Intervall Flex på schemat




Idag blev det som bestämt Intervall Flex på gymmet.
Det är ett nytt pass på schemat för i höst. Jag hade inga större förväntningar eftersom jag inte är speciellt förtjust i Friskis & Svettis pass för övrigt.

Jag hade sällskap en Daniel från jobbet, och vi tyckte nog båda att det var ett bra pass. För vi bestämde att vi skulle fortsätta gå på onsdagar. Intervall Flex är ett pass med tre delar: kondition, styrka och rörlighet.

Alla delarna var bra, konditionen var den delen som hägrade i passet och svetten rann. Härligt!

Det har kommit fler nyheter på höstschemat,
jag hoppas verkligen att de håller samma nivå som detta pass!




FÖRE - Fitness Fighten

Imorse fixade jag FÖRE-bilderna inför Fitness Fighten som börjar imorgon. Jag mätte även diverse kroppsdelar och tog min morgonvikt. Resultatet har ni här:



Usch, hemska FÖRE-bilder. Men det är den nakna sanningen ;-)
Dock så tycker jag ju inte att jag ser så bred ut i verkligheten som på bilden, men jag vet inte om det är mitt öga eller kameran som ljuger...

ÅLDER: 26år
KÖN: kvinna
BARN: 2st

VILOPULS:
62slag/min
VIKT: 53kg

VADER: 33cm
LÅR: 51cm
STUSS: 89,5cm
MIDJA: 65cm
ARM: 27cm

Veckans träning

Fitness Fighten börjar först på torsdag (1/9) men redan nu har jag börjat förbereda mig mentalt. Jag känner mig sjukt taggad, det ska bli riktigt spännande att se vad man kan åstadkomma genom att träna och äta "nyttigt" under 30dagar.



Målet är att få bort underhudsfettet på magen och få definierade magmuskler, även rumpan vill jag ska bli fastare. Som sagt, spännande!


Så här ser den här veckan ut på träningsfronten:


MÅN - styrka/ben+rumpa

TIS - Cardio 20min + styrka/axlar+bröst

ONS - IntervallFlex

TORS - Cardio 20min + styrka/rygg+mage

FRE - Cardio 20min + styrka/biceps+triceps

LÖR - Cardio 20min + styrka/ben+rumpa

SÖN - Cardio 20min + styrka/axlar+bröst

Världens finaste...



Mitt skrivbordsunderlägg just nu... världens finaste! ♥

Fitness Magazine - ute nu




Senaste nr (9) av Fitness Magazine finns ute i butik nu!
Seså, spring ut och köp! Själv ska jag lägga mig och inspireras av alla träningstips och nyttiga recept. Det ska erkännas att jag sällan "kopierar" varken en träningsövning eller ett recept rakt av, men som jag sa, jag inspireras och gör det till min grej!

Är det förresten någon som ska på "Best of the Best" på Älvsjömässan i November?!
Jag funderar ännu. Jag vill såklart gå, men skulle gärna ha sällskap!

Kostprogram - Fitness Fighten

Jag har fått mitt omgjorda kostprogram från PT:n inför FitnessFighten. Det finns färdiga middagsexempel i programmet, men det blir väldigt enformigt och han har också gjort en lista för produkter som är likartade så att man kan byta efter smak och tycke, men ändå få i sig rätt näringsvärde. Alla produkter är listade i fyra grupper:

1. Proteinrika produkter
2. Produkter som innehåller "bra fett"
3. Vitaminer och mineraler som behövs för att ämnesomsättningen ska fungera
4. Långsamma kolhydrater

Så jag och G har suttit och komponerat ihop lite maträtter/lunchrätter,
och så långt som möjligt så har vi använt våra vanligaste maträtter och sen bytt ut vissa tillbehör för att få minska på innehållet av fett och socker. De maträtter vi hittills har på menyn är:

1. Chili con carne med basmatiris
2. Kycklingwok med basmatiris och cashewnötter
3. Kyckling med pasta, färsk spenat och fetaost
4. Spagetti med köttfärsås (utan grädde)
5. Potatis & grönsakssoppa med knäckebröd (+proteinshake?)
6. Tacos (utan tacoskal, gräddfil eller creme fraiche) med basmatiris
7. Rotfruktspytt med ägg
8. Pasta med kikärtssås och keso
9. Torsk i ugn (med lightgrädde, undantag) med basmatiris
10. Köttfärsfylld paprika med basmatiris och ratatouille (utan ostsås)
11. Lax med pesto, Milda Mat Extra (undantag) och tagiatelle
12. Pasta med tonfisk och tomatsås

Till middagarna tillkommer också knäckebröd med skinka, keso samt en sallad/grönsaker. Dryck är alltid vatten, minst 2liter/dag och alltid ett glas 30min innan träning.

Frukost:

1. Lättfil/yoghurt med müsli
2. Två äggvitor
3. En knäckesmörgås
4. En frukt eller grönsak

Alternativt. havregrynsgröt med lite frukt/bär

Mellanmål (ett av följande) :

1. Mini keso 200g + frukt
2. Lätt Kesella 200g + frukt
3. Tonfisk i vatten 150g + frukt

Kvällsmat:
Mini keso eller Lätt Kesella 200g

Enligt programmet ska man äta var tredje timme. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällmat. Frukost och mellanmål kan byta plats ifall att man vill träna på morgonen. Likaså kan man byta på middag och kvällsmat ifall att man tränar sent. Te och kaffe är okej, utan socker. Ingen alkohol, läsk eller saft.

