade på hos pappa igår. Blev bjudna på entrecote med rotmos, stekta grönsaker och champinjonsås. Mycket gott, trots att jag inte brukar tycka om svamp. Barnen åt också jättebra, så pappa blev nog glad. Glasstårta till efterrätt.
 
 
Mina två bröder kom också dit, så vi turades om att spela boxning på Wii. Första gången jag testade, men det var ju skitskoj. Lilleman fastnade för bowlingspelet också, och var riktigt duktig!
 
Vi kom hem i skaplig tid, redan vid 19:30tiden, för ovanlighetens skull. Det var nog för att det var jag och inte pappa som körde. Pappa vill gärna att vi stannar lääääääääänge. Det är alltid trevligt att träffa släkt och vänner, men jag har aldrig tyckt om när det blir så där långt och utdraget.
 
Men jag var imponerad av mig själv som hittade dit och hem utan problem. Hade ju GPS:en, men i alla fall ;-)

Nytt till hemmagymmet!

 
Köpte lite nytt till träningsrummet häromdagen. Gymboll, gummiband, skyddsmatta och träningsmatta. Möblerade även om lite därinne, så nu är det lite mer praktiskt golvyta, och idag åkte den vita rullgardinen upp. Vilket gjorde att jag kunde ta bort de fula gardinerna som hängde ända ner till golvet och samlade damm.
 
Det är fortfarande inte helt komplett, men det går redan nu att träna alla muskelgrupper, de andra grejerna får komma varteftersom.
 
Jag har laddat hem några enkla crossfit-program som jag tänkte försöka köra när jag inte hinner eller kan gå till gymmet. Som t.ex. barnveckorna och även arbetsveckorna när jag jobbar sent.

Expert i konkurs!

Butikskedjan Expert sökte i veckan konkurs, och i fredags startade REA:n. Jag var där både i fredags eftermiddag och vid lördags vid lunchtid. Men med en lång kö, långt förbi närliggande butik, så vände jag lika snabbt och åkte därifrån.
 
Jag skulle gärna köpa en ny stereo eller ett dockningssystem, router, sladd från datorn till tv, USB-minne och ny dator. Men som sagt, orkade inte stå i kö, så det får bli en annan gång.. vet inte hur länge rean håller på, om den kanske redan är över? Nu har jag i alla fall inte tid att åka dit igen förrän i slutet mot kommande vecka.
 
 
Bild från kön i fredags.. med vakter i dörren.

Filmtips!

Mina 5-i topp, dock utan inbördes ordning. Alla är så bra så att man fäller några tårar. Samtliga filmer går under genren "romantisk drama", förutom Remember Me som är ett mer sorgset drama.
 
 
Dear John - 2010John är soldat i amerikanska armén men har permission över sommaren. Han träffar Savannah, de blir snabbt förälskade och upplever två underbara veckor. Men därefter måste John ut i tjänst igen och Savannah tillbaka till skolan. Efter den 11 september 2001 förändras mycket och John känner sig tvungen att stanna i armén, vilket innebär ytterligare två år ifrån Savannah. Efter en tid utan brev från Savannah får han en dag ett brev där hon berättar att hon träffat någon annan och redan förlovat sig. John stannar då ytterligare några år i armén, men blir hemskickad till USA då hans pappa blir sjuk. Han träffar Savannah och gamla sår rivs upp igen. John måste därefter fatta ett oerhört svårt beslut.
 
 
The Vow - 2012, Paige och Leo Collins är ett ungt förälskat konstnärspar. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar upp har hon inget minne av deras tid tillsammans. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta, igen.
 
 
The Notebook - 2004, Allie och Noah träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så kan de inte släppa taget om varandra.
 
 
Remember Me - 2010, I New York 1991 blir en elvaårig flicka, Ally, vittne till mordet på sin mor på en t-station. Tio år senare är Ally en student på New York University och bor hos sin överbeskyddande pappa som arbetar som utredare.

Tyler är en rebellisk 21-åring som går på NYU och arbetar i en bokaffär. Han har ett forcerat förhållande till sin affärsman till far, sedan hans bror Michael begick självmord. Charles har inte bra kontakt med sin dotter, Caroline, och verkar knappt bry sig om henne, vilket påverkar Tyler som står sin syster väldigt nära.

 

 
The Lucky One - 2012, Logan återvänder hem från kriget i Irak vilsen och utan mål. Han bestämmer sig för att söka rätt på Beth, kvinnan vars bild av en slump räddade hans liv för att tacka henne. Han finner henne och de blir vänner. Vänskapen utvecklas till en romans och Logan blir allt mer övertygad om att det inte var slumpen utan ödet som förde honom dit. Men Beths liv är inte så okomplicerat som han först tror.

Vitt funkar alltid...

