Don't wake me up!

 
 
"If this love only exist in my dreams. Don't wake me up...
I don't wanna fall unless I'm falling for you..."
 
Det finns så mycket bra musik ute just nu. Både gamla och nya favoriter spelas på hög volym här hemma, i lurarna på jobbet och på gymmet. Musiken är som balsam för själen! Och Chris Brown gör mycket bra balsam! ;-)

Biobesök och en dag i stan

 
Coolingar. Prinsessan och Kolabönan. Lillfia och Lilleman. Mina hjärtan, troll, gullungar. Mitt allt helt enkelt! Kärt barn har många namn. Och mina troll är inget undantag! ;-)
 
 
Filmstaden Sergel fick finbesök idag. Vi var ju där! Och med oss hade vi massa gott! Godis, dricka, kanelgifflar(!!) och sen blev det även baconchips och popcorn, som lilleman förstås tappade ut 3/4 utav innan filmen ens hade börjat! ;-)
 
 
Filmen var bra. Lika rolig som tidigare filmerna. Däremot så var handlingen sisådär. Den var helt okej, men lite utdragen. Men alla var nöjda. Jag satt dock med en sovandes Lillfia i knät sista kvarten. Men enligt henne själv så låtsassov hon. Ovetandes om att hon faktiskt snarkade! ;-)
 
Efter filmen hade vi ett uppdrag: Shopping till lilleman! Han behövde lite nytt och det blev lite nya strumpor, boxer och ett par nya NIKE skor. Jag fick också med mig en topp hem, mycket nöjd!
 
Vi gick även förbi Tures och hälsade på min fina flicka som jobbade. Ren chansning på att hon skulle vara där. Men det var kul att se henne, även om vi bara stannade några minuter för att säga hej.
 
Long time, no see.. Sprang också på min gamla klasskompis från gymnasiet, min resekompis Sarah! Det är inte varje dag man springer på folk man känner inne i stan, sådär oplanerat. Men det var kul. Blev så paff bara,  och så var vi lite stressade för att butikerna höll på att stänga. 
 
 
Det blev middag på McDonalds. Smakade deras Chicken & Bacon Wrap, den var faktiskt god. Den känns inte så "McDonalds" och jag klarar inte av deras hamburgare. Okryddade gummiburgare, enligt mig.
 
Efterrätten bestod av en stor latte med hasselnötssyrup. En klassiker när jag passerar Espresso House på T-centralen. De som känner mig vet att jag är väldigt enkel. Kanske lite tråkig. Men jag har mina favoriter. Vill jag ha en god latte i stan, så vet jag vart jag ska gå. Vill jag äta ute här i tokstan, så äter jag alltid oxfilétoast. Är jag sugen på hamburgare så är det Sibylla som gäller. Kanske lite tråkigt som sagt, men jag vet vad jag får och jag är alltid lika nöjd!

Enkel, snabb och god lunch!

 
Det har verkligen varit fullt upp idag. Men en rolig och mysig dag! Fotbollsträning, sen hem för lunch och ett klädombyte. Sen iväg mot stan för ett biobesök (bilder från det kommer snart!)
 
Länge sen vi åt våfflor. Missade våffeldagen i våras. Sanningen är att jag alltid missar våffeldagen. Men hade i alla fall köpt ett paket våffelsmet som stod i tryggt förvar i skafferiet. Passade perfekt idag när vi behövde få i oss en snabb lunch innan vi begav oss iväg på nya äventyr.

Bollspel är ju riktigt kul, när det är ens egna troll som spelar!

 
En stående lördagsaktivitet är fotbollsträningen. Lilleman är jätteduktig, och jag är så stolt! Idag var det extra kul att se på när de körde match. De blev uppdelade i två grupper, så varje grupp fick sin planhalva att spela på. Det gjorde att lilleman verkligen fick spela, och jag stod och skrek på sidan om planen ;-)
 
Följ med bollen upp! Passa! Försvara! Spriiiiiiiing! Ha ha en riktig fotbollsmorsa. Och lilleman gjorde ett mål, men hans lag förlora med 3-2. Men han är ingen dålig förlorare. Desto stoltare för att han gjorde ett mål. En annan kille i hans lag gjorde självmål, men även han var nöjd. Han gjorde ju i alla fall ett mål ;-) Dom är för söta!
 
Och när Frallan, en kille i motståndarlaget gjorde mål, så blev hans lagkamrat så glad att han skulle lyfta upp honom. Dom är sjukt söta. Ibland är det svårt att förstå att det är 05-06:or som spelar!
 
Lillfia ägnade sig åt att spela på min iPhone tillsammans med sin jämnåriga kompis Alvin. Gullungar!
Till hösten är det Lillfias tur att börja spela boll. Hon har fått plats i ett basketlag, 08:or. Hur sött är inte det?!

Heeeeeelg!

Hela är likamed helgfrukost! Allt ätbart ska fram på bordet, och man ska frossa, länge! Vi hann äta en hel del under den timmen vi satt vi köksbordet. Så himla skönt att slippa stressa ut genom dörren med en shake och knäckesmörgås i handen!

Only girl

 
Älskar Rihannas musik. Som godis för öronen ;-)
Nästan alla låtar har en historia, och har den inte det så lyckas man alltid koppla musiken med någon händelse eller någon person i sitt liv. Åtminstone jag. 
 
Rihanna skriker våren/sommaren 2011 för mig. Jag lyssnade verkligen på hennes musik oavbrutet.

Hell yeah....!!!

 

Jobb och träning går inte ihop...!! :(

Foto: Stefan Jönsson
 
Sitter och planerar nästa veckas träning, och inser att det tyvärr inte kommer hinnas med speciellt mycket av den varan. Usch, får lite småpanik. Det liksom drar i kroppen. Den vill träna. Jag vill träna!
 
Men jag har tackat ja till flera arbetspass. Långpannor. Samt att jag på tordag och fredag har jag "lovat mig själv" att köra övertid på jobbet om det behövs. Måste ju ligga i lite om jag ska få ihop handpenningen till min nya bil. Men det kommer kännas så grymt och helt klart värt besväret.
 
Mån - Jobb 7:15-21:15
Tis - Jobb 7:15-21:15
Ons - Jobb 7:15-21:15
Tor - Jobb 7:15-15:45 el så länge det behövs! Styrketräning
Fre - Jobb 7:15-15:45 el så länge det behövs! Styrketräning
Lör - World Class OS, träning kl.10-14 + ev.sommarfest med Alex.
Sön - Min födelsedag. Funderar på att dra täcket över huvudet. Eller så tvättar, städar och handlar jag inför barnveckan :) Jag älskar kalas och att bli uppvaktad och uppvakta andra. MEN jag vill inte fylla år. Ett år närmare 30, huaaaaaa... ska förstås hinna med att träna!!

Städning pågår!!

 
Mina barn älskar att leka, vilket barn gör inte det liksom? Dom är dock ganska snabba med att byta lek, och glömmer lätt att städa mellan lekarna. Det här kortet tog jag när de precis hade börjat leka med lego. Men sen dess har lekarna/aktiviteterna skiftat. Utklädningskläder, spel, lego, docka med diverse tillbehör, pennor och ritpapper m.m. ligger utspritt över hela vardagsrummet.
 
Jag har avbrytit leken och barnen städar för fullt. Rätt sak på sin plats! Sen blir det lite fredagsmys innan läggdags. Imorgon väntar en ganska lång dag för barnen. Fotbollsträning och in till stan för ett biobesök!
 
 

Kylskåpsrensning!

 
Det sköna med fredagar är att man inte behöver matlåda till dagen efter ;-)
Så idag hoppade vi över tacos som stod på menyn och åt istället rester, skönt! Barnen valde sina favoriter och jag tog det som det fanns mest utav, spagetti med köttfärssås.

