Waze - GPS

 
De flesta som känner mig vet att jag älskar att köra bil. MEN hatar att köra om jag inte kan typ hela vägen utantill. I helgen så blev det ett spontant besök hos syrran. Vi pratade i telefon, bestämde oss för att ses för att äta och ev. bada. Så jag packade ihop mig och barnen, vi tog bilen upp till Kungens Kurva, där vi käkade på ett thaiställe. Helt okej mat, men inte vad jag hade förväntat mig och önskat, tyvärr.
 
Därifrån så följde jag efter syrran bil på vägen hem till henne. Vi fikade i massor och spelade spel. Barnen blev bortskämda, eftersom inte syrran har egna barn så har hon inte så stor koll på vad som är normalt, eller så vill hon bara vara snäll :) Barnen utnyttjade det i alla fall till max. De var bokstavligen överallt hemma hos henne. Fikade både med glass (tre olika sorter, eftersom de första två hon tog fram inte dög...), muffins OCH O'boy...!!
 
Hur som, vi skulle hem och jag blev mer och mer nervös inför hemfärden. Jag hade noll koll på hur jag skulle åka. Men det var en högersväng, sen var jag ute på E4 som tog mig hela vägen hem. Så jäkla nice, och bilresan tog oss 15min. Så himla skönt. Älskar min nya bil...!! Den är så himla skön att köra och det är verkligen storbilskänsla i en relativt liten bil, och fickparkeringar är inte längre ett problem! ;-) Med gamla Forden var jag tvungen att ha typ en 10m lucka för att kunna parkera. Ingen styrservo ha ha, men med grym styrservo och elspeglar så kan man nästan allt...!!
 
Så sent som igår så laddade jag ner i GPS appen WAZE till mobilen. Jag provade den idag när jag skulle till jobbet för att se om den fungerar. "Förbered högersväng om 800m" så himla nice att den fungerar! Jag ska testa den lite till innan jag vågar bege mig ut på helt okända vägar!
 
 
En bild på hur appen kan se ut. Min är ju på svenska såklart, både i text och ljud. Förutom navigering så kan man få information om hur lång planerad resa är och när man beräknas vara framme, problem i trafiken, poliskontroller, olyckor osv.
 
Det är ju grymt, mitt problem skulle i så fall vara ett minne blott. Syrran har ett utomhusbad precis i sitt område, så jag tänkte åka dit och bada lite mer barnen under min semester :) De föredrar ju poolen framför stranden, dessutom så är det ligger det ju bara med 15min avstånd härifrån!
 

Big bad wolf

 
 
Jag kan inte annat än att le när jag hör den här låten. Den gör sig dock inte rättvis så här med datorns högtalare. Den ska vara på hööööööööööög volym och med full bas...!! ;-) Clubversionen är också bra, men hittar den inte. Hörde den på gymmet häromdagen, man blir så där galet taggad på att göra de där sista repsen!

72timmars veckor...

 
Bild från grillkvällen med jobbet hemma hos mig tidigare i somras.
 
Förra "barnlediga" veckan var också en ren jobbvecka. Denna vecka ser ungefär likadan ut. Lite drygt 72timmar får jag ihop, den här veckan...!!
 
Men jag älskar ju att jobba, även om jag är lite trött ibland. Idag var en sån dag. Jag var sjukt seg hela dagen. Trots det så hann jag allt och lite till på jobbet. Vi var fyra personer som gjorde en liten extra insats för att allt skulle hinnas med på kontoret idag! Fortfarande folk sjuka... från det ena jobbet till det andra. Jag trodde att jag skulle hinna träna emellan jobben, men jag fick köra gasen i botten för att hinna fram i tid till nästa jobb. Jag hann...
 
Hann till och med träffa Markus på jobbet, wihoo! Det var ett tag sen sist. Så sällan man hinner träffa folk överhuvudtaget i butiken, eftersom de flesta går hem när jag har jouren. Vi hann i alla fall snacka lite goja. För övrigt så har det varit helt galet mycket på jobbet idag. Min telefon ringde varm, både från kassalinjen och av kunderna. Jag har bokstavligen sprungit som en jojo i butiken idag. Nöjd med att jag hann så mycket som jag gjorde i alla fall. Hann plocka tre pallar frukt & grönt, fronta alla kyldiskar, mejeri, kött, baka, låsa överallt, ladda truckar osv, osv...
 
Jag var också tvungen att köra trucken idag. Jag brukar hålla mig undan den, den är läskig. Men den behövdes eftersom jag behövde få ner en pall med 250kg mjöl som stod uppe på en hylla inne på lagret. Det gick ju galant..!! Allt går när man verkligen måste!

Work it...!!

Bloggar en snabbis från luren. Tittar på CSI och det är strax dags att sova, det har varit en lång dag... Lämnade barnen för en "pappavecka" imorse och sen blev det jobb. En efter en ringde sig sjuk imorse, vilket resulterade i smått kaos. Jag lyckades byta bort mitt pass i butiken idag. Veroni ställde som vanligt upp.. !! Jag, Adam och Bjarne körde övertid. Jag och Adam höll på till kl.20, helt galet! Men ändå så skönt att lämna kontoret och veta att allt blivit utkört, inkl reklamen!!:) Skittrött, seg, hungrig och med skavsår på ena foten så åkte jag ändå till gymmet. Fick till ett grymt pass. Kort men intensivt. Ben och rygg fick sig en omgång. Mötte Patrik som är en kollega från ett annat kontor, som fick skjuts hem. Skönt och kul att kunna erbjuda skjuts i nya pärlan ha ha, dessutom så bor han ju på vägen hem till mig... Nope, nu blir det slutet på CSI, sen sängen. Klockan ringer tidigt imorgon och jag har ett 15tims pass att se fram emot. Förhoppningsvis så hinner jag göra en snabbvisit på gymmet mellan arbetspassen.. Det är min sista arbetsvecka före semestern och den kör jag "all in" ;) God natt!

Celine Dion...

 
 
Älskar Celine Dion... jag introducerade några låtar för fina flickan för många år sen. Sen dess har hon fortsatt lyssna och hittat sina egna favoriter, de flesta på franska. Vi har bestämt att vi ska försöka åka till Las Vegas. Det kommer inte bli i första taget, men så småningom... Celine Dion håller dagligen show på ett ställe där!
 