 
Det börjar arta sig här hemma. Idag fick jag upp tv:n på rätt vägg efter ommöbleringen. Haft ett litet projekt här hemma under veckan. Har ju i alla fall varit hemma och vad:at med C och passade på att göra lite sånt man annars aldrig hinner med. Målat om utemöblerna och tv-bänken.
 
Helt klart är det dock inte ännu. Tv-hyllan ska få möbeltassar istället för hjulen, och tapeterna som jag skulle fått nya i augusti kommer inte förrän i oktober, och när det är gjort så ska jag få bort alla sladdar. Känns som onödigt jobb innan tapeterna är gjorda.
 
 

Extremt taggad, men sjukt nervös!


Japp, det är beskrivningen av Lilleman idag! Han var riktigt förväntansfull när hans säljgrejer för Julförlaget kom med posten idag, och tjatade om att få gå ut och sälja redan idag. Han fick prova att knacka på våran dörr några gånger, presentera sig och frågade om jag ville köpa något. Han skrattade, men det gick ju bra. Charmig som få.
 
När jag tyckte han verkade redo så begav vi oss iväg. Gick bara i våran egen trappuppgång idag, och började längst upp. När han skulle plinga på första dörren så blev han sjukt nervös och sa att han inte känner dom. Men han gjorde det och jag höll mig lite i bakgrunden. När en tonårskille öppnade dörren, så pep lilleman fram "Vill du ha julgrejer av mig?" med halva julkatalogen i munnen... Inget köp därifrån dock!
 
Vi körde lite peptalk mellan våningarna, och till slut blev han riktigt duktig. "Hej, vill du köpa något ur min jultidning?". Många öppnade inte ens dörren, vissa öppnade den bara på glänt och vissa förstod inte svenska. Efter den sistnämnda dörren tyckte lilleman att det var jobbigt, och bad mig att hjälpa till eftersom han inte förstod vad dom sa.
 
En dörr kvar och inget hade han fått sålt på hela trappuppgången. En besviken lilleman ville inte fortsätta mera, han hade nog förväntat sig att det skulle vara lättare. Men efter lite peptalk om vad han hade för mål med att sälja, så plingade han på sista dörren. Portens barnkäraste farbror öppnade dörren, och lilleman frågade om han ville köpa något, varpå han ropade på sin fru och sa "Titta vad liten han är, så fin, och han säljer julsaker! Det måste vi väl köpa?!" och sen blev vi inbjudna. De skulle precis iväg på kalas, men var ändå gulliga och tog sig tid att bläddra igenom hela katalogen. Beställde några grejer, och så fort vi gått därifrån började en mycket stolt lilleman räkna på hur många poäng han hade tjänat...
 
Vill Du som bor i Södertälje eller känner oss beställa något från Lillemans julkatalog?
 
 
Surfa in på www.julforlaget.se/webbutik och lägg din beställning redan idag.
Anv.namn: 71124838
Lösenord: 7112
 
Lägg er beställning senast 15/11, detta för att beställningen ska komma till er i god tid innan jul. Jag har bl.a. beställt en julkalender med en saga (ljudbok) för varje dag, och en sån sak vill man ju som sagt ha i god tid!

En mysig eftermiddag med lilla trollet...

 
Idag var vi som sagt hemma från skola och förskolan. Men det har inte direkt varit en lugn dag för det. Efter lite sovmorgon så gjorde vi oss ordning för att åka till barnens pappa, som var hemma och sjuk. Vi köpte med oss massa juice och fikabröd. Jag passade på att hämta hem barnvagnen därifrån, som jag sedan åkte till Barnens Hus med.
 
Vagnen blev nämligen skadad på flygresan och flygbolaget ville att den skulle lämnas in på butik för ett kostnadsförslag för reparation. Fick dock svaret att det är dyrare att laga den än att köpa en ny vagn, eftersom hela chassit har blivit skevt. Ett intyg på det fick jag också. Många turer fram och tillbaks.
 
Jag använder ju inte ens vagnen längre. Men G gör det, så det är lika bra att få det fixat, plus att jag en vacker dag tänkt sälja den, och då vill man ju gärna sälja en hel vagn. Så det blir till att beställa en ny vagn á 3000kr, som flygbolaget står för.
 
För övrigt så har vi hunnit bygga pussel och tittat på film. Även om jag nickade till x antal gånger. Jag tror att jag växt ifrån Kalle Anka...
 
Hur som, här kommer lite bilder från gårdagen. Jag hämtade Lillfia tidigt på förskolan och vi passade på att shoppa lite. Så sällan man hinner umgås med barnen en och en. Mysigt!
 
 
En välförtjänt fikastund efter en mysig shoppingstund. Smoothie/smaksatt latte och kanelbullar.
 
