Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Igår hjälpte min bror till här hemma för att allt skulle flyta på. Jag jobbade sent och G var på föräldrarmöte. Min bror hjälpte till och hämtade barnen på förskolan och gjorde middag. Han fick ett recept av mig och varorna hade jag såklart köpt hem och förberett något på morgonen. Maten blev supergod, och han verkade själv stolt över att ha lagat den! När jag kom hem så satt barnen i badet och de tjatade om att min bror skulle lägga dom. Sagt och gjort, det gjorde han. En sån liten sak kan avlasta så mycket i vardagen. Tusen tack!



Köttfärsbiffarna innehåller bl.a. rårivna morötter och hackad lök. Purén är gjord på blomkål, broccoli och lätt creme fraiche. Till det serverades hemmagjort potatismos. Mums!!


Den här maträtten ska verkligen göras om även efter Fitnessfighten. Men då i dubbel "uppsättning", det var riktigt jobbigt att inte få ta en portion till...Maten gick hem även hos barnen!


Hela receptet hittar ni HÄR.

Nytt i barnens garderob



Nu är det definitivt höst, och det märks även i garderoben.
Shortsen är lagda åt sidan och jeansen och mjukisbyxorna är framplockade igen. Det märks tydligt i barnens garderob att de vuxit under sommaren, så därför blev det lite nya byxor till lilleman idag.



Passade även på att inhandla en present till min brors dotter som fyller år om ett par veckor...
Min lilla prinsessa fick vara med och välja. Hennes presenter har ofta en tendens att bli höstinspirerade, inte så konstigt eftersom hon fyller år på hösten och det finns så många mysiga varma färger. Det blev en annan modell av min prinsessas klänning (älskar detaljen med dragkedjan i nacken), den matchas med ett par höstigt orange strumpbyxor och självklart detaljer med den stora idolen, Hello Kitty.



Afrikansk kycklinggryta



En annorlunda, men riktigt god kycklingrätt! Jag bytte däremot ut kycklingklubborna till kycklingfileér. Jag har väldigt svårt för att äta saker med ben...

Förutom kycklingfilé så innehåller den rödlök, kardemumma, paprikapulver, cayennepeppar, curry, salt, peppar, citronsaft, tomatpure och vatten. Grytan serverades med basmatiris, sallad, skivad banan och rostad kokos!


Middagen gick hem hos hela familjen, plus min vän Alexandra som är på besök, min bror och hans dotter.

Hela receptet hittar ni HÄR.
(jag valde dock bort koriandern eftersom jag tycker att koriander smakar som att man tappat en tvål i maten)

Väldigt enkel att göra och helt godkänd enligt FitnessFightens "regler"

Skogsbesök och blåbärsplockning!



Blåbärsplockning med de finaste idag. Min bror och hans dotter, min bästa vän och min lilla prinsessa.
Med oss hade vi en låda att samla blåbären i och lite fika i form av kanelgifflar, saft och bananer. Det gick hem hos samtliga i sallskapet och vi fick en mysig stund i skogen!




Lillfia utforskade skogen och gillade det nedfallna trädet, det visade sig också finnas massa blåbär där = dubbel