Får se om det fortfarande gäller när jag har tid och råd att komma iväg. Solsemester med barnen går ju faktiskt före. Även om jag väldigt gärna skulle vilja dra till Vegas nu direkt. Bums!

Äntligen köpt ny bil...!!

Äntligen...!!!

Efter många om och men. Tittat på ca 100st bilar. Både Kia och Volkswagen, nya och begagnade. Provkört 3st. Och NU slog jag äntligen till... Volkswagen Golf 1,6 FSI Mycket utrymme i en liten bil, halvkombi, silver, 6-växlad, kamkedja (=underhållsfri...!!), AC, elhissar, c-lås, larm m.m. Jag är helnöjd...!!

 

When you got a good thing

 
 
Den här spelades på repeat på vägen till Gotland... jag försökte sova på båten, eftersom vi åkte på natten. Men icke. Jag hann lyssna igenom hela Lady Antebellums album, sen gav jag upp och körde clubmusik på högsta volym och var allmänt irriterad. Dels för att jag var trött, hungrig och för att fina flickan lyckades somna bredvid mig...

Take care

 

Om 6tim ringer klockan...

 
Jag behöver en ordentlig väckarklocka...!! Jag hittade den här på Weehearts, och jag älskar den. Skulle gärna ha en sån, fast i en mer diskret färg, typ grå/silver eller svart. Kronan passar mig perfekt. I'm a princess, precis som på min tatuering...!! ;-)
 
Klockan skulle stå på min byrå, så att jag måste kliva ur sängen för att stänga av den. Inte bara kunna dra ett finger över skärmen i sömnen som jag gör på min iphone nu. Jag har försovit mig extremt mycket på sistone. Svårt att somna, sover alldeles för lite och sover ganska lätt. Oftast så har jag hunnit i tid till jobbet eftersom jag tokstressar och bokstavligen hoppar i kläderna och skippar frukosten.
 
Men idag vaknade jag 30min innan jag skulle vara på jobbet. Fick smått panik eftersom jag har två barn att göra ordning, ge frukost och få iväg till dagis eller som den här veckan, då jag lämnar dom hos sin pappa på morgonen. Trots att jag var nästan en timme sen till jobbet, och har kontorets största distrikt, med 926st hushåll. Så var jag inne först, wiihooooo...!! Så klockan 13 kunde jag kompa och gick hem. Lyxigt!
 
Tanken var att jag skulle åka till stranden, och göra barnen sällskap. Men de var på väg därifrån, så det blev ett besök på gymmet istället. Fick till ett grymt och intensivt pass. Härligt!
 

Vardagslyx....!!

 
Ibland är det riktigt skönt att slippa laga mat. Under "barnlediga" veckorna så lagar jag i princip aldrig mat. Max 2-3gånger/vecka, men oftast inte ens det. Jag köper färdig mat, äter ute eller tar mina One Meal, kostersättning. Inte det bästa, jag vet. Och jag ska försöka skärpa mig! Men jobbar man som jag gjorde för någon vecka sen, 72tim på en vecka. Då har man varken tid, lust eller ork att ställa sig och laga mat när man kommer hem.
 
Nästa vecka blir det också en hel del jobb. Sista arbetsveckan före semestern, och jag ska försöka köra lite övertidstimmar om det finns. I annat fall så har jag i alla fall 63tim inbokade på arbetsschemat.
 
I måndags, första dagen som jag hämtade barnen, efter en vecka hos sin pappa. Min planering hade gått åt skogen, så jag hade inte handlat hem allt som behövdes i matväg, och orkade inte heller dra med mig barnen till affären och börja storhandla. Så det fick bli ett restaurangbesök. Lilleman gjorde beställningen: "En vesuvio, en hamburgertallrik och en ehh, vad hette det nu igen... just det, en planka! En Cola till mamma, och apelsinjucie med isbitar till mig och California".
 
Servetrisen kom flera gånger och gav oss komplimanger. Dels över hur duktig lilleman var med att göra beställningen, hur fit jag var för att vara tvåbarnsmamma, hur duktig lilleman var med att gå på toaletten, spola OCH tvätta händerna själv och sist men inte minst så blev hon imponerad att C bara lämnade en liten slice av sin pizza...!! Lillfia imponerade på mig med. Jag förundras alltid över hennes aptit. Men så vägde hon ju över 4kg när hon föddes, så hon fortsätter väl bara i samma takt, antar jag!

Hemmagym

 
Jag har länge tänkt göra om gästrummet till träningsrum. Eller rättare sagt så ska det fortfarande vara ett gästrummet, men det är så sällan man har en gäst som sover över, och skulle t.ex. fina flickan komma hit så skulle hon ju inte få stänga in sig i gästrummet. Hon skulle självklart få ta den tomma sidan i min säng...!! :)
 
Hur som, jag körde ett "testpass" häromdagen för att se hur det kändes och vad som behövdes fixas. Det behövs en hel del för att jag faktiskt ska träna hemma. Gymmet är fortfarande bäst för motivationen, enligt mig. Jag är för social för att bara träna hemma. Även om jag alltid stoppar i lurarna och går in i min egen värld, så vill jag i alla fall ha miljön och folket runt omkring mig.
 
Lite som ska införskaffas:
Hopprep
Speglar
Stretchmatta/yogamatta
Chinsräcke
Stepbräda
 
Vill också införskaffa ett helt nytt skivstångs/hantelset, då jag föredrar de vinylklädda hantlarna. Nackdelen är ju att de inte är lika flexibla som mina nuvarande, med att byta och anpassa vikterna efter övningarna. Så vi får se.
 
Något som jag också jättegärna VILL HA, men som jag inte kommer att köpa, är en boxningssäck. Jag vill kunna sparka och slå, men dels så vet jag inte om jag kan/får sätta upp en sån i taket och dels så tror jag inte att grannarna skulle uppskatta mina sparkar och slag, som antagligen skulle låta en del eftersom man fäster säcken i taket.

Flytten till Stockholm...