 
Lillfias kommentarer och ansiktsuttryck när hon såg något som hon gillade. "Åh, maaaamma. Sån här älskar jag. Kaaaaaaaan jag få den?". Well, hon lyckades och jag sa faktiskt inte nej en enda gång, men med ett plagg så kompromissade jag. Hon hittade en jeansklänning med tunna axelband, men eftersom hösten och kylan är här så föredrog jag jeanstunikan, och det gick hon med på! ;-)
 
Lilleman fick också en del, även om det var Lillfia som var i störst behov av lite nytt. Men några tröjor, långkalsonger och en ny pyjamas, med Angry Bird fick han. Så han var mycket nöjd!
 

Veckans godbitar

 
Torsk i ugn med purjolök, tomater, grädde och dill. Serverades med potatismos, efter barnens önskemål. Annars blir det oftast kokt potatis.
 
 
Förberedde även morgondagens middag när jag ändå stod i köket och hade skärbrädan framme!
 

Jag kikade på skolans matsedel för att lilleman ska slippa äta samma sak två gånger i veckan. Men med deras meny är risken ganska liten. Köttbullepytt, afrikansk gryta och fläskschnitzel var några maträtter som stod på veckan meny... nej, som sagt, risken är liten.
 
Veckans mat här hemma är:
 
Mån - kycklingsatey med basmatiris, jordnötssås och grönsaker
Tis - Torsk i ugn med potatismos
Ons - Kycklingwok med nudlar
Tors - Lövbiffröra med basmatiris och currydressing
Fre - Ost och skinkstuvning med kokt potatis
Lör - ev. besök hos pappa. Så gissar på kyckling, lamm m.m. Han lagar ju aldrig en maträtt...
Sön - Pasta med bacon och grönsakssås
 
Vad äter Ni till middag?
 
Jag behöver lite nya tips! Gärna maträtter med kyckling eller torsk.

Buzzador - Air Wick

 
Idag, en vecka senare än beräknat, kom mitt paket från Buzzador. Denna gång fick jag Air Wick som är doftvatten i stilrent, diskret förpackning. I varje förpackning kommer en liten glasvas med doftvatten och en förpackning med 6st träpinnar. Doften kan hålla upp till fyra veckor, beroende på hur många pinnar man stoppar i vattnet. Fler pinnar = kraftigare doft. Jag testar mig fram och har bara ställt i 2st pinnar i glasvasen. Just nu står den inne på lilla toaletten, men det står att de kan användas i alla hemmets rum. Just nu sprider sig en fräsch doft av nytvättat ut i hallen och resten av lägenheten.
 
Finns i dofterna Midnight Blackberry & Vanilla Silk samt Cool Linen & White Lilac. Min favorit är den sistnämnda och det är också den som jag ska buzza, dvs. dela med mig av till mina nära och kära.
 
Grannen, gymmet och jobbet är några som ska få testa doftpinnarna.
Vill Du testa och bor nära mig så kontakta mig för en förpackning! Gäller så långt lagret räcker.

God morgon...!!

 
Nya favoritbrödet! Barnen var skeptiska, men båda älskade det. Lilleman bad till och med om äggröra imorse, och var helt imponerad när han fick lite flingsalt på. Känns som vi fick i oss en god och nyttig frukost!
 

Första jobbet?

Det ska börjas i tid...!! ;-)
 
Lilleman har tjatat om att han vill ha ett Play Station, vilket jag i och för sig skulle kunna köpa. Men så fick jag en idé när jag stod på jobbet. Alla jultidningar har börjat skickats ut.
 
Jag var inne på hemsidan och kikade, när jag var liten så var det mest skräp-grejer. Det är fortfarande mycket onödiga saker. Men det finns också en hel del bra saker.
 
Iphone, ipad, tv, cyklar, spel m.m. Men man kan också välja att bara tjäna pengar. Så frågade lilleman om han tyckte att det lät spännande. Ingen tvekan där, så nu är beställningsmaterialet beställt. Nytt, mot när jag var liten, är att man nu för tiden har sin egen "webbutik", man kan alltså ge sina kunder sitt säljnummer, så kan de själva i lugn och ro titta i katalogen och beställa. Smart!
 
Så om det är någon som vill hjälpa lilleman att tjäna ihop sitt PS, så kommer ni inom kort att få ett säljnummer. I övrigt så tänkte jag bara att han skulle få gå här i området och sälja, och jag kan ta med till mitt jobb. Sen så ska jag självklart shoppa lite jag också...!!
 
Förutom jultidningar så finns det böcker, julkort, pyssel, julklappsetiketter, julgodis, almanackor, filmer m.m. Så det ska bli spännande att se hur det går för honom.
 
Gå in och kika redan nu!

Reklaminspelning inställd!

 
Ett kort klipp från en tidigare inspelning jag gjort! Såg den faktiskt för första gången idag, tidigare har jag bara sett själva reklamfilmen. Kul!
 