Min fina lilla trollunge...

Äntligen fredag! Vi har gått upp kl.4:45 större delen av veckan, och cyklat hemifrån vid 6-tiden. Jag är så tacksam och stolt över barnen och speciellt lilleman som har varit så duktig. Han har cyklat till och från dagis hela veckan utan att klaga, trots tidiga mornar. 
 
Jag var faktiskt orolig för hur veckan skulle fungera utan bil, men det gick ju riktigt bra. Dessutom så har vi haft tur med vädret. På den sista bilden ser ni en mycket stolt lilleman, som precis fått beröm för hur duktig han varit! ♡

På jobbet...

Sitter i bilen och väntar på att mina kollegor ska bli klara så vi kan åka vidare till nästa område.. Det sägs att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Men det stämmer inte enligt mig. Jag hatar att vänta, speciellt när tiden rusar iväg och jag inte kan påverka mitt arbete.

Helst av allt vill jag bara ta bilen och köra vidare, själv!:)

God natt alla fina...

 
När ni ser det här inlägget så ligger jag förhoppningsvis redan nerkrupen i min renbäddade säng. Tvättstuga idag, likamed alla sängkläder är tvättade. Alltid lika skönt!
 
Jag har sprungit upp och ner i tvättstugan sen middagstid, duschat och lagt mina små troll. Drömt mig bort bland resor. Jag vill ha sol, bad och värme, NU! Halva året har snart gått och jag har fortfarande inte tagit mitt första dopp (!!) Gissar att det tidigast blir när jag och flickan åker till Gotland.
 
Något helt annat... blev erbjuden en lägenhet idag. Jag har inte haft någon tanke på att flytta, men har stått kvar i bostadskön. Fick ett erbjudande om en 3rok i samma område, till och med samma våning. Inglasad balkong och nästan 1500kr mindre i hyra. Men jag trivs ju så bra här, och jag som fixat alla rummen. Tänkte i alla fall kika på den. Se men inte röra! ;-)

Barnens favorit

 
Torsdag likamed pannkakor. Åtminstone den här veckan! På mina barnlediga veckor så äter jag aldrig pannkakor. Det är liksom barnens grej. Känns helt okej att äta den en gång varannan vecka för min del ;-)
 
Barnen åt med sylt och grädde. Själv körde jag en sötare variant! Lite Thai-inspirerad. Jag och min äldsta syster Camilla åt x antal thailänska pannkakor när vi var på Krabi Beach, de såldes vid ett stånd intill stranden. Pannkakorna var små och söta. Så där lagom knapriga om kanterna och innehöll tunna skivor banan, sirap och kokos. Himmelskt gott!
 
Jag vill resa. Jag vill till värmen. Den optimala resan vore ju en träningsresa för min del. World Class har en träningsresa i höst, MEN pga studierna, så kommer jag tyvärr inte att kunna följa med. Mycket besviken.
 

Festligheter på Gotland

 
Resan bokad! Om några veckor åker jag och den bästa till Gotland för en helg i Visby. Sol och bad. Fest på Kallis, Hamnplan och Gute. Ser mycket fram emot att få umgås med den fina igen.
 
Men kanske ses vi redan nästa helg, jag fyller ju år då. Tänkte först ha något litet här hemma med de närmaste vännerna. Men blev bjuden på en sommarfest i stan, så tror att jag kör på det istället! Vi får se. Hade ju planerat att träna hela lördagen också. World Class har en temadag med olika OS-grenar, grillning osv. Men det ena behöver ju inte ersätta det andra! ;-)

Turn up the love

 
 
Får ett leende varje gång jag hör den här låten...!! :)

Sås från ParamPara och McCains pommes!

 
Fick liiiiiiite sås när vi var och hälsade på pappa för någon vecka sen. Närmare bestämt 2,5liter yoghurtsås, och det gick väl åt ca 2dl idag till middagen. Så jag har över 2liter kvar om det är någon som är sugen?! Jag kommer i alla fall inte hinna göra av med den innan bäst-före-datumet har passerat.
 
 
Riset som var planerat till dagens middag, blev istället utbytt till McCains pommes, efter barnens önskemål. Men det passade bra det med till den vitlök/chilimarinerade kycklingen. Älskar deras bredare pommes, påminner så mycket om dom man äter utomlands, love it!

Vill ha den nu..!!

 
Såg "min" bil på vägen hem från förskolan idag, KIA Picanto. Va ju bara tvungen att ta en närmare titt på inredningen, klädsel osv när jag ändå var där. Jag såg att den inte hade dom grejerna som jag skulle välja som tillval, bland annat sidoskyddslisterna (perfekt när ANDRA får för sig att slänga upp bildörren mot ens bil!), armstödet med förvaring och parkeringssensorerna. Den enda nackdelen med bilen är den lilla bagageluckan. Den rymmer bara 200liter, fördelen är att man i alla fall kan fälla baksätena och få ett större lastutrymme, om man nu skulle få för sig att åka till IKEA ;-)
 
 
Jag vill ha den nu...!! Ska försöka få en tid till att provköra bilen i nästa vecka, lugnare så när jag är barnledig. Pappa skulle bli nöjd också, han tycker att man ska ha asiatiska bilar, att dom är mer rejäla i kvalitén.
 
Själv har han ju en lite större bil ha ha,en 7-sitsig Hyundai Santa Fe. Det får bli mitt nästa mål, jag gillar ju stora bilar. MEN jag vill ju ha råd att köra den också ;-)
 

I can only imagine

 

Idag är ingen vanlig dag...

...Nej, för det är Jennys födelsedag!
 
GRATTIS vännen min...!! :)
 
 
 
Detta är förstås ett tidsinställt inlägg, eftersom jag är på jobbet! :)
Med andra ord så tänkte jag på dig redan igår ;-)

There she goes

 
 
En av alla låtar som går på repeat i lurarna just nu!

God natt

 
Vaknade för ett ca 30min sen. Somnade visst med barnen. Ska göra något som jag inte gjort på evigheter, borsta tänderna och LÄGGA MIG INNAN KLOCKAN 22:30!! Det behövs kan jag lova. Midsommarhelgen bjöd inte på speciellt mycket sömn, sena kvällar och nätter :)
 
Imorgon ringer klockan redan vid 5, jag har t.o.m. ställt TVÅ klockor för att jag inte ska försova mig...!! Får se hur det går att cykla till förskolan med två trötta barn imorgon. Imorse gick det kanon, trots att vi försov oss med 30min. Kom dock 10min sent till jobbet, något jag snabbt jobbade ikapp dock!

Crispies och vattenmelon

 
Snabb och god middag. Crispies tillagas med fördel i ugnen, det tar bara 15min och de får en sådär perfekt krispig yta utan att bli brända! Perfekt medan potatisen kokar och man dukar bordet! Middag på 20min, inte illa pinkat! ;-)
 
Svalkande och lagom sött efter maten. Fyller upp det där sista tomrummet som fanns i magen när man sa att man var mätt. Vattenmelon är så kallad "STOR MAT", enligt Fredrik Paúlun. STOR MAT är mat som innehåller mycket vatten, sån mat man kan äta nästan hur mycket som helst utav utan att få i sig massa kilokalorier. Alltså perfekt för den som vill hålla vikten.
 
 

Ice Age 4 - premiär!

 
På lördag ska jag och barnen på bio. Redan nu på onsdag har Ice Age 4 premiär. Jag tänkte först gå med dom på premiären, men eftersom det är en vanlig jobb/dagisdag, så känns det lite väl sent, med tanke på att de ska upp dagen därpå. Men jag tror inte att de bryr sig något nämnvärt om det är premiär eller ej!
 