Alla som känner vet hur bra jag mår varje gång jag är inne i stan. Det är inte så att jag vantrivs här ute i "förorten", tvärtom så kan det faktiskt vara riktigt mysigt ibland, och det är ju här jag är uppväxt och även om min bästa vän har flytt härifrån och alla vänner från gymnasiet bor inne i stan eller utomlands, så har jag fortfarande många vänner, bekanta, mina jobb, gymmet kvar här. Jag bor dessutom i en stor  fin lägenhet, med en minuts promenad ner till vattnet. Fridfullt!
 
Men känslan som fyller min kropp varje gång jag är i stan är obeskrivlig. Minns ni känslan, lyckan och glädjen man kände inför julafton som liten...?! Precis så känner jag. Ett lyckorus. Jag känner mig nykär när jag är i stan. Jag går konstant med ett leende. Där vill jag bo.
 
Flytten till innerstan kommer, en vacker dag... men inte idag, inte i år och inte än på flera år. Så länge G och barnen bor kvar här och behöver mig, så kommer jag att bo kvar här. Men det är klart att man får drömma. Så sent som igår la jag intresse på två lägenheter inne i stan, på Söder. Det är ju där jag vill bo! Min köplats börjar arta sig. Tidigare har det inte ens varit någon idé att göra intresseanmälningar, men nu ligger jag i alla fall på prel.plats 150.

Statistiken säger fortfarande att det är ca 10-14års kötid för en lägenhet på Södermalm, så jag har några år kvar. Jag har stått i 5år½år nu. MEN. Den som väntar på något gott... 
 

Bloppis

Nu har jag rensat lite här hemma, och jag klagar på att jag inte har några kläder. Well, jag HAR kläder. Men inte som jag använder. Så nu säljer jag lite av det som jag hittat som bara blivit liggandes i garderoben. Kanske någon annan får nytta av det. Allting är i fint skick, och flera plagg helt oanvända med lapparna kvar...!!
 
Maila mig på [email protected] eller lämna en kommentar om Ni är intresserade av att köpa något!
 
Använd en gång, stl.8 (motsvarar S) - 300kr el bud...?!
 
Använd en gång, TFNC London, stl.S - 300kr el bud...?!
 
Aldrig använd, Elise Ryan, stl.M - 200kr el bud...?!
 
Aldrig använd, stl.XS - 50kr el bud...?!
 
Fornarina jeans, stl.26/34 - 400kr el bud...?!
 
Triple Five Soul, stl.M - 400kr el bud...?!
 
DIESEL jeans, stl.10ÅR (motsvarar stl.24/32) - 350kr el bud...?!
 
 
Aldrig använd, AX, stl.10 (motsvarar S) - 300kr el bud...?!

From Visby to Nynäshamn

Nu lämnar på Visby och Gotland, hem mot Stockholm och tokstan... Om jag längtar? Nej, jag hade gärna stannat ett par dagar till, men "vardagen" kallar. Två veckor kvar till semester, följt av tjänstledighet. Solen skiner, klarblå himmel. Inte ett moln så långt ögat kan nå. Så typiskt nu när vi ska åka hem. Gårdagen, sista kvällen spenderades på Kharma. Grym stämning även om vår första tanke var: Ung publik!

Lördag i Visby

Sitter i bilen, på väg till Alex moster. Sen blir det ev lite shopping, ska i alla fall besöka VILA's outlet. Gårdagen blev lyckad. Förvånad över hur lugnt och städat det är här under Stockholmsveckan! Det är ju fullt med folk överallt, varenda restaurang, bar och nattklubb är ju fullt, men det känns ändå väldigt städat ELLER så är det vi som valt de mer lugna ställena. Vi har valt att INTE besöka Kallis och Gutekällaren, ett obligatoriskt stopp för de flesta. Men vi tror att det är där alla stockholmare, den yngre publiken och wannabe's håller hus. Vore kul att göra en snabbvisit, men entrépriserna ligger på 200-300kr/ställe.

God morgon Gotland!

God morgon... Vaken sen typ 30min tillbaka trots att jag inte somna förrän kl.4.30. Man måste ju ta vara på dagen!;) Kaffet står på bryggning, sen ska vi iväg till fina flickans släkt. Ett obligatoriskt besök när man är på Gotland! Båtresan gick bra, planerade att sova, men att åka båt är ungefär lika obekvämt som att flyga. Dessutom så hade vi en k*rring bredvid oss med hund, trots djurförbudet! Hon hade specifikt bokat fönsterplatsen bredvid oss. Men efter att fina flickan pratat med vakten, så va hon väck..!!:) Ingen sömn som sagt, men istället blev det till att fika, läsa tidningar, skvallra och låta tankarna snurra till lugna favoriter i lurarna, skönt!

Lyxfällan och onsdagsmys

 
Jag köpte lite drygt 2kg godis till fredagsmyset förra veckan. Och jag uppskattar att det finns minst 1kg kvar i skålen. Nu blir det Lyxfällan och handen i just precis den skålen. Skålen med det där goda!

Hit the gym... Finally!

 

 
Förutom att jag var sjukt trött imorse och försov mig, så kan dagen kan summeras som väldigt lyckad och effektiv...!! Vaknade 20min innan jag skulle lämna hemmet. Slängde mig i duschen och fick på mig kläderna på två röda! Innan jag visste ordet av det så satt jag på cykeln, jobbet var destinationen.
 
Körde på riktigt bra idag, och var tillbaka på kontoret redan kl.12.40!! Gjorde lite pappersgöra innan alla andra började droppa in. Alla var klara så tidigt att jag kunde lämna jobbet redan kl.14, härligt!
 
Lite bankärenden och en shoppingtur till barnen senare så begav jag mig mot gymmet. Mycket jobb och två "barnveckor" har gjort att jag inte tränat på 3 veckor...!! Så jag körde ganska lugnt, men väldigt effektivt, idag. Började och avslutade passet med intervaller på löpbandet. Svetten rann, och jag höll mig lika varm under hela styrkepasset. Körde ett bodypumpinspirerat pass i gymmet, för mig själv. Jag och lurarna liksom. Förutom det så körde jag lite extra på ben, axlar, biceps och mage. En proteinshake, mat och en dusch på det, och jag var i mål! Kändes prima att ha gjort allt detta på 10tim, det kallar jag att vara effektiv :)
 
 
Enkelt och gott. Nyttigt?! Njaa, om jag skippat all sås så hade det varit en ypperlig middag för den som vill vara nyttig ;-) Men det ska vara gott också, och jag älskar sås och allt annat onyttigt.
 