Jag har tagit ledigt för att jag var inbokad på en eller faktiskt två reklaminspelningar imorgon under dagen. Men eftersom tiderna var från tidigt morgon till ganska sen kväll, så löste jag det med grannen. MEN nu har hon, som många andra den här tiden på året, blivit sjuk.
 
Så det var bara att ringa och ställa in. Lite tråkigt att behöva lämna återbud 12timmar innan man ska vara där, men vad gör man. Att ta med barnen var inget alternativ.
 
Men eftersom jag redan hade fått ledigheten beviljad, så frågade jag på skolan om lilleman kunde vara hemma imorgon, vilket gick jättebra. Så imorgon är jag hemma med båda trollen. Det blir filmmys och lek/spel eller vad dom nu helst vill göra. En lugn dag, utan massa måsten.

Sunwing Resort Kamala Beach?!

 
Bild från vårat hotell på Rhodos - Sunwing Resort & Spa Kallithea
 
Jag har redan nu suttit och kikat på nya resor. Inga planer att åka än på ett tag dock. Men om allt går som planerat när det gäller fortsatt arbete, och om jag kan hålla mig hela nästa sommar utan att dra iväg någonstans, så funderar jag på att åka till Thailand med barnen i oktober, dvs om ca 1år.
 
Lång tid tills dess, men planering är A och O som småbarnsförälder. Måste ju tänka på ledighet från jobb och skola, spara på semesterdagarna osv. Kul att ha ett mål också. Blir det Thailand, så blir det dock inte All Inclusive. Det är ett av de få resemålen som jag verkligen vill njuta av "deras" mat. Däremot så blir det Royal Family Svit med egen pool.
 
Hade velat åka med en kompis, men dom få ensamstående jag känner har inte råd. De med familj, ja de åker med sina familjer och kvar är dom utan barn. Men njaa, dom väljer hellre att åka med sina singelvänner, utan barn. Jag kan också åka iväg med bara vänner, utan barnen. Men då vill jag veta att de garanterat kommer iväg på solsemester med sin pappa. Solsemester är något dom är vana vid, och inget jag vill ta ifrån dom.
 
Om jag skriver ett inlägg om ca 1år, om att jag bokat resan. Så påminn mig snälla om det här inlägget! Vore sjukt kul att verkligen följa upp det och komma iväg. Mina tankar och planer brukar bli till verklighet om jag bara bestämmer mig. Men i det här fallet så hänger det på ev.studier och att jag får fortsätta jobba som jag gör på mitt ena jobb!

Sinnesro

 
Idag har varit en mycket bra dag. Kom hem vid middagstid men var inte alls sugen på middag. Ringde en vän som skulle iväg på Gudstjänst. Det är lugnt och fint i kyrkan med musik och massa tända ljus, men jag är inte troende och går aldrig till kyrkan om det inte är dop eller något sånt.
 
Jag valde att följa med ändå. Känns som det varit alldeles för mycket i både kropp och tankarna för mig på sistone, så ville bara ha en lugn stund. Det var ingen vanlig Gudstjänst, utan en Sinnesrogudstjänst. Den riktar sig främst till dom som har/har haft ett negativt beroende eller är anhöriga till någon som har/har haft det.
 
Kände mig smått obekväm till en början, men sen hade dom en "Lifestory" som var väldigt intressant. En relativt ung kille, 30år, berättade om sitt liv och sitt beroende. Hur han sett sin onyktra mamma misshandlats i badkaret när han var 8år, och själv startade dricka som ung och bodde på skolhem. Hur han ramlade från tredje våningen i onyktert tillstånd och då fick smärtstillande och övergick till att bli tablettmissbrukare. Hur han lugnade ner sig när han fick sitt första barn för några år sen, men haft sina återfall. Men nu nykter och drogfri sedan 6mån tillbaks.
 
Hemskt, men mycket intressant och rörande att se en så ung man, en småbarnspappa, stå framme vid altaret i kyrkan, med darrig röst och en sida ur ett anteckningsblock i sin hand... kunde varit någon jag känner. Men det var det inte, tack och lov. Tänk hur olikt livet kan te sig för vissa.
 
För övrigt fina sånger (inte psalmer) och pianospel i kyrkan. Jag tände ett ljus för mormor också, och fikade med min vän innan jag åkte hem igen.
 
Resten av kvällen har bestått av filmmys i soffan, "Remember me". Nu väntar sängen och förhoppningsvis lite sömn. Imorgon är det jobb, sen kommer mina troll hem. Saknat dom!! Träffade dom en snabbis idag, många pussar, kramar och "mamma, jag älskar dig" och en Lillfia som blev väldigt ledsen och inte ville släppa taget. Sånt känns tungt...

It's time...