Både jag och barnen har gått och väntat på den fjärde filmen. Vi har sett alla andra, och det är verkligen en film som passar både vuxna och barn! Denna gång blir det i 3D. Ser fram emot helgen, det blir mysigt!!

Badanka

 
Tappade upp ett badvatten till barnen efter maten. Tror ni någon av dom ville hoppa ner? Nej, de ville såklart se klart filmen Lilo & Stich som de påbörjade innan middagen.
 
Så jag tog deras badvatten. Tänkte att jag kunde ta ett snabbt bad medan de såg slutet på filmen, men icke. Det tog ca 3min innan de upptäckt att jag låg i deras badvatten, och då åkte kläderna av fortare än fortast. Jaaaaaaay, bada med mamma!! Lillfia har lekt frisör med mitt hår och Lilleman har låtsats att det regnar över mig med duschslangen. Ja, ja... alla knep, att få dom att göra något man vill, är bra utom dom dåliga! ;-)

Dagens bukfylla

 
Jag älskar att jag har barn som oftast är lika glada i maten som mig. Det är sällan problem att få i dom mat! Lilleman suckade först och sa: "Åh nej, inte spagetti med köttfärsås. Det åt vi hemma hos pappa igår, på dagis idag och nu till middag". Jag hade noll koll, dessutom så hade jag ju tagit fram nötfärsen redan imorse.
 
Det slutade bra i alla fall och Lilleman var rätt nöjd ändå :)
 
Resten av veckan ska jag förhoppningsvis lyckas undvika förskolans meny här hemma, så de slipper äta dubbelt av allt. 
 
Veckans meny här hemma
 
Måndag - Spagetti med köttfärsås
Tisdag - Crispies (fisk) med potatismos och remouladsås
Onsdag - Marinerad kycklingfilé med ris och yoghurtsås (från pappas fabrik, Parampara)
Torsdag - Pannkakor med sylt och grädde
Fredag - Tacos
Lördag - Bio och McDonalds eller vad nu barnen vill ha.
Söndag - Hemmagjord pizza

Ny vecka, och trollen är äntligen hemma igen!

Det har varit skitväder större delen av dagen, inget som stört mig något nämnvärt dock, eftersom jag tänkte "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" imorse när jag drog hemifrån!
 
Stoppade jobbkläderna och torra strumpor i en plastpåse, drog på mig löparbyxorna, regn/vindjackan och cyklade till jobbet...!!
 
 
Det kändes riktigt bra. Sunt och ekonomiskt att cykla till jobbet. Desto oroligare var jag för eftermiddagen, då jag skulle hämta barnen på dagis. Men det gick hur bra som helst! Stannade till på gymmet för att fylla på med lite vätska, man blir ju törstig när man cyklar ;-) Hemma på nolltid, och regnet höll sig borta under hemresan. Lillfia satt så bekvämt där bakom mig att hon somnade, gullunge!
 
 
 

Vi kör så det ryker, bokstavligen...!!

 
Alexandra frågade om vi kunde ta min bil till Uppsala, jag skämtade och sa: "Javisst, om du tror att den klarar en sån resa". Jag hade ju en GAMMAL Ford, en 88:a. Fick den som jag tidigare nämnt av en kollega för en billig peng. Annars hade det väl kanske inte varit den första bilen jag skulle lägga ett bud på ;-)
 
Vi hade precis lämnat Stockholm när vi kände att det luktade bränt gummi, det kom dessutom rök från vad vi trodde var däcken. Så vi åkte av motorvägen och gjorde en snabb koll. Hittade inga fel och bestämde oss för att åka vidare. Vi åkte 5minuter till innan det började ryka ännu mer, varpå vi stannade till vid en bensinmack för att be om hjälp. Ringde också några samtal, men det var ingen som trodde att det var någon fara.
 
"Om inga varningslampor blinkar och bilen låter normalt, så är det nog bara lite skit och damm i motorn eller lite olja som droppar på avgasröret.", fick vi höra. Så vi fortsatte vår bilresa mot Uppsala. Bara 5min ifrån vår slutdestination, så började bilen BRUMMA, HÖGT! Det lät som att vi körde i fel växel, men det är ju automat. Så vi gasade på, bilen gick långsammare och långsammare, och lät högre och högre. Till slut tog inte pedalerna alls, och vi fick hoppa ur och putta undan bilen intill kanten och då rök den ganska rejält!
 
Det var ett under att vi kom ända fram till Tierp...!! Självklart är det tråkigt med bilen, men jag oroade mig mest för att den skulle sprängas eller nåt. Ändå är man så dum och sitter kvar i bilen... men, men det är lätt att vara efterklok!
 
Det visade sig att motoroljan och växellådsoljan var slut, trots att inga lampor varnat...!! Jag köpte nytt och fyllde på, ett sista försök liksom, men inget hjälpte såklart. Så nu har jag bokat Benny-skrot som ska komma och plocka kärran imorgon, och vi tog förstås tåget hem idag. Ganska smidigt ändå, och gick nästan lika fort som bilresan!
 
Jag kan inte låta bli att skratta, även om det såklart är jobbigt att inte ha bil på ett tag.
 
För min del så klarar jag mig bra utan bil. Jag är van att cykla, promenera eller åka kommunalt. Men det är främst för barnens skull som jag införskaffade bilen. Eftersom det stjäl mycket av våra timmar tillsammans. Med bilen så kan barnen sova lite längre på morgonen och hinner leka lite mer på eftermiddagarna, på vardagar. Det är förstås också smidigt när man ska till och från fotbollsträningar, gymnastik, göra storhandlingar och ta sig från det ena jobbet till det andra, men sånt funkar ju även utan bil. Det kräver bara lite mer planering!
 
Det riktigt stora behovet kommer i höst när Lilleman börjar skolan, och Lillfia fortfarande går kvar på dagis. Det är på två helt olika delar av stan och  vi bor relativt långt ifrån båda ställena, och sen ska man hinna till skola/jobb efter att man lämnat, och för att inte tala om sena eftermiddagshämtningar!
 
Jag började direkt kika efter en ny bil, det har jag ju gjort lite hela tiden. Eftersom jag visste att det var en tidsfråga innan den skulle braka.
 
Jag har faktiskt hittat en bil, ingen värsting, men en bil som passar mina behov. En kompakt, miljövänlig bil som är billig att äga. En KIA Picanto med några tillval så som AC och Stereo/bluetooth. Inte alls så farligt dyr för att vara en helt ny bil från fabrik, så nu ska jag först och främst provköra bilen och sen är förhoppningsvis målet att köpa bilen innan skolan börjar i augusti...!!
 
 
  
 
Vad tycker ni...?!
Modellen är som på bilden, men jag funderar på en färg som heter "Eldröd" eller "Kaffe Mocca"
 
 
 
 

Midsommar i Uppsala!

 
Midsommar helgen har varit näst intill perfekt...!! Jag har fått umgås med fina människor som jag tycker om, ätit gott och haft det roligt och mysigt. Jag har också träffat en hel del nya människor, vuxna och barn.. jag har t.o.m. fått snusa bebis, SÅ mysigt!
 
Bjuder såklart på lite bilder från helgen :)
På självaste midsommarafton hade vi 25grader och stekande sol hela dagen, och vi låg och stekte större delen av dagen. Vilket resulterade i att vissa av oss brände sig, rejält också! Det var inte jag...!! ;-)
 
Jag hann också göra en fin midsommarkrans, MEN glömde lägga sju blommor under kudden, så nu är jag körd för det här året. Får väl ett nytt försök till nästa midsommar ;-)
Helgen har bjudit på god mat. Den klassiska midsommarmaten, men också grillat, jordgubbstårta och andra supergoda bakverk, mums!
 