 

Laserlight....!!

 
 
Som jag letat efter den här låten...!! Äntligen har jag hittat den. Den kom på radio när jag var ute och körde idag, och jag tog förstås upp luren och spela in ljudet ha ha.. nu googlade jag texten och hittade den, JAY!! 
 
Älskar den.. och tänk vad fel man kan höra. Jag har efterfrågat den både hos vänner som är Dj:s, men också på gymmet eftersom jag hört den på vissa pass. Men ingen har fattat vilken låt jag menat, och det är ju inte så konstigt eftersom jag hört texten helt fel... "You are lika a lazy..." är vad jag hört, fast de inte själva verket sjunger "You are like a laserlight" men, men finally i mina lurar, everyday! Skam den som ger sig...!!

Bilköp är ingen lätt affär...

 
Blää, huvudet håller på att gå i bitar...!! Jag har letat bilar sen typ kl.14 idag. Jag har också hunnit provköra en Volkswagen Golf 1,6 halvkombi. Jag blev kär under provturen! Jag hade Daniel, en arbetskollega med mig, mest som moraliskt stöd. Men också för att han är lite kunnigare än mig på bilar, och även lite större än mig. Ville ju testa hur rymlig bilen va...!! Och han satt trots sina 198,5 (den där 0,5cm är viktig för honom!) så satt han bekvämt både i bak och framsäte.
 
Det va en 05:a, men känns som sprillans ny och ser så också ut, både in och utvändigt! Bilhandlaren ville ha 85.000kr för den, vilket jag tyckte var överpris efter att ha fört lite statistik de senaste veckorna, och så fort jag frågade vad han kunde göra med priset, så blev han kinkig. Han tog mitt körkort som låg på bordet, gav det till mig och sa "tack, tack"... Idiot!
 
Dessutom så ljög han om flera saker. Dels så sa han att han inte kunde ändra priset eftersom han sålde den på uppdrag av ägaren. Han sa också både muntligt och med skylten som satt på bilen att den hade haft TVÅ ägare. Men när jag gjorde en närmare kontroll av bilen hos Transportstyrelsen, så visade det sig att det var bilfirman som stod som ägare av bilen, och den hade haft FYRA ägare. Bilen var också avställd. Så hade det varit riktigt illa, så hade jag kunnat åka dit under provturen!
 
Jag gjorde också en värderingsfråga på bilen och med hänsyn till årsmodell och miltal, 6700mil. Så värderas den till 41.600-ca50.000kr. Det kändes i och för sig väldigt lågt för en sån fin bil, och jämfört med de 50-tal annonser jag sett på Blocket.
 
NU, efter många timmars letande, så har jag hittat en likadan modell, fast en 04:a med helt nya sommar och nya vinterdäck, full servicebok, AC, elhissar, stereo, styrservo, larm, centrallås m.m. som gått ca 8000mil, för 59.000kr...!! Dock av en privatperson.
 
Eftersom jag inte har pengarna i bakfickan, så måste jag ju söka lån från banken. Jag ringde min egen bank för ett snabbt svar, efter x antal frågor om inkomst, boendekostnad, familjeförhållande osv, så fick jag ett NEJ!! Det suger, det tyckte hon på banken med. Dels så kunde hon inte räkna in min inkomst från extrajobbet eftersom det skiftat mellan 4000-15.000kr/mån, sen jag började där. Hon kunde heller inte räkna in bostadsbidrag. Vilket gjorde att det fattades 3000kr/mån enligt deras schabloner. Surt när man vet att pengarna finns! Surt är också att jag deklarerade för nästan 100.000kr mer förra året, än vad hon kunde räkna ut med bara min ena lön, det kunde hon också se, men det var inget hon fick använda sig av. Skit, skit, skit!!
 
Så nu har jag kollat upp lite andra banker, och fick igenom lånet direkt hos ForexBank, men till en alldeles för hög ränta. Så jag avvaktar och tänkte göra ett nytt försök hos min egen bank, genom ett personligt besök, med mig ska jag förstås ha lite papper som styrker mina inkomstuppgifter. Eftersom banken inte känner mig och vet att jag alltid haft flera jobb, så måste jag ju lite bevisa vem jag är. Men jag tycker att de borde kunna se och ta hänsyn till att jag alltid har pengar kvar på kontot när lönen kommer in, betalar alltid mina räkningar i tid och att jag inte har några skulder. ETT lån, på futtiga 17.000kr som jag bara höjt amorteringstakten på...suck!

Hur mycket sex är normalt?


I skrivande stund så står "Sex Education" på, på tv:n, mest i brist på annat. Men jag behöver lite ljud i bakgrunden, medan jag bloggar! Och jag blev inspirerad, de pratar bl.a. om hur ofta det är normalt att ha sex. Visserligen i England.
 
Hur som, SEX ett hett ämne, ofta med vännerna. Sex säljer, ungefär varannan låt handlar om lycklig och olycklig kärlek och sex. Men hur ofta har egentligen en vanlig "medelsvensson" sex?
 
Är det mer sällan eller att man har dåligt sex så är det tyvärr sällan det pratas om det. Kanske för att man skäms, och tror att det är en själv det är fel på eller liknande.
 
Själv så ska jag chocka er och säga att jag i princip har noll lust! Jag vet att många tror annat. För att jag anses vara en flörtig person (Well, I'm not. Jag är bara en väldigt glad, social och öppen person som kan prata om det mesta.), jag är fixerad vid mitt yttre osv. Men visst tycker jag om sex, ibland. Men jag är mer för allt det där runtomkring, det mysiga, närheten, kyssar osv. Någon kallade mig för "mysmongo" :)
 
Jag har väl inte alltid varit så, men senaste åren. Det gick "utför" när jag fick mitt första barn. Det är kanske ganska självklart eftersom man har mindre tid och ork för sin partner. Det gick ännu mera utför när jag fick reda på mer än vad jag ville om "det berömda exet". Men samtidigt tråkigt, eftersom det tär på förhållandet, speciellt om ens partner har mer lust än en själv. Också tråkigt att veta att man gick från att vara en "nykär kanin" till att känna sig som en outsider. Jag menar, jag ser inte dålig ut, så det handlar inte om att jag inte är bekväm naken. Tvärtom, jag är väldigt bekväm med nakenhet.
 