Ett sådant program motsvarar ca 1900Kcal, vilket är ca 500-600Kcal mindre än vad vi äter idag.
Vi kommer självklart fortfarande ge barnen den vanliga kosten. De får äta våra maträtter, fast vi tillsätter grädde i deras mat (så som vi brukar tillaga maträtten i vanliga fall) och de kommer även att få dricka vanlig standardmjölk till maten.

Mitt kostprogram skiljer sig egentligen inte så mycket från övriga deltagares program mer än att jag alltid äter knäckesmörgås med skinka, samt 50g mer kött för proteinens skull vid varje måltid.

Fitness Fighten




Från och med torsdag (1/9) börjar det en intensiv och spännande månad av träning och nyttig kost.
Jag har nämligen anmält mig till FitnessFighten. För min del blir det lite annorlunda, då mina mål ser annorlunda ut mot övriga deltagares.

FitnessFighten går egentligen ut på att "komma i form" eller rättare sagt, att komma igång ordentligt med träningen på 30dagar, och den med bäst resultat efter en månad utses till finalist där folk får rösta fram vinnaren.

I FitnessFightens normala kost/träningsprogram utgår de ifrån att folk vill gå ner i vikt och bli starkare.
Men eftersom jag vill öka i vikt, dvs. omvandla fett till muskelmassa, bli större och tona min kropp och speciellt min mage och rumpa, så kommer min PT, som under den här månaden kommer att vara Jarkko att göra om mitt progam en del utefter mina mål.

Jag har hört både positivit och negativt om FitnessFightens upplägg.
Det positiva är att folk går ner i vikt, minskar i midjemått och får ett bättre BMI. Det negativa är just att programmet är skapat för en nybörjare inom träningen vars huvudmål är att gå ner i vikt. Men eftersom jag får mitt program omgjort så ser jag fram emot en spännande månad!

I prispotten ligger vinster till ett värde av 100.000kr,
bl.a. en PT-utbildning, en kostrådgivarutbildning, en roddmaskin och sist men inte minst de två priser som jag är ute efter att vinna; ett presenkort på 10.000kr hos Casall och en träningsresa med Springtravel till Portugal. Men som G säger så är det inte så stor chans att jag vinner, med tanke på att jag redan är i bra form och har målet att gå upp i vikt. Resultaten mäts i procent!

Men jag ser det mest som en spännande utmaning, för att se vad jag klarar att åstadkomma på loppet av 30dagar!

FÖREBILD...


Ordentliga FÖRE och EFTER bilder samt vikt och mått kommer!

SLUTPRODUKT: Mr Green



Reklamfilmen för Mr Green är klar nu och går just nu på TV3.

Några bilder från inspelningen...




Välkommen till den nya bloggen...

...säger jag till både nya och gamla besökare!

Jag har av flera anledningar valt att sluta skriva i den gamla bloggen.
Den är nerstängd för tillfället, och jag får se om jag väljer att öppna den igen eller om jag vänjer mig och trivs med denna!

Träningen är en stor del av mitt liv just nu,
och jag har hunnit föra över några av de senaste inläggen från den gamla bloggen. Jag har alltid älskat att träna i olika former. Dansen är det som legat mig närmast hjärtat och jag har dansat sen jag var 9år, men efter att jag fick barn så blev dansen lagd på hyllan, och sen dess har jag bara tagit enstaka kurser.

Jag har lärt mig att gilla styrketräning, och det visade sig vara riktigt roligt.
Speciellt när kroppen svarar ganska fort på det man gör. Därför kommer ni åtminstone inom den närmaste framtiden att få läsa om ganska mycket träning här i min blogg.






För er nya besökare så ska jag berätta lite kort om mig själv:
Jag är 26år och har två barn, de är lite anledningen till att jag bytte blogg. Jag har valt att inte skriva lika personligt om barnen i bloggen. Men även om de inte kommer att nämnas i samma grad som tidigare så är de med mig varje dag!

Till vardags så arbetar jag på Posten sen ca 1½år tillbaks.
Jag trivs super, men jag vill i framtiden arbeta som barnmorska. Men har insett att vägen dit kommer bli lång, om jag någonsin kommer fram. De nya antagningsreglerna gör det inte enklare för en, tyvärr.

Förutom jobbet på Posten så arbetar jag även extra som modell för Sportamore.se,
jag är deras ansikte (läs: kropp, eftersom de klipper bort ansiktet) utåt. Jag arbetar även extra som modell, statist och skådespelare emellanåt. Ibland får jag massa uppdrag på kort tid, och ibland är det väldigt långa perioder utan ett enda uppdrag. Men med ett heltidsjobb och extraknäcket på Sportamore, så räcker det ganska bra ändå!

Förutom jobb, träning, drömmar om studier och familjeliv så har jag ju också en tendens att shoppa!
Men vem har inte det? Jag älskar att shoppa, både billigt och dyrt. Just nu har det blivit väldigt mycket träningskläder på shoppingfronten. Bästa köpet är min plånbok från Marc Jacobs, och det sämsta köpet är nog en nappflaska från Christian Dior. Den blev använd ca 4-5gånger innan vi valde att ställa den i köksskåpet.

Det var lite om mig. Må gott! // Fia
RSS 2.0