 
Fina flickan och jag ♡ 
Vi ägnade förstås tid till annat än att sola. Bland annat till SPEL! De som känner mig vet att jag är en sällskapsmänniska, jag älskar att spela spel...!! Det blev fotbollscrocket, x antal Backgammon-rundor med Charlie.
 
Igår kväll blev det några rundor "Ruminie" (stavning? kortspel i alla fall), medan de manliga i sällskapet hade burit ner tv:n och såg på fotbollen i tältet. Det var riktigt roligt....!!
 
 
Igår, midsommardagen, så åkte vi långt ut på landet. Inte för skoj skull, utan för att äta hemmagjord glass på Gårds Glass. Jordgubbssorben var utsökt!

Glad midsommar!

 
Jag har semester under midsommar. Återkommer inom kort med massa bilder och annat kul och mindre kul ;-)

Möte på macken...

 
Tankande bilen på vägen hem från jobbet och blev förvånad när en bil stannade bakom mig, när alla de andra pumparna var lediga. En äldre man klev ur bilen och kom fram till mig. Inledde konversationen med: "Hoppas du inte blir rädd..." Wow, tänkte jag.. hur ska man tolka det liksom...?!
 
MEN han fortsatte med att fråga om bilen gick bra. Det visade sig att han var den tidigare ägaren av min bil. Jag är köpte den ju av en arbetskollega för en billig peng, och han i sin tur hade köpt den av den här mannen. Supertrevlig, och han pratade länge och berättade att han saknade sin gamla pärla, och han tyckte att jag tagit så väl hand om den. Jag skrattade när jag hörde det, min skruttbil. Well, den tar mig från punkt A till B, men mycket mer än så är det faktiskt inte. Han önskade mig en trevlig midsommar, och sa att han var glad att en sån trevlig tjej fått ta över hans gamla bil.
 
Han skulle inte ens tanka, utan åkte bara in på macken för att han såg sin gamla bil där.
 
Nu vet jag också att kamremmen, avgassystemet och lite annat är bytt och att den är servad varje år, trots att den varit väldigt mycket stillastående ;-) Jag och bilar... jag gillar att köra dom, men kan verkligen INGENTING om bilar. Så ska man imponera på mig, får man komma med något bättre...!! ;-)
 

Flytta på dig....!!

 
 
HATKÄRLEK! Jag gissar att vi kommer höra den här låten x antal gånger denna sommar...!! Den är egentligen inte speciellt bra, men på hög volym i bilen så blir den faktiskt riktigt bra ;-)

Långpanna a la Fia

 
LÅNG arbetsdag idag... stressade från det ena jobbet till det andra, åkte dessutom på broöppning, gaaaaah! Jobbat 7:15-21:30 idag. På Posten hann jag med allt och lite till trots att jag körde nytt distrikt idag. Kändes riktigt bra! Dessutom strålande sol hela dagen, jobbat och lunchat med fina arbetskollegor. Älskar att "sommarjobbarna" är på plats. Inga nya, samma gamla vanliga som tidigare år. Men dom är bäst!
 
Det fanns massvis att göra i butiken idag, tittade på klockan vid 20-tiden och fick panik, trots att jag bara hade en snabb matrast, så hade jag inte alls hunnit med allt jag tänkt. Klockan 21, när vi egentligen skulle ha stängt så var det kö, med typ tio kunder i varje kassa. Så det var bara för mig att slå mig ner i en kassa. Hade ju ändå gjort alla mina stängningsrutiner, dessutom så gillar jag kassan ;-)

I kissed a girl...:!!

 
 
Jupp, det har jag gjort, inte bara en tjej heller. Men det var inte idag, inte igår. Inte ens i år. Det var många år sen. En kul grej, man måste testa sig fram och våga experimentera, för att veta liksom.
 
MEN nu var det inte just det som mitt inlägg skulle handla om, utan det var en låt som kom på radion när jag satt i bilen idag. Blir på bra humör av den. Den är lite busig och den får mig att le.
 
Har funderat och diskuterat om att gå över till "den andra" sidan många gånger. Men tyvärr är det inget man själv kan bestämma och styra över. Men hade jag kunnat, så hade jag defenitivt gått över till tjejsidan ;-)
 
Kvinnor är fina på alla sätt. Om man ser till det yttre så kan män också vara fina, men det finns inget (enligt mig) finare än en vältränad kvinnokropp. Dom tänker också på ett helt annat sätt än vad en man gör, det skulle med andra ord underlätta så ruskigt mycket. När jag pratat med mina tjejkompisar om det här, så är jag inte helt ensam om mina funderingar....
 
Jag tror också att alla är bisexuella, killar som tjejer. Den som inte träffat en av samma kön, har bara inte träffat den "rätta" ännu. Jag tror inte att man kan välja liksom, man förälskar sig i personen och inte inget annat... eller har jag fel?!

Stress. Step. Kaos. Powerwalk.

Minns inte ens att klockan ringde imorse. Försov mig, men var på jobbet på 10min. Dagen flöt på ganska bra och middagen som jag skulle gå på idag blev hastigt och lustigt inställd, tyvärr. Men jag hann med en del annat som behövdes göras. Träffade barnen och stannade på middag. Bokstavligen sprang till Systembolaget för att inhandla diverse "förfriskningar" inför helgen på landet. Hann INTE till bilen efter det, eftersom mitt träningspass precis skulle börja, vilket resulterade i att jag kom till World Class med två klirrande kassar, en låda vin och ett flak med öl, wihoooo. NOT! Kändes inte okej...!!
 
STEP:en gick ju sisådär. Jag hade skitkul, frågan är om mina medtränare hade så roligt med mig i rummet. Stressen som jag hade för att hinna till passet, och mycket annat som går runt i huvudet gjorde mig helt ofokuserad idag. Tio minuter innan passet tog slut så hade jag satt näst intill hela stegkombinationen, den var grym, inte jag. Inte idag.
 
Kände mig inte alls "färdig" efter träningen, så åkte hem, parkerade bilen, tog lurarna för att gå en snabb powerwalk. Jag hann 15min, innan jag stötte på Pierre som också var ute med lurarna. Vi fortsatte tillsammans, och 4tim senare var jag hemma. NU KÄNNER JAG MIG FÄRDIG, HELT J-VLA FÄRDIG..!!
 
Bergvik, Viksängen, Östertälje, Glasberga Sjöstad, Moraberg och hemåt igen. Med ett snabbt stopp på McDonalds för lite vatten och en cheeseburgare. Aldrig har väl en cheeseburgare varit så god...!!
 
Dagen kan till slut resumeras som: LYCKAD!
 
 
Fina Bergvik, 1minut från mitt hus, lovely!
 
 
Jag använde för första gången Löparappen för att kunna se hastighet, sträcka och kartan över hela slingan jag gått. MEN självklart så dog batteriet i luren, så all information försvann. Surt!

Helgen i bild. Lillsyrran imponerar!



Lång helg. Eller inte längre än vanligt, men vi hann med en hel del. Fotbollsträning på lillemans hemmaplan! Utdelning av de nya fotbollskläderna. Gissa om han blev stolt av att se sitt namn på kläderna, vattenflaskan OCH på bollen...!! Hela familjen var där som support ;-)



Eftermiddagen, kvällen, natten och hela söndagen spenderades hemma hos min pappa. Jag trodde att jag packat ner allt, men självklart hade vi (läs: jag) glömt att packa ner lillfias kanin. MEN hon grät inte över det, utan hittade snabbt en ersättare som hon släpade runt på, OCH som tog upp en extraplats i sängen!

Det bjöds på god middag. Jag blev förvånad över hur svensk mat vi åt. Fläskfilé med rotfruktsmos, svamp och gräddsås. Enkelt, men så gott! Under helgen har jag också ätit x antal Char Siu Pao. Till mellanmål, till kvällsmat och som aptitretare. Jag älskar pao helt enkelt! 