 
 
Sett Dear John... inte för första och inte för sista gången. Mycket känslor, och tankar...
Saknar någon, vill bara ha en stor varm kram... varken mer eller mindre... ♡
Va hos en vän igår. Köpte med mig mat, drack te och samtalade om allt mellan himmel och gjord långt in på småtimmarna. Skönt, det gjorde mig gott.
 
Blev påmind om att jag saknar en famn att krypa upp till om kvällarna, känna mig älskad och behövd. 1½år som singel eller ensamstånde. Vet inte om kärleken kommer till mig igen. Jag fick min chans, och den varade i många år och resulterade i två fina troll. I perioder känns det väldigt tomt här hemma. Vill vakna upp vid någons sida lika lycklig som i filmens värld. Finns det en sån lycka i verkliga livet? Vissa dränker sina bekymmer i alkohol. Jag väljer att dränka mina i jobb. Där har jag min roll och jag slipper tänka på annat... dags att gå till sängs, vill inte. Kan i alla fall inte somna än på några timmar...
 
By the way... idag kom den tredje "vise mannen" i form av Anna med en påse bullar, härligt! Finns det en fjärde vise man? En ännu okänd kanske? I så fall har jag fortfarande ett hopp...!!
 
 

Respekt måste man förtjäna!

Det är inte alltid det lättaste att få respekt för någon, och absolut inte att få min respekt i vissa sammanhang. Jag respekterar alltid personer i sig, men inte alltid vad dom säger och gör. Och gör jag inte det, så säger jag oftast ifrån, och säger jag inte ifrån så går jag inte heller och snackar skit om dom.
 
Jag har större respekt för en person som inte bara sitter och håller med mig i en diskussion, utan en person som vågar ha lite egna åsikter om saker och ting. Vilket de flesta av mina nära vänner har förstått.
 
Jag har flera gånger fått höra att folk inte alls håller med mig eller tycker om det jag gör i alla situationer, förståerligt, och det respekterar jag. Men jag har aldrig fått höra det från personerna i fråga, utan genom andra. Sånt gör att jag tappar respekten!
 
Så sent som i veckan fick jag höra att en kollega pratat strunt om mig. Jag skriver "strunt" för det är vad jag tycker att det är. Men för henne eller dom, så är jag tydligen så intressant att dom till och med ägnar sin privata tid till att diskutera mig och för att läsa min blogg.
 
Men som man brukar säga: Sanningen kommer alltid fram, förr eller senare.
 
Men som sagt, enligt mig är det egentligen en skitsak. Så det är inte så att jag kommer att bli osams med personen, men lite mindre respekt har jag allt för personen i fråga...

Läkarbesök

 
Vaknade mitt i natten med huvudvärk, halsont och förkylning, WTF?!
 
Läkarbesök står på agendan idag. Inte för nattens elakheter, utan för benet. Det suger verkligen att vara hemma om dagarna. Visst är det skönt att sova tills man vaknar, men sen klättrar jag halvt på väggarna. Jag har i alla fall varit och tränat, kört armar, axlar och cardio nu i två dagar. Vill ju köra ben! Försökte mig på knäböj och marklyft häromdagen, men känner direkt att jag inte ska belasta benet med någon tyngre vikt.
 
Hur som, jag ska till läkaren för att få en sjukskrivning. Jag hoppas att hon ska kunna hjälpa mig. Jag förklarade för en sköterska i telefonen vad arbetsgivaren sagt, och vad jag i min tur känner för det. Så jag sa att jag gärna skulle bli sjukskriven 30-35% för att åtminstone få göra allt som jag kan på jobbet.
 
Känns onödigt, tråkigt och oekonomiskt för mig att sitta hemma när jag är fullt frisk för övrigt. Ja, just idag var jag väl inte fullt frisk, men hela veckan som jag varit hemma från jobbet så har jag varit det. Vilket känns helt fel.

Flytta...?!

Njaaa, det lär inte bli någon flytt i första taget. Blev erbjuden en 3:a på Blekingegatan häromdagen, för dyr för mig dock, och med tanke på alla praktiska saker så som skola, dagis, jobb osv. Så blir jag nog kvar i tokstan några år till, och bilen skulle jag sälja om jag flyttade in till stan. En parkering till den skulle kosta lika mycket som en hyra!
 
MEN jag måste säga att jag lagt intresseanmälan på ett litet, (med betoning på LITET), radhus här i stan. Det är bara en 3:a på 62kvm. Men planlösningen såg helt okej ut, och det är med uteplats, alla tapeter ska göras om, och hyran låg på nästan 2000kr mindre per månad. Det låg också längst ut i en radhuslänga, vilket betyder att man bara skulle ha en granne och jäkligt mycket mer gräs än alla andra i samma länga...
 