Själv har jag testat en hel del som sägs öka lusten. Träning, bra kosthållning, mer sömn, skrivit sexnoveller, jag har till och med ätit tabletter för ökad lust. Men icke, det verkar inte vara något som kan påverka mig.
 
Jag har också läst att man ska stressa mindre, göra saker med sin partner (resa, bio, gå ut och äta osv) och vara öppen och prata med sin parner osv. Att stressa mindre är i princip omöjligt om man är småbarnsförälder, jobbar heltid och samtidigt ska ha ett schysst hem, rutiner och något slags liv, mer än att vara just "mamma" och "pappa". Att veta vad ens partner vill, när man själv inte vill skapar också en inre stress, som sätter sig som en stopkloss i psyket. Jag har också hört att man kan öka lusten genom att skita i just lusten och bara ha massa sex, fastän man inte är sugen, och till slut så kommer den. Någon som prövat? Jag har försökt, men vill man inte, så går det inte. Det blir bara fel, och sämre än sämst.
 
Det är en av fördelarna med att vara singel. Man väljer själv om man vill ha sex eller inte.
 
Hittade en läsarfråga på hemsidan MÅ BRA och enligt svaren från undersökningen så har:
 
30% sex flera gånger i veckan
28% mer sällan än 2-3gånger i månaden
22% ca en gång i veckan
20% ca 2-3gånger i månaden
 
Totalt 705personer som svarat på frågan.
 
Så min fråga till er som lever i en parrelation. Hur ofta har ni sex?
Ni får såklart svara anonymt, eller maila mig ([email protected]) era svar om det känns bekvämare så!

Perfekt helg

Vill bara säga god natt och tacka alla inblandade för att ni gjorde min helg...!!

 

En trevlig dag med minigolf med hela familjen. Utgång och 30-års firande. Angelica för barnvakt. Mina fina syskon, Janne och G för uppvaktningen på min födelsedagsfika. Sist men inte minst trollen för att dom är som dom är. Vi har haft mysigt med filmkväll och fredagsmys, spelat spel i massor och övat oss på att läsa, och det går verkligen framåt. Så stolt!

 

Imorgon börjar en vecka av jobb, träning och veckan avslutas med en weekend på Gotland med den fina flickan...!!

 

Ready to love again

 

ZzzzZzzz

Sitter på balkongen, bloggar med andra ord från luren... Dricker te, äter kalla hemmagjorda köttbullar och lyssnar på Chris Browns Don't wake me up. En salig blandning, jag vet. Det tog sisådär 4tim att få barnen att sova idag. Läste EN sida ur en bok. Lilleman läste. Det tog 35min!! Men han är så duktig, stolt!:) Efter det har jag pussats, kramats. Låtsas sova. Berättat historier. Pussats lite mer. Hört kärleksförklaringar från barnen. Barnen har fått prata med sin pappa i telefonen. Sagt god natt för femtioelfte gången. Hört gråt, skrik och fått leksaker kastade på mig. Med andra ord så hade jag helt underbara barn som inte ville sova. Well, jag vet några troll som kommer att vara trötta imorgon... Köttbullarna är slut, teet har kallnat och musiken har tystnat. Dags för mig att borsta tänderna och krama kudden. Behöver jag säga att jag kommer somna på två röda?!

Imorgon är det en ny dag...

 
Så här mysigt, med solen blänkande på väggen, kan jag somna in varje kväll så här års... om jag bara kunde lägga mig normala tider på dygnet...

Det doftar konditori här hemma...

 
Jag och prinsessan fick för oss att baka häromdagen. Tänkte kombinera nytta med nöje. Eftersom jag ändå gått hemma den här veckan, så vill jag ju göra någon nytta, samtidigt som prinsessan mer än gärna ville vara med och måtta, kavla och "måla" bullarna med ägg. Det blev bara en enkelsats denna gång, och tur var väl det, för nu är hela frysen full med bullar. Hälften kanel. Hälften vanilj. Dom är till helgens kalas, och har jag tur så räcker det även till föräldrarna på Lillemans födelsedagskalas. Vi provsmakade såklart. Himmelska!

Surdegsbröd och äggröra

 
Bakade eget surdegsbröd för ett par dagar sen. Eller att säga "eget" är att ljuga... jag köpte en surdegsmix från Budo & Fitness, så man blandar endast jäst, vatten och surdegsmixen. Knodar, knodar och knodar lite till. Sen ska det jäsa 2 gånger 40min, och sen gräddas ca 60min. Så det tog sin tid, trots att det var en färdig mix.
 
Supergott för den som gillar mörkt bröd. Det var evigheter sen jag åt mjukt bröd, så detta var himmelskt. Med lite smör, ost, skinka och en gurkskiva på. Äggröra till det och jag var i mål!
 
Barnen däremot håller sig till tunnbröd och sin Safariyoghurt, och lite frukt om jag har tur!

Middagsgäster

 
Vi hade gäster ikväll, och jag bjöd på marinerad fläskfilé, ostgratinerad potatis med en härligt grön sallad, bestående av italiensk salladsmix, tomat, gurka, paprika, majs, avocado och fetaost.
 
En hemmagjord latte på det, lite lek, en kvällspromenad och en dusch senare, så somnade trollen gott!
 
Jag borde också sova nu. Men är alldeles för pigg, eller övertrött?! Jag är dessutom hungrig, och blev inte alls mindre sugen på resterna från kvällens middag som står i kylskåpet... ;-)

Hjärnan går på tomgång...

 
Känner mig tom och vet inte riktigt vad jag ska skriva, eller hur jag ska formulera mig... Jag har varit hemma snart en vecka från jobbet pga. förra veckans incident. Jag är fortfarande irriterad och besviken, inte på någon personligen, men på hela "alltet". 
 