Förutom det så har lilleman och min lillasyster på 7år roat sig med att träna på läsning och matematik. Lillsyrran läser, skriver och räknar redan sjukt bra! Jag är riktigt imponerad, och hon försökte lära lilleman, han som annars brukar vara väldigt "vaken", såg nu ut som ett stort frågetecken, gullunge!

Några av talen hon räknade var:

654 - ? = 122
? - 266 = 183
437 - 263 = ?

Hon räknar redan med uppställningar, plus och minus sitter som rinnande vatten. Nu har hon precis gett sig på multiplikationstabellen. Övning ger färdighet. Jag har också hjälpt till att fylla i lite ansökningar till olika skolor, bl.a. till en engelsk skola och till några Vittra-skolor. Lillsyrran kommer behöva utmaning i skolan för att tycka det är roligt, hon säger redan att det är tråkigt, eftersom fröken säger att dom inte ska läsa i skolan, bara leka. Håller tummarna för att hon kommer in på den engelska skolan...!!

Jag fick till det... (!!)

Woop, woop!! ;-)

Vaknade på bra humör idag, och hela dagen har varit kanon! Fick massa pussar och kramar av barnen imorse, hjärtan och slängpussar genom fönstret imorse. Det är dags för ännu en "pappavecka". Veckorna går så galet fort när man bara har barnen varannan vecka.

Längtar redan efter mina troll, samtidigt som det är skönt med lite egentid i form av jobb, jobb, jobb och massa träning. Denna vecka blir det ju också ett litet äventyr till Tierp, men innan dess så ska jag hinna gå på middagsdejt med min fina flicka, innan hon flyr landet, till varmare breddgrader.



Kvällens BOX-pass var grymt! Jag fick som tidigare nämnt boxas med Pierre, trodde att jag skulle få en omgång som hette duga. Men han var ganska snäll mot mig i alla fall ;-) Jag kör ju alltid hela passen, men idag kändes det annorlunda. Jag kunde verkligen köra hela passet, utan att tappa andan och få så där ruskigt ont i magen. Vet inte om det var jag som var FIT FOR FIGHT eller om det var Johannes som var snäll mot oss idag...?!

Jag saknar en boxningssäck på gymmet. Vore himla skönt att få ut all energi på en säck. Sparka och slåss, härligt!

På tal om ingenting alls, så fick jag äntligen min efterlängtade massage idag... finally, det finns en gud och lite rättvisa i alla fall... ;-)

Sexy and hotter... Pound the alarm...!!

Snart kör vi...!!

Sitter hemma, HELT SJÄLV, och det är ingen som kommer hem, varken nu, om ett par timmar eller på hela veckan. Känns konstigt, men superskönt...!! Proppmätt, magen är full av spenat, ägg, potatis och köttbullar. Det var supergott, MEN så här i efterhand så känner jag att jag borde tagit en mindre portion, eller åtminstone hållt mig till en portion. Jag ska nämligen strax iväg mot gymmet, World Class. BOX står på schemat ikväll. Det är Johannes som leder passet och jag ska få äran att slå lite på Pierre, och han på mig för den delen... woop, woop!!

Veckans träning



  • Måndag - Box
  • Tisdag - VILA
  • Onsdag - Military Training och ev. Zumba
  • Torsdag - Styrketräning
  • Fredag - Powerwalk/Löpning
  • Lördag - Powerwalk/Löpning
  • Söndag - Styrketräning

Midsommarfirande



Midsommar närmar sig med stormsteg..!! För några veckor sen pratade jag och brorsan om att fira midsommar med vänner. Vi planerade att bjuda vänner och lite folk från jobbet. Men det känns som dom planerna är ganska körda i botten, åtminstone för min del. MEN jag gråter inte över det. Midsommar har aldrig varit någon speciell högtid för mig, och jag brukar inte fira den på något särskilt sätt om vi inte har blivit bortbjudna. Brukar oftast bara bli en sväng till Torekällberget, mest för att barnen ska få uppleva något.

Barnen är hos sin pappa under Midsommar det här året. Själv blev jag medbjuden till Tierp, med min favoritflicka och hennes familj, jag tackade såklart ja på studs! Vi bilar upp redan på torsdagkväll och kommer inte hem förrän på söndag, HÄRLIGT...!!

Jag ska packa ner löparskorna och se till att fina flickan följer med mig på ett träningspass eller två. Hoppas också på bra väder förstås, så jag kanske kan få ta årets första dopp...?!

Fördröjning....?!

Det verkar vara en del fördröjning när inläggen ska publiceras, eller är det bara jag som upplever det så?!

Varken från min iPhone eller från datorn så ser jag mina senaste skrivna inlägg.. och de senast publicerade tog ett dygn innan de visades för läsarna. När jag själv var inloggad kunde jag se dom, skumt...!!

Vad gillar ni det nya utseendet på bloggen? Jag tyckte det kändes "cleant" och nu ska bloggen även fungera att läsa från mobiler och alla datorer oavsett webbläsare! :)


Svårt att släppa tanken...

Sitter fortfarande hemma hos pappa. Det blev sovmorgon idag, både jag och barnen sov till strax efter kl.9:30. Det blev sent igår. God mat med efterrätt. Barnen lekte och vi vuxna satt på hemsidor och kollade olika hemsidor för kläder, och diskuterade vad det fanns för alternativ tills pappa hittar den lokal han vill ha.

Han hade ju visat sitt intresse för en lokal på Södermalm, men det är en person före, så det ser mörkt ut. Typiskt med så bra läge!

Han vill också ta med mig på en affärsresa till Kina, ser svårt ut med tanke på jobbet. Men man kan ju inte få mer än ett nej. Och det vore faktiskt riktigt kul att åka dit, och kolla på lite fabriker, kvalité, design osv. Jag blir så sjukt taggad, och vill bara hem och sätta mig och leta kläder när barnen gått och lagt sig, så svårt bara att göra något utan pappa eller hans fru eftersom alla hemsidor är på kinesiska. Vore också kul att åka till Kina och shoppa hem lite, äta gott och bo i skyskrapa. Pappa har nämligen en lägenhet på 26:e våningen..!!

John Blund



Det har varit en lång dag, men en bra dag! Morgondagen blir minst lika lång och ännu bättre, på alla sätt!

Dags att krypa till kojs, läsa något kapitel ur boken som jag påbörjade så sent som igår. Den var svår att släppa, redan från första meningen så var man fast!

Fredagsmys....!!



Ost, kex och proscuttio var givit. Men sen har barnen själva fått välja fritt. Lilleman valde förstås sina favoriter, M&M. Det blev även SVENSKA jordgubbar, läste så sent som idag att de tydligen var dåligt med svenska i år. Men vi lyckades i alla fall hitta, supergoda i kombination med allt annat på bordet...!! Så här mysigt har vi inte haft på evigheter. Jag har inte varit helt själv med dom en enda helg sen ca 6mån tillbaks, men nu... Det va härligt att höra Lillfia säga: "Det va länge sen vi hade myspys mamma, men det gillar jag..."

Vi har ju haft ost & kex, godis, chips och annat gott tidigare också, men hon kände nog precis som mig, att det var annorlunda den här gången. Men hon kunde nog inte sätta fingret på varför det va annorlunda...

Om trollen får välja...

Hade barnen fått välja menyn för veckan, så hade Lillfia valt ungspannkaka och Lilleman vanliga pannkakor. Men så blev det icke....!! Pannkaka en dag kunde jag gå med på dock ;-)





Panerade pangasius för första gången. Hemmagjort mos, FELIX fisksås och kokta grönsaker. Smidigt och mycket omtyckt av barnen. 