Så den är absolut värd att i alla fall titta på! Om inte annat för att bli inspirerad av compact living! :)
 
Jag trivs ju verkligen bra här hemma, och det är mysigt med utsikt över vattnet. Området är lugnt och barnvänligt, nära ner till vattnet och 15min promenad ner till stan, jag har t.o.m. 30% rabatt på bilförsäkringen för att jag bor i ett villaområde! ;-)

Bra mat för hela veckan!

 
Jag har varken tid, lust eller ork att laga mat när jag inte har barnen hemma. Sanningen är att jag knappt är hemma när jag inte har barnen. Jag jobbar, tränar, umgås med vänner... om tid finns. Och duschar och sover hemma. That's it...!!
 
Så den här veckan blev det chili con carne med ris och kokta grönsaker. Perfekt att bara värma i micron, istället för att värma någon färdigrätt på jobbet, eller ta yoghurt och flingor när jag kommer hem vid 21:30 från jobbet.
 
"Barnlediga" veckor består av ganska exakt 75timmars arbete (ibland mer om det behövs övertid). Den här veckan har jag också planerat att träna tors-sönd.
 
Tors - Bodypump 17:15-18:15 samt Dance 18:30-19:30 (om benet vill vara med mig!)
Fre - Boxning 17:15-18:15 samt BodyCombat/X-fit 18:15-19:15
Lör - Cardio och styrka
Sön - Cardio och styrka

Bloggtips!

Jag gissar att det är flera av mina läsare som själva tränar på ett eller annat sätt, och utav ett eller annat skäl.
 

 
Vare sig ni söker inspiration till träning eller kost, vill gå upp eller ner i vikt, bli starkare eller kanske bara tränar för att må bra och för att ni tycker det är kul...!!
 
Hur som, så rekommenderar jag er att läsa Saras blogg: Stor blir liten
 
Det är en gammal arbetskollega till mig, och jag är grymt imponerad över hur duktig hon är. Disciplin!
Där får ni även lite kosttips, och kan följa hennes viktresa!

Armar, armar, armar och lite ben...!!

 
 
Nyligen hemkommen från gymmet. Det blev ett relativt enkelt pass med tanke på att benet fortfarande inte är helt som det ska, och jag inte får belasta det. Gud vad jag längtar tills jag kan köra normalt igen, vill verkligen köra hårt med benen, och komma ut och springa. Jag är inget fan av löpning, men tänker ge det ett försök, igen! Jag ska fan få mina drömben och den fasta rumpan!! ;-) 
 
Det blev ca 20min på crosstrainern, följt av lite styrka.
 
- bicepscurl
- marklyft
- dips
- kettlebells swing
- knäböj med kettlebells
- utfallsgång med vikt
- sit ups med och utan boll.
 
Följt av en ordentlig stretching och en lång stund i bastun. Kände mig lite som en ny människa när jag gick därifrån!
 
 
Igårkväll blev det också lite egen-tid här hemma när barnen lagt sig. Så jag passade på att köra ett kort men intensivt pass här hemma. Körde några enkla övningar; biceps, triceps, axlar och mage. Man är ju lite begränsad här hemma med tanke på utrustning och utrymme. Måste införskaffa stretch/yogamattor, stepbräda och lite fler speglar...!! ;-)

Reebok Crossfit Fitness Championship

Både igår och idag så var jag uppe i Sätrahallen för att titta på SM i Crossfit!
Två intressanta dagar, och jag har absolut fått lite ny inspiration till träningen. Övningarna är ju inte nya, men kombinationen de är ihopsatta, antalen och vikterna. Det gör att man kan sätta upp lite delmål i träningen, alltid kul! Nu vill jag bara att benet ska bli helt bra igen, så att jag kan träna. Det drog i kroppen av att stå och se på andra få en grym träning, och antagligen ännu värre träningsvärk några dagar framöver...!! ;-)
 
Några av wodsen de körde:
 
1.
21st squat med axelpress 55kg
21st chins
15st squat med axelpress 55kg
15st chins
9st squat med axelpress 55kg
9st chins
 
Allt skulle köras på max 7min. Tjejerna körde samma övningar fast med 35kg.
 
2. Marklyft
 
Killar 130-240kg
Tjejer 70-140kg
 
När de missade eller gav upp så fick de köra så många burpees de hann med på en minut. Grymt imponerade, det var några få som klarade högsta vikterna både hos killarna och tjejerna, och jag var grymt imponerad av en tjej som  såg helt oberörd ut när hon lyfte 140kg och sen slängde sig ner för att göra burpees!
 
Jag har fått lära mig att de mer avancerade kör omvänt grepp med ena handen. Provade det så sent som idag här hemma, och man får verkligen ett annat tag om stången!
 