Dom som känner mig vet att jag älskar att jobba. Att bara gå hemma är inte min grej, jag blir rastlös. Tur i oturen så har jag ju barnen den här veckan, så vi har fått umgås lite mer än vanligt. Vilket betyder mycket eftersom vardagarna lätt annars flyger förbi. Nu har vi haft sovmornar, ätit långa frukostar, varit ute och lekt, spelat fotboll, tittat på film, bakat m.m.
 
Förutom jobbsituationen så är det mycket annat i mitt huvud, studier, bil, semesterplanering, kalas, familjeförhållanden m.m. Jag är inte perfekt. Men jag är bra mycket bättre än många andra. PUNKT.

Bästa mormor...

Igår va det min dag, blev 20+ Idag är det mormors dag, det är ca 1,5år sen hon gick bort. Men idag skulle hon blivit 72år.. Grattis fina mormor! Hon va verkligen den bästa, förstående, omtänksam och aldrig dömande. Saknaden är stor, speciellt en dag som denna...

Just saying...

 
or even worse, they don't even know it...!!

Sommarfest och min födelsedag...!!

 
Lördag. Efter en arbetsvecka med ca 72st arbetstimmar, så kände jag mig inte jättetaggad för att festa! MEN jag hade ju sagt att jag skulle komma, och jag vet att jag hade ångrat mig om jag stannat hemma.
 
Så det blev till att sätta på lite musik här hemma, för att komma i rätt stämning. En snabbt dusch och klädombyte. Det blev en väldigt casual-klädsel och gladiatorskor eftersom vi skulle vara utomhus!
 
Mötte upp Alexandra & Co i Hornstull, greppade en hamburgare på vägen till Slipvillan, där festen skulle hålla hus! Efter ca 10min promenad var vi framme. En supermysig trädgård, kändes verkligen som vi kommit en bra bit ut på landet, ändå var vi mitt i city med utsikt över vattnet, lovely!!
 
Sommarfesten arrangerades av fyra killkompisar och alla hade bjudit sina vänner, vi blev totalt 75st. Folk spelade ölpingis, dansade, spelade twister, hockeyspel, kastade pil och/eller satt och skvallrade, och skapade nya kontakter. Det var en grymt bra stämning, och skön gammal hiphop/RnB spelades hela kvällen...!!
 
 
Långdans (eller fylledans?!) i trädgården och ölpingis på bordet.
 
 
Den bästa och jag!
 
 
Ca 75pers ville hålla sin dricka kall. Det enda alternativet för att lyckas var att fylla en pool med partyis!!
 
Blev bjuden på goda och mindre goda shots... flädershots och supergod hallonshots. Mindre gott var det att svepa ren sprit (i tron om att det skulle vara flädershots, Oooops!) och Capten Morgan!
 
 
"Jag och Fia gör allt tillsammans. Och då menar jag ALLT...!!" ;-)
 
 
Twister livade upp stämningen och man lärde känna nytt folk på ett minst sagt annorlunda sätt...
Jag & Tim va en grym kombo! Och den fina körde Twister All In, med klänning...!! ;-)
 
 
När solen gick ner i trädgården, så slogs discolamporna på och dansgolvet fylldes med härligt lulliga människor som alla ville gunga till skön musik! 
 
Jag och Alexandra lämnade "city-landet" och rörde oss in mot stan och Stureplan. Solidaritet var målet!
 
 
Söndag.Vaknade relativt tidigt, somnade om.. och vaknade igen vid lunchtid. Den fina gick upp och fixade i köket, och kom till slut ut med en mumsig äggröra, flingsalt, grönsaker och te. Sötnos!
 
 
10minuter efter att jag kommit hem, så plingade det på dörren. Jag, G och barnen hade bestämt date. Lilleman stod med blommor bakom ryggen när jag öppnade och slängde sig i min famn. Min kärlek! Lillfia smög fram med ett paket, som hon några minuter senare ville öppna åt mig ;-)
 
 
Kanelbullar, kladdkakemuffins och småkakor, gjorde barnen så höga på socker att vi skippade marängswissen! G gjorde middag, lasagne, och dom stannade såklart för att äta. Lyckliga mig!
 
 
Fick träningsredskap i födelsedagspresent, me like!! Jag hade inte önskat mig något alls, men nu när jag fick det så kom jag på att det var en av sakerna som stod på "ATT KÖPA"-listan till mitt träningsrum här hemma.
 
 
Fina blommor och en liten hälsning där barnen själva hade fått skriva sina namn. KÄRLEK till er!
 
Och STORT TACK till alla som hört av sig idag!
Närmare 100st vänner och bekanta har hört av sig för att gratulera mig, jag är imponerad.
 
Dock förvånad över att den enda familjemedlemmen som hört av sig är min lillasyster. Förutom det också min moster, kusiner, min farbror, arbetskamrater, min gamla chef och många, många vänner...!! Glad som har er :)
 
Det är bara en persons uppmärksamhet jag saknar idag... Alex vet vem jag syftar på ;-)
Det är en så enkel handling, men betyder så mycket. Som sagt, jag väntar! "Den som väntar på något gott...."

Tid är en bristvara i mitt liv....!!

 
Det blir tyvärr ingen OS-dag för mig med World Class imorgon. Jag blev tillfrågad att jobba och kunde förstås inte säga nej. Tänker ju på den där jäkla bilen som ska bli min!
 
Sist jag jobbade i butiken så sa en av mina kollegor att jag började bli smal, han undrade vart musklerna tagit vägen. Well, Aron.. här är dom! Jag är faktiskt rätt nöjd med tanke på att jag tog bilderna häromdagen när jag kom hem från jobbet dvs. helt otränad! Jobbet i sig ger ju en del träning, sen att jag cyklat till och från jobb/dagis varje dag i ett par veckor gör ju sitt.
 
Jag är grymt besviken att det inte blir någon träning alls denna vecka. Jag har verkligen jobbat h-cken av mig, sovit på tok för lite och inte lagat middag en enda dag den här veckan...!! På måndag kommer barnen och jag är återigen tillbaks i vardagsrutinerna, dock ingen träning.