Idag skulle vi mysa till det och äta i vardagsrummet. Dels så blev det inte den maträtt vi hade planerat, chicken nuggets med pommes och sötsursås. Det var någon annan i hushållet som hade fått för sig att packa ner den som matsäck. Istället blev det stekt falukorv med pommes, UTAN ketchup eftersom samma person även packat ner denna som matsäck. Så det fick bli bearnesiesås med sweet chili, det gick ner det också, och barnen verkade nöjda. Det är huvudsaken!

Det va inte helt smärtfritt att äta i vardagsrummet. Lilleman tappade ut ett glas juice över mattan, tappade x antal pommes MED sås i soffan och sin kladdiga gaffel. Sist men inte minst så tappade Lillfia hela tallriken när hon ätit klart, men lite sweet chili på mattan har väl ingen dött av...?! ;-)



Nytt utseende!

OJ, bloggportalen har ett helt nytt utseende, med lite nya funktioner också, roligt! Ska försöka mixtra lite och se hur det går....!! ;-)

Äntligen uppe!!



Det tog sin lilla tid, men nu är tv:n, barnens tavla och spegel uppe på väggen.
Tack vare Andreas som hade borren som jag behövde, sen va han ju så snäll att han skruvade upp allt också, wihooo! Man tackar!


"Spegel, spegel på väggen där...." Lilleman var direkt framme och skulle kolla frisyren, han ville nämligen ha vax i håret imorse. Han ville inte ens cykla till dagis imorse, för att slippa förstöra håret med hjälmen!! ;-)


Alfabetstavlan, jag bara älskar den... lilleman också. Han låg och rabbla alfabetet tills han somnade. Både tavla och väggklockan sitter så bra så att han ser dom från sängen. Det sista jag hörde innan han somna var: "Mamma klockan är snart 8, (då va den 19:45)... vet du jag kan nästan hela alfabetet utantill... A, B, C D, E, F, G, H, I, J , K, L M, N, O , P.....åhhhh, vad va det sen då mamma?!" Sen började han om, tills han somna.. gullunge!


Vardagsrummet ser mer och mer ut som ett vardagsrum, men fortfarande långt ifrån klart! Väggarna ska tapetseras och efter det ska även sladdarna gömmas lite snyggt! TV bänken står där lite provisoriskt, har inte bestämt mig och jag ska ha något eller inte. Vill i så fall ha ett vitt som matchar soffbordet, men funderar också på att skippa bänk helt och bara ha en enkel hylla, vi får se helt enkelt. Tavlor ska upp och gardinerna ska bytas.

Marinerad fläskfilé med kroketter


Behöver jag säga att barnen åt som bara den...?!

Andra besöket i gymmet...!!



I söndags var det jobb som gällde. Men dess innan dess så körde jag och V ett pass i gymmet, V's andra pass med mig. Ett relativt snabbt (1½tim, ganska snabbt eftersom jag fortfarande går igenom alla övningar) men intensivt pass. Startade med 10min löpning för att få upp värmen. Sen blev det biceps, triceps, rygg och mage som fick sig en omgång! Eftersom vi hade ont om tid, så fick V lära sig köra superset, det gick kanon och vi höll värmen uppe under hela passet!

Bicepscurl med hantlar // Raka marklyft // Kickbacks
Bicepscurl med stång // Sittande rodd // Push Downs med rep
Biceps i stol // Latsdrag mot bröst // Dips

Crunches 80st // Plankan 2x1min // Sit ups med slag 30st

Avslutade gymbesöket med en shake och en dusch, sen var det bara att gasa på jobbet!!





Sittande rodd var inga problem för V!

Intervallträning

Trots att jag inte somnade förrän vid kl.5 på morgonen, så var ju på gymmet strax efter kl.10. Dock så var jag alldeles för trött och "svag" i kroppen för att köra det styrkepass som jag hade tänkt. Istället blev det 45min intervall träning på löpbandet, totalt 8km blev det! Svettigt värre, men SÅ HÄRLIGT!

Efter det så blev det lite coreövningar och en stund i bastun, innan jag packade ihop mig och drog in till stan. Det var riktigt skönt, och jag är nöjd med att jag kom iväg till gymmet, trots bristen på sömn.

Att jag inte hade ätit något sen kvällen innan gjorde ju inte saken bättre, men jag hade lovat mig själv att fasta för bästa resultat på dagens fotografering. Men det blev ändå två proteinshakes för att hålla mig mätt. Och direkt efter fotograferingen så gick jag raka vägen till McDonalds och åt en fiskburgare, mums!!

Fitnessfotografering!

Dagens fotografering hölls i en studio på Odenplan. Temat denna gång var "fitness", skitkul!
Bilderna blir klara om ca en vecka, tills dess får ni lite sneak peaks från dagen! Det var ett litet träningspass att göra fotograferingen eftersom det krävdes x antal bicepscurl, armhävningar m.m. innan vi fick till bra bilder ;-)



Får en enkel vardags-makeup av Elin.


Lite magrutor börjar titta fram, måste köra mer cardio...!!


Trivs framför kameran! ;-)


Paus för mellanmål, One Meal, med smak av Belgisk Choklad med havre, mums!!!


Fotograf: Stefan Jönsson, se fler bilder HÄR.

Studenten i bild, och en Ferrari i present, nästan!


Redo för studentfirande!!


En lycklig bror som äntligen är klar med skolan, jaaaaaaaaay!


Naturvetenskapliga programmet med idrottsinriktning, fotboll och boxning!!


Nästan hela syskonskaran. Äldsta systern Camilla kunde tyvärr inte komma på själva utspringet, men kom förstås på mottagningen!


Pappa, hans fru och Oskar med syskon :)


Alla ville ta kort med Oskar, här med kusinen Sara!


Lilla kusinen Felicia med sin mamma och Oskar!


Syskontrion. Tvillingarna Kristiina och Niklas, och Oskar förstås!! ;-)


Mina två yngsta systrar Cissi och Alicia ♡ Cissi gillade verkligen studentfirandet och ville också upp på flaket! Hon stod och dansa till musiken och de gungande flaken som vaskade när de åkte förbi oss, gullunge!!


Jag och fina bror! Älskar det här kortet! Vi ser så glada, vältränade och snygga ut ha ha.. får man säga så om sig själv...?! Han är i alla fall ombytt och redo för att åka flak! På min tid bytte man inte om för att åka flak, men dagens ungdomar är ju helt galna på sina flak. Jag har aldrig sett så mycket alkohol gå till spillo!! ;-) Solglasögonen fick han av mig tillsammans med en liten skumpaflaska, wiiiiiiiiie!


Åkte hem till Oskar för att förbereda mottagningen, medan han va ute och vaska!! Men tog en paus ute på altanen, kan man så ska man! ;-)


Matdags! Det var supergott och det blev en kombination av svenska, finska och det asiatiska köket, mums!!


Nasi goreng, kyckling, foccacia, finska piroger med äggsmör(!!) m.m. Så himla mycket gott!


Fina syster Camilla!!


Efterrättsbordet var inte mycket mindre än middagsbordet. Jordgubbspaj, kladdkakor, rabarberpaj, danakaka, jordgubbar med grädde och jordgubbstårta... och jag var såklart tvungen att smaka på allt!!

Det var lite bilder från dagen som gått! Det var riktigt roligt att få träffa hela familjen, kusiner och till och med mina grannar, eftersom det är mina syskons kusiner. Världen är bra liten! Jag fick skjuts hem till tokstan, där jag hade parkerat min bil. Himla skönt att slippa åka kommunalt!

Brorsan verkade väldigt nöjd med dagen, sitt firande och presenter! Han fick pengar i massor, en resväska eftersom hans plan är att dra till Norge och jobba(!!), buhu, kommer sakna honom! Han fick fina personliga texter och allt var väldigt fint fixat hemma med bildspel och tavlor, allt bara på honom ha ha... jupp, så är vi i min familj!