3.
1000m löpning
25st hopp upp på pall i kombination med burpees
25st squats
25st pullups
25st ringdips
25st knew to elbow
2*20m utfallsgång med 20kg över huvudet
2*20m löpning med 20kg i famnen
3*20 m löpning utan vikt
 
Allt skulle göras på max 19min! Tjejerna gjorde samma övningar, fast 15st och med 10kg.
De flesta klarade sig inom tidsramen, men det var några som fastnade på "ringdips" som är grymt svåra. Vanliga dips hade de klarat, men just i ringar, och efter de tidigare övningarna... jag är imponerad att så många klarade det!
 

 
Han har precis lyft 240kg i marklyft och slänger sig ner och kör burpees, grymt! Det man ska tänka på är ju att de inte "bara" lyfter 240kg, utan de har lyft x antal stänger för att komma upp till 240kg. De var uppdelade på typ 130, 145, 160, 170, 195, 210, 220, 230, 240 och tjejernas typ 70, 80, 90, 105, 120, 130, 140.
 

 
Squat med axelpress... det stod en domare vid varje deltagare för att se att varje rörelse blev korrekt, den skulle såklart vara korrekt för att räknas.
 
 

Rhodos i bild

 
Låter följande bilder tala lite för sig själva. Kan summera Rhodos-semestern som lyckad: 43grader och sol, bad, frossa i buffér, träning i massor och avkoppling.
 
Kan också tillägga att jag som vanligtvis är fruktallergiker, kunde äta all frukt när vi var på Rhodos (så är det alltid utomlands). Så gissa om jag har ätit mycket frukt under semestern! Fruktsallad både morgon och kväll, och flera frukter om dagen. Love it! Smugglade hem lite frukt från Grekland, som jag gjorde fruktsallad på. Men när den tog slut och jag köpte frukt här hemma i Sverige så var allergin framme igen. Det måste vara ett tecken på att jag borde flytta till varmare breddgrader. Är ju inte helt frisk här hemma i kylan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När ni sett dessa bilder, (som bara är ett handplock av de ca 200st bilder jag tog under veckan), behöver jag säga att jag längtar tillbaka...?!
 
 
 

Tabita vs Mia Skäringer

På tal om Mia Skäringer. Här är två av de klipp vi tittade på igår... ;-) 
 
 


 
Spola fram klippet till 2.30min, där börjar det roliga :)

Mysig dag i stan

 
Jag har spenderat hela natten och större delen av dagen med den fina. Barnen blev glatt överraskade när de fick veta att hon skulle sova här, och Lillfia paxade henne till allt. Jag fick varken sitta bredvid henne vid middagen, fick inte duscha eller ligga bredvid min prinsessa vid läggdags. Det var bara Alexandra som gällde. Desto mer tid fick jag med Lillprinsen, som viskade att han ville att jag skulle duscha honom, när han såg att Alexandra duschade Lillfia. Min fina lilleman!
 
När barnen somnat tittade vi på "The Lucky One". Andra gången på kort tid, för min del. Zac Efron är ju något utöver det vanliga! :) Vi låg också och skrattade åt filmklipp med Mia Skäringer. Härlig kvinna det där, skön humor och hon vågar bjuda på sig själv!
 
Idag startade vi i tokstan, lämnade bilen och tog tåget in mot stan. Blev sittandes i över en timme (!!) på tåget, som egentligen ska ta 30min. Vi hoppade t.o.m. av en station tidigare och tog taxi sista biten för att slippa riskera ännu en halvtimme på ett stillastående tåg.
 
Äggröra och Söderte blev det hemma på Wittstocksgatan. Jättefin lägenhet som den fina nyligen flyttat till :)
 
Gick smått i butiker, mest för att hitta underställ till barnen. Jultidningar och vinteroveraller säljs för fullt, men ett underställ fick jag höra att det var för tidigt för ännu, sjukt! Kalla mornar och frusna barn, ingen kul kombination.
 
Lunchen intogs på den finas jobb, nämligen Tures. Åt en jättegod blomkålssoppa med kryddostpaj. Gott knäckebröd med citronsmör som tilltugg, mums!
 
Åkte hem mätt och belåten och plockade upp barnen på vägen hem. Vi har ätit gott och haft fredagsmys tillsammans med grannens barn. Vi köpte 5st nya filmer idag, varav 4st var till barnen. Ändå blev Lillfia nerröstad av killarna att se en av våra gamla filmer; "Alvin & Gänget" istället för den nya Bratz-filmen som hon ville se.

Sjukskrivning suger...

För att göra en lång historia kort, så har jag varit hos läkaren pga värk i benet. Misstänkte benhinneinflammation, men det visade sig vara kraftig muskelöveransträngning. Läkaren ville sjukskriva mig i två veckor, vilket jag tackade nej till. Jag har inte tid eller lust att sitta hemma i TVÅ veckor...!! Jag skulle bokstavligen klättra på väggarna.
 