Liten blir stor

 
Längtar efter trollen och en ledsen lilleman. Först igårkväll gick det upp för honom att han faktiskt gått på sitt dagis för sista gången. Han grät och var jätteledsen för att han inte hunnit säga hej då och kramat alla. Stackarn tror aldrig mer att dom ska ses... Tänk att min lilla pojke har blivit så stor, helt galet!
 
Det måste ju betyda att jag också är 6år äldre... konstigt, jag som fyller 25år på söndag!! ;-)
Åldern är bara en siffra. Man är inte äldre än vad man känner sig. Dessutom så brukar ju folk gissa på att jag är mellan 16-20år. Man tackar!

Jag och bilar...

 
Skitdag idag! Allting hade gått riktigt bra på jobbet, och jag var på bra humör tills jag kom ut till jobbets postbil och inser att jag fått böter, 1000kr, för att jag står med två däck på trottoaren! De flesta vet att en postbil sällan står stilla mer än ett par minuter, så jag tycker att det är riktigt dåligt!
 
Och ännu sämre humör fick jag när jag kom in till kontoret och fick berättat för mig att det är den som kör bilen som har ansvar för att bilen parkeras korrekt, och får man böter så betalar man dom själv!
 
Jag vet att det är "fel", men jag tycker fortfarande: Ingen regel utan undantag, och med tanke på att det är en postbil som förflyttas ca var 2-3min så bör man ha gjort ett undantag. Jag ringde parkeringsbolaget, som i det här fallet var kommunen. Fick berättat för mig att vi är fordon som alla andra bilar (daaaaaaaaah) och att samma regler gäller för oss.
 
Dom menar att vi ska betala och ställa oss på gästparkeringen, alternativt på en lastplats i närliggande område. Om det hade varit så enkelt att bära allt som ska delas ut, så hade jag lämnat bilen på kontoret. Men nu är det så att jag för tillfället besöker 926st hushåll, och har inte riktigt tid att leta parkeringar. Frågade efter speicellt tillstånd, men kommunen ger aldrig tillstånd på sin mark, enligt dom själva.
 
Kommunens parkeringsbevakning sa också att vi kunde ringa dom om vi undrade vart det fanns platser där vi fick stå. Usch, jag var så irriterad. Ska vi stå vid varje stopp, ringa parkeringsbolaget, stå i telefonkö, med våra privata telefoner och sen betala för parkeringen...?! Låter helt sinnessjukt! Jag började rabbla massa adresser för henne, men hon kunde inte svara på vart det fanns parkering på dessa adresser, inte just nu. För hon satt på kontoret. Och? Så kan man väl inte säga när en kund ringer och ber om hjälp? Att jag sen hörde att jag själv skulle få betala böterna, gjorde mig bara fly förbannad, så jag åkte hem tidigare från jobbet. Sjuk!
 
Det fanns dock något positivt med dagen... jag åkte nämligen till KIA och provkörde bilen som jag varit intresserad av. Åkte runt lite överallt i drygt en halvtimme. Det tog ett tag att vänja sig vid manuell växling igen, men den var skön att köra, kändes bra, himla lättstyrd.
 
Men så mycket knappar på intstrumentbrädan och ratten bara, vad ska man med allting till....?! Jag är nöjd om jag har musik, AC och elhissar, fler knappar och funktioner känns bara överflödigt för min del.
 
Väl tillbaks på KIA-butiken så började säljsnacket. Kikade på en annan bil av samma modell, fast med automatlåda och något större motor. Jag berättade om mina önskade tillval. Vissa gick att få, andra inte. Jag frågade också om vinterdäck, och han sa att han kunde bjuda på däcken och sänka bilen med 10.000kr, om jag bestämde mig för automatmodellen, eftersom den var ca 40.000kr dyrare utan alla tillval. Totalt skulle den hamna på 135.000kr. Det är bara två veckors leveranstid, så jag har tid att fundera ett tag.

God morgon!

 
Det har varit en stressig start på veckan... långa arbetsdagar, tidiga mornar, sena kvällar, för lite sömn och dåligt med matrutinerna har resulterat i konstant huvudvärk i två dagar nu. Måste skärpa mig vad gäller mat och sömn!
 
Nu väntar ännu en lång arbetsdag, förhoppningsvis blir den "bara" 7:15 till 21:15. Men både igår och i måndags så var det incidenter på jobbet som gjorde att det blev bra mycket senare än så!
 
Nej, tänkte bara lämna ett livstecken ifrån mig. Nu är det dags att rulla mot jobbet. Ha en bra dag alla fina där ute!

We own the night

 
 
Inte den musiken jag skulle lyssna på här hemma kanske. Men en perfekt låt när man kör på motorvägarna eller när man är ute och kör klackarna i taket!

Fler timmar, tack!

Vilken dag! Verkligen. Intensiv och hektisk! Fullt upp non-stop, från imorse kl.5 tills kl.22....
Kroppen är slut och huvudet värker. Från och med idag kör vi sommaranpassning på jobbet. Till en början fick jag smått panik när jag såg att jag nästan skulle kamma och köra dubbla distrikt. MEN det visade sig gå väldigt bra. Lite post och ett skönt område att köra i, så jag hann med det jag skulle!
 
Från det ena till det andra. Svirade om till löparbyxorna, som numera har blivit mina cykelbyxor! Cyklade i ilfart mot nästa jobb. Jag hade 15min på mig, och kom väl 5min för sent. Men ingen fara skedd! ;-)
 
Jag kände mig inte helt nöjd när jag stängde butiken idag. Det var galet mycket i butiken idag. Jag hade gärna stannat ett par timmar till för att hinna allt jag tänkt. Men jag fick prioritera det viktigaste, och tycker nog att jag lyckades ganska bra ändå, med tanke på hur mycket det fanns att göra. Plus att min telefon ringde varm, både av kunder och kassapersonalen som ville både det ena och det andra. Satt en hel del i kassan idag också, trots att jag inte är kassapersonal. Men det är rätt kul, och det går bättre för varje gång. Många PLU-nr att hålla reda på och eftersom jag är arbetsskadad från att ha jobbat på ICA i 11år, så blandar jag ihop många nr...
 
Men, men. Äntligen hemma. Det blir att stoppa i sig något lätt, en dusch, en huvudvärkstablett och sova. Imorgon kör jag favorit i repris...!!
 