Och nu kan jag avslöja vad han fick av mig... han ska få köra Ferrari! Eftersom han ganska nyligen tog körkortet, och han är kille så tänkte jag att det skulle passa honom väldigt bra! Han blev mycket glad, och jag fick till en liten text i kortet, även om jag är kass på att skriva finurliga texter i kort osv.. det blev ett enkelt "Grattis", sen sa jag åt honom att han skulle få unna sig lite vardagslyx, han skulle nämligen få köra Ferrari. Tuta och kör, och gör inget som inte jag skulle göra, dvs. gör vad fan du vill! ;-)

Studenttider!!


8år sen... tiden går fort när man har kul. Woop, woop...!!

Idag är det ingen vanlig dag, i alla fall inte för min brorsa och många andra ungdomar!
Det är studentdags!! Det var länge sen sist, 8år sen min egen och sen dess har jag inte gått på några andra. Missade alla tre småsyskons studenter pga. jobb. Tur att man har fler syskon då ;-)
I eftermiddag kommer jag befinna mig på Fredrika Bremergymnasiet, det ska bli skoj, och jag ska försöka se till att få lite bra bilder! Ska bli kul att träffa alla syskon och pappa också, plus att det alltid blir massa gott att äta när vi ses. Jag som skulle "panikdeffa"... ajaa, hörde någon som sa att man skulle toksvulla dagen innan det gäller, så det måste ju vara idag! ;-)

Nej, dags att göra lite nytta... jag har redan hunnit städat lite här hemma, det behövdes. Det såg allt annat än trevligt ut här hemma när jag kom hem igår, tråkigt. Men det har sina konsekvenser. Hittade även brorsans studentpresent slängd bakom soffan. Irriterande, men nu är den i alla fall rätt händer, och jag tror att brorsan kommer att bli riktigt nöjd med sin present. Vad det är ska jag berätta sen, när han har fått den.

Nu ska jag ta en uppiggande dusch, slänga i mig något ätbart, välja kläder för dagen, sen pyser jag!

Funderar på om det blir klänning idag eller om jag ska vara bekväm och ta byxor och en tee...?!

Panikdeffa!!

Off to the gym...!!


Som ni kanske redan vet så har jag en fotografering på lördag. Det ska fotograferas fitness och jag är grymt taggad!! Det ska verkligen bli skitkul.. Min enda nojja är att jag såklart vill vara så fit som möjligt, som inspirationsbilderna som jag publicerade tidigare idag. Så fit kan jag dock inte bli på bara ett par dagar, men jag kan göra mitt bästa!

Träningen är inte mitt största problem, utan det är kosten. I vanliga fall bryr jag mig inte alls om vad jag stoppar i mig. Jag äter vad som är gott och vad jag är sugen på, och har inga som helst problem att sätta i mig en 200g Marabou Chokladkaka under en eftermiddag/kväll, själv!! MEN det är just inför fotograferingen som jag vill vara lite mer fit än vanligt!

Så idag har jag börjat justera kosten och från och med imorgon kväll så blir det till att utesluta all vätska, för att bli så slim som möjligt tills på lördag eftermiddag, wihooo! Jag och fotografen pratade om att vi skulle äta en pizza, med extra bearnesaiesås och en stor Coca cola efter fotograferingen, och jag är lätt på!! ;-)



Dagens frukost - riskakor med ost och paprika. Proteinshake med smak av Vanilj & Skogsbär


Dagens middag - Kvarg med en mosad banan, en msk jordnötssmör och torkade/frysta bär, nötter och russin. Vatten och en multivitamin och mineral tablett!

Kvällsmålet efter 2½timmes träning - En proteinshake med havre, samt en fiskburgare från McDonalds och ett stort glas vatten, 37g kolhydrater, men what the heck, det var gott och jag blev mätt. Innehåller dessutom ganska mycket protein. Jag var i alla fall duktig och höll mig ifrån pommes och läsken ;-)

Kom igen, EN till klarar du!!



Idag var det Veronis tur att bli utmanad i gymmet. Hon hade givit mig uppgiften att vara hennes PT, vilket jag givetvis tog mig an, med glädje! Jag gjorde ett pass som hette duga för lilla Veroni! ;-) Men hon kämpade på bra!

Och jag är nöjd med min egen insats på gymmet idag också. Igår när jag körde med Alexandra på Balance så gick jag ner lite i vikt eftersom jag var ovan vid deras gym och maskiner. Men på min hemmaplan kunde jag köra på mina vanliga vikter och "vågade" till och med höja 5kg i bänkpress, så nu ligger jag på lite drygt 30kg. Inte illa för att vara lilla mig, det är ju 60% av min kroppsvikt!

Vi började med 15min cardio. Startade på hastighetsnivå 6 på löpbandet och ökade med 0,5/30sek, tills vi nådde 12,5. Där låg vi med lätt lutning uppför tills 10min hade passerat. Härligt svettiga så trodde V att vi skulle börja köra styrka, men icke. Det blev även 5min tung crosstrainer!!

SEN blev det styrka. Ben, axlar, bröst OCH mage!




ÖVNINGAR UNDER DAGENS PASS (alla övningar kördes 3set/10reps)

BEN

-Benböj i smith
-Utfall i smith
-Vadpress
-Bencurl
-Benspark
-Benböj med hopp (upp på stepbräda)

AXLAR

-Axelpress med skivstång (framför huvud)
-Axelpress med hantlar
-Lutande hantellyft
-Axelpress med skivstång (bakom huvud)

BRÖST

-Bänkpress
-Armhävningar

MAGE

-Crunches 60st (sida+raka)
-Plankan 2x1min
-Sit ups 20st



Så här slut var Veroni efter sina armhävningar! Härligt när man har makten att köra slut på någon!! ;-)

Inspiration!

Alla har sina behov...

Jupp, så är det. Alla har sina behov. Vissa av alkohol, shopping, sex, träning, social kontakt, kärlek, närhet osv, osv...

Jag har väl behov av allt ovanstående (utom alkoholen då förstås, som aldrig riktigt varit min grej!), MEN vissa saker är viktigare än andra. Träning, social kontakt och närhet står högst upp på listan. Träningen fick jag igår, likaså den sociala biten. Närheten var det enda som saknades när jag satt hemma på kvällen, men åkte hem till Alexander. Vi låg vakna till typ 2:30 och bara snackade skit, det var skönt att bara få sova bredvid någon. Varken mer eller mindre.

Balance City och date i stan



Trots att gårdagen var en ledig dag, så ringde väckarklockan relativt tidigt. Jag åkte in till stan och mötte upp min fina Alexandra som skulle få sig en omgång i gymmet! Jag gästade Balance City, där hon tränar.

Det tar ju alltid lite längre tid att träna när man kommer till ett nytt gym, när gymmet dessutom är flera våningar högt och maskiner och vikter är fördelade i ett flertal rum. Men det gick ändå relativt smidigt och vi använde ganska mycket fria vikter för att slippa springa och leta efter alla maskiner.

GÅRDAGENS TRÄNING
Vi körde endast 5min rodd som uppvärmning.
Resten av passet så körde vi superset, det blev en enkel genomkörare av hela kroppen:

Benböj i smith 3x10 // Bicepscurl med hantlar 3x10
Utfall i smith 3x10 // Bicepscurl med skivstång 3x10
Sittande rodd, kabel 3x10 // Triceps kickbacks 3x10
Latsdrag mot bröst, kabel 3x10 // Pushdowns med rep, kabel 3x10
Hantellyft (framåtlutande) 3x10 // Bänkpress 3x10
Stötpress/axelpress med skivstång 3x10 // Armhävningar 3x10

Ryggresningar
Crunches 80st (20st på vardera sida, 40st i mitten)
Plankan 2x1min
Sit Ups 20st
Stretch




Proteinshake, dusch och styling! ;-)



Hon är bra fin min flicka ♡




Lunch på Grodan Grev Ture, raggmunk för Alex och Biff Minute för min del, mums!