Hur som, det resulterade i att jag gick därifrån med order om att inte träna aerobic, gå i trappor och liknande på minst en vecka. Jag fick också med mig ett antal stretchövningar som jag skulle göra varje dag, som jag i skrivande stund kom på att jag inte har gjort en endaste gång sen jag lämnade vårdcentralen...
 
Jag kontaktade chefen för att meddela hur läkarbesöket hade gått, och bad om att få arbeta inne eller köra villadistrikt för att slippa springa i trappor. Fick svaret att det inte fanns några villadistrikt lediga och ekonomiskt så vore det inte så bra att jag arbetade inne. Svaret sög, och jag blev såklart irriterad. Även om det nu skulle vara oekonomiskt, så kan man väl åtminstone låtsas att man bryr sig om sin personal och säga något i stil med att jag borde vara hemma och vila benet istället, eller har jag helt fel? Tycker i alla fall att det lät väldigt oproffsigt!
 
Så ja, jag är hemma från arbetet. Ofrivilligt!
 
 
 
 

28tim på ett dygn...?!

Jag köpte en ny bok igår... "28timmar på ett dygn" heter den. Den handlar om en karriärsmamma som stressar mellan jobb, föräldrarmöten m.m. Det ska bli en spännande läsning, får se om jag känner igen mig. Önskar i alla fall att dygnen hade minst 28timmar.
 
Att jobba ca 15tim/dygn, och hinna med träning, matpauser, sömn och hinna leva lite. Så krävs det defenitivt fler timmar på dygnet för min del. Fick ett samtal från min ena chef idag, och jag fick bekräftat att jag fått de arbetstider jag hade önskat. Kommer att jobba mån-ons varannan vecka, plus var fjärde helg. Utöver Posten. Perfekt. Dels skönt att veta innan när och hur mycket man kommer att jobba.
 
Tiderna passar perfekt ihop med mitt andra jobb, och om jag kommer in på utbildningen jag sökt, som är på distans. Så kommer jag att kunna träna varje dag, trots jobb! Lyckligt :)
 
En mindre rolig nyhet är att en varningslampa började lysa på bilen i helgen. Jag åkte förbi verkstaden efter jobbet och fick konstaterat att det är fel på avgasreningen. För mig spelar det inte så stor roll om jag släpper ut lite extra avgaser, MEN det är ju inte bra för miljön och skulle däremed inte gå igenom en besiktning. Så arbetet är beställt och bilen ska lämnas in senare i veckan. Där försvann 6000kr, katshing....!!

Workmode!

 
Tiden går fort när man har kul...!! Eller när man har mycket att göra. Mestadels jobb för min del, så det är i alla fall ingenting ni har något större intresse av.
 
Inventeringen gick bra i fredags, det blev dock inte överhyllorna för min del ;-) Utan jag fick äran att sitta på kontoret. Övriga personal räknade, och jag sände iväg deras inventeringar, och såg till att alla artiklar fanns i systemet m.m. Enkelt och roligt med administrativt arbete, och riktigt skönt att få sitta ner eftersom jag hade jobbat från kl.6:30. Lämnade inte jobbet förrän ca 00.20...
 
I lördags väntade ännu mera jobb. Men först hann jag iväg och träna, X-fit. Grymt pass, även om jag har fått benhinneinflammation och inte kan hoppa eller springa, suck... Hämtade den fina i Tumba efter jobbet. Stressade hem, svira om och gjorde ordning en shotbricka innan utgång. Mums! Kvällen började i tokstan och fortsatte inne i stan. Jag fick i mig alldeles för mycket alkohol på kort tid, i kombination med extremt lite sömn, mycket träning, mycket jobb, och endast lunch på lördagen... jaa, ni kan räkna ut resten själva. Det blev i alla fall en taxi hem och jag var hemma kring 5-tiden. Däckade, för att några timmar senare vakna och bege mig till jobbet! Jag kände mig inte riktigt som en människa förrän framåt eftermiddagen, och då gick det riktigt bra på jobbet!! Men det känns i kroppen att man gjorde 75tim förra veckan...semestern är som sagt över!
 
Jag har dock fått en mjuk start på den här veckan. Igår var jag "över". Öppnade Företagscenter och körde sen ODR-förstärkning, för att det var tung reklam. Vilket innebar att jag körde lite extra här och var, bl.a. ca 40-50st springportar åt mina kollegor. Fick dricka av en restaurangkund när jag var ute och körde, sweet!
 
Idag har jag i princip bara jobbat inne. Körde ut lite buntsäckar, men i övrigt så har jag suttit och gjort eftersändningar större dagen av mitt arbetspass. Och öppnade Företagscenter förstås. Imorgon planerar vi att möblera om på kontoret, så håller tummarna att vi inte får några oväntade brister i personalgruppen!
 
 
 
 
RSS 2.0