Sverige borde införskaffa 30tim på dygnet!

Let's go!

 

Hemmagjord pizza

 
Det var faktiskt första gången som jag provade att göra egen pizzadeg. Tänk så enkel och gott det kunde bli. Varför har jag inte gjort det tidigare?! Dock så blev det mycket mindre än vad receptet angav, 3-4pizzor (20cm i diameter) skulle det blir. Så jag gjorde 1½sats för att det skulle bli 5-6pizzor. Grannen fick nämligen stanna över på middag. Men trots det utökade receptet så blev det BARA TVÅ! Alla blev dock proppmätta! De var mastiga.
 
Pizza nr 1 - Lillfias val: ost, skinka, tomat, paprika och oregano.
Pizza nr 2 - Lillemans val: ost, salami, tomat, lök och oregano.
 
Bearnesaiesås till båda, såklart! Ska det vara så ska det! ;-)

Fika och djupa diskussioner

 
Mötte grannen på vägen hem från affären, så det blev en spontanfika. Jag satte på kaffe och slängde ihop en sats kladdkakemuffins.
 
Kladdkakemuffins, ca15st
 
100g smör
2ägg
2½dl socker
2dl mjöl
1krm salt
1½tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
4msk kakao
 
Smält smöret. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål, och tillsätt sist smöret. Rör om till en jämn smet och portionera ut i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen, 200grader i ca10min.
 

 
Vi hade en del att prata om, och kom fram till att det finns alldeles för många svin till karlar. Många som tror att dom ska komma först i ens liv, trots att man har barn. Men det fungerar inte så. Dom kan som bäst komma på andra plats. Barnen kommer alltid ha första plats. Passar det inte, så är de inget att ha.
 
Som jag sa till grannen, jag trivs bra som singel och har inga som helst planer på att binda mig än på ett tag. Jag vill njuta av att vara själv. Att kunna göra vad jag vill, när jag vill. Utan sura miner, utan diskussioner. Jag vill såklart ha närheten och det sociala, men kommer det med "allt det där andra", så får det vara, just nu.
 
Men det är klart jag har funderat på vem som skulle vilja träffa mig, ensamstående med två barn?! Världens bästa barn visserligen. Och jag har ingen plan på att någon annan ska gå in och ta en papparoll. Barnen har en pappa, och det räcker alldeles utmärkt. Men jag tror eller vet efter diskussioner med några manliga vänner, att många killar, utan egna barn, skräms av bara tanken.
 
Sen vet jag ju själv hur jag tänkte när jag träffade barnens pappa, som redan hade barn från ett tidigare förhållande. En av mina första funderingar var om han en vacker dag skulle vilja ha fler barn, eller om han kände sig färdig med den biten? Själv så vill jag absolut ha fler barn. Inte nu såklart. Men en vacker dag. Bara tanken på att inte få vara gravid och att inte få uppleva en förlossning igen, gör mig ledsen. Så jag hoppas att den dagen kommer...
 
 
 
 

Trollen och jag...

Det har varit en lång dag, och det känns som man hunnit med en hel del idag! Eftermiddagen/kvällen ägnades till stor del till lek.
 
Vi spelade fotboll, och började med uppvärmning. Jag sprang runt planen, höga knän, spark i rumpa, dra handen i marken osv. Lilleman hakade på och tyckte det var skoj!
 
Sen blev det till att skjuta straffar och träna passningar. Lilleman har en tendens att stå 2meter från mål och ändå skjuta snett. Så jag tänkte ge honom ett tips, "skjut med sidan av foten" sa jag och visade. "Aha, bredsida" svarar han. Så han vet mer än vad man (läs: jag) trodde...!!
 
Vi höll på rätt länge innan lilleman fick syn på en jämnårig kille som sparkade boll mot en vägg. Det resulterade i att bollen och lilleman försvann. Han drog iväg till den andra killen och började sparka med honom istället. Nu dög inte mamma länge, buhu!
 
Tur att jag hade ett troll till med mig ute som ville leka med mig! ♡
 

Storstädning, phuuuu....

 
Fick sovmorgon idag. Även om det inte ser ut som det på bilden ;-) Jag var sjukt trött, men så är det när man ligger i sängen kl.2:30 och vrider och vänder på sig. Tänkte på massa saker som jag skulle behöva göra, men vet inte riktigt när jag ska ha tid och ork till allt.
 
Vaknade strax efter kl.4:30 efter att Lillfia kom och ville ligga hos mig. Vi somnade om och sen gick jag upp vid 9-tiden efter att blivit serverad "frukost" av Lillfia som hon gjort på sin egen spis.
 
Det har varit full rulle sen jag gick upp. Frukost och sen storstädning. Jag har dammtorkat överallt, dammsugit, moppat golven, diskat, gjort rent hela badrummet, sorterat leksaker i barnens rum. De har fått hjälpa till, bl.a. med att bygga ihop alla sina pussel för att se att alla bitarna finns. Det blev en hel del slängt. Jag hatar verkligen McDonaldsleksaker, och barnen tycker egentligen bara att dom är roliga för stunden. Så jag fick tillåtelse att slänga dom och lite annat. Skönt!
 
Jag har även hunnit rensa lite i min garderob, så mycket kläder man har, som man faktiskt inte använder. Slängde lite stickade koftor som hade gjort sitt. Jag har till och med rensat avloppet, vem behöver en karl...?!
 
Att städa, dammsuga och skura golven i fyra rum och kök är jobbigare än vad man tror. Speciellt när man gör det själv. Jag har sprungit runt i sportbh och små shorts, men är ändå lika varm som efter ett träningspass. MEN det är skönt när det är gjort. Ikväll väntar tvättstugan, wihooooo!
 
Nu har vi ätit lunch och tänkte bege oss ut och spela lite fotboll. Måste ju lära lilleman lite teknik, fotbollsproffset som talar ha ha...

Whistle

 
 
Ganska löjlig och enkel låttext. Inte min typ av musik egentligen, MEN det är något i låten som gör den bra. Alternativt att den spelats på radion så mycket att den helt enkelt bara har fastnat i huvudet! ;-)
 
RSS 2.0