Efteråt så skiljdes vi åt, men jag var inte redo att åka hem, inte än. Trivs så bra inne i stan och det var strålande sol. Så köpte en latte och bara satt i solen, promenerade till fina Söder och bestämde dejt med en gammal klasskompis som jag inte träffat på 8år (!!). Efter ett par timmars fikande och skvaller, så begav jag mig hemåt, lite mer tillfredsställd av min dag inne i stan.

Shake it!!



En god och nyttig shake på bara ett par minuter!

- ca 1½dl valfri yoghurt (bäst är vanilj, enligt mig. Men det blev bananyoghurt denna gång.)
- ca 1dl valfri juice (jag tog passionsjuice)
- en skopa valfritt proteinpulver (jag hade Fitnessgurus One Whey "jordgubb med vit choklad")
- en banan
- en stor näve frysta bär (det blev hallon i denna)
- ca 1msk osötat jordnötssmör

Det blev en smaskig shake på 7dl, ett perfekt alternativ när man inte orkar duka fram en ordentlig frukost. En dag som denna då med andra ord!

Trött och hungrig!



Sen middag är väl bättre än ingen middag alls, eller?! Jag kom inte hem från jobbet förrän 21:30 tiden, långpanna idag. 6:30-21:15, jay! Jag lät fläskfilén ligga i marinad medan jag tog tag i dagens disk och gjorde i ordning en god sallad, med både fetaost och avocado, mums!

Ska man vara riktigt duktig så skulle man slopat såserna, men jag älskar bearnesaisesås i kombination med Lucullus Thai Sweet Chili, dessutom så har jag inga träningsmål som säger att jag ska gå ner i vikt. Jag äter vad jag känner för, med måtta såklart! ;-)

För övrigt så har jag faktiskt ätit bra idag. En stadig frukost, två proteinshakar som mellanmål, lunch och nu middagen :)

Once upon a time...



Här hemma spelas det verkligen en salig blandning av musik. Jag spelar det jag kallar för "träningsmusik", dvs. låtar som får mig på bra humör. Låtar med lite kraft och tempo i. Brorsan däremot kör tunga låtar, mår man inte dåligt innan man lyssnar på låten så gör man det efter, eller så blir det kärleksballader. Positiva och sorgsna.

Jag gillar egentligen inte att lyssna på sån "deprimerande" musik, men huvudet har mått bra av det. Däremot så blir man (läs: jag) väldigt känslig och tänker mycket. På gott och ont kanske. Celine Dion har alltid varit en stor favorit, även Rihanna och Loreen har blivit favoriter på senare år...

Just nu vill jag bara vara själv, jag vill bo själv och ha hela lägenheten för mig själv. Kunna komma och gå som jag vill, utan att någon har koll på vad jag gör. Jag vill kunna gråta mig till sömns, utan att behöva tänka på att jag har någon annan i rummet bredvid. Jag vill kunna spela känslosamma låtar på högsta volym för mig själv, utan att någon stör sig på att jag spelar samma låt på repeat i timmar. Jag vill kunna titta på romantiska filmer och gråta till kärleksscenerna, utan att känna mig obekväm av någon annans närvaro. Jag känner så mycket och vill så säga så mycket, men det jag har att säga förändrar inte hur verkligheten ser ut, så jag låter bli... höjer istället volymen och kör favoritlåten på repeat en gång till...





Strong is the new skinny!!



Det blev ett bodypump pass på gymmet idag!

"Strong is the new skinny", jag håller verkligen med! Jag tycker inte alls att man behöver vara size zero, däremot så älskar jag vältränade kroppar, välsvarvade armar is to die for!

Proteinbollar!



Chokladbollar minus hälften av kakaon och sockret, plus 1dl One Whey (proteinpulver) med smak av choklad och hasselnöt. Mums!!

Fan, blir du aldrig trött?!

"Fan, blir du aldrig trött?"

Den frågan fick jag på gymmet idag, av en kille som va där och tränade.

Han fortsatte med; Du va här när jag kom och du är här när jag går... jag är imponerad, för du kör hårt ju! Jag är skittrött och orakad när jag kommer hit, och varje gång jag ser dig här på morgonen, så vill man bara gömma sig!

Ha ha, ja.. det är sällan jag slappar på gymmet och det är sällan som jag står och småsnackar när jag är där. Jag kör in lurarna i öronen och tar oftast inte ut dom förrän jag kommer in till omklädningsrummet igen ;-) Dessutom så är jag oftast (!!) så sjukt taggad när jag kommer till gymmet. Musiken, miljön, folket... och att jag faktiskt ska få träna. Ja, jag mår som bäst när jag är på gymmet!

Sen så blev det ju lite extra långt pass idag eftersom jag körde 30min cardio innan jag startade i själva gymmet, och när jag inte kört på nästan en vecka, så blir det alltid en genomkörare av hela kroppen, vilket såklart tar lite längre tid.

Filmmys med trollen



Efter barnen lekt tillsammans med brorsans dotter och grannen hela dagen. Rivet hela rummet, bokstavligen. Utklädningskläder, klossar, spel, pussel, leksaker, kulor... you name it! ALLT låg utspritt på golvet, t.o.m. deras sängkläder... så bestämde vi oss för att ta det lite lugnt och varva ner innan läggdags. Grannen fick gå hem och vi bytte om till One Piece, för den ultimata mysstämningen!

Det blev Smurfarna och chips med dip! I slutet av filmen sov både jag och barnen på soffan ♡

Pump up the volyme!

Det här mixtapet spelades på högsta volym i lurarna på gymmet idag!! :)

Beach 2012, i'm ready!



Det blev ett pass på gymmet idag, jay!!!

Värmde upp med:

10min löpning
10min crosstrainer
10min rodd

Som vanligt 3set/övning om inget annat anges!

Knäböj i smith 10*40kg // Axelpress med skivstång 10*15kg
Bencurl 10*36kg // Axelpress med hantlar 10*16kg (8kg/hantel)
Benspark 10*32kg // Sittande rodd i maskin 10*32kg
Bicepscurl med skivstång 10*15kg // Bänkpress 8*30kg
Bicepscurl med hantlar 10*10-12,5kg // Latsdrag 10*36-41kg

Ryggresningar med viktplatta 5kg, så många jag orkade, minimum 10st
Armhävningar 20st
Crunches 70st

Dips 4-5st // Chins 2-3st (halvor)

Fotboll i regnet!!



Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...eller?!

Regnet öste ner idag och det regnar fortfarande... men det va ingen giltig anledning för att stanna hemma! Lilleman spelade på bra trots regnet, och vi föräldrar stod i båset och hejjade på!! :) Och som vanligt var vi sist kvar, eftersom lilleman och E inte ville åka hem!

One Meal, godaste proteinet?!



Leveransen från Fitnessguru.se har kommit, och jag är så sjukt nöjd!!

Än så länge har jag bara smakat två av de sorter jag köpte. Dels One Meal, Belgisk choklad, som är på bilden ovan. Den är verkligen SÅ GOD!

Proteinshake med smak av choklad, innehållandes fitnesshavre, vilket gör att shaken smakar havreboll. Verkligen supergott! Jag brukar i vanliga fall ha svårt för proteinshakar, och har pinat i mig dom. Men det behövs inte med denna. Den är slut på nolltid. Så den kommer att vara grym att ha med till jobbet, som mellanmål. Bara att fylla på med vatten och skaka så har jag en färdig måltid, PERFEKT!
RSS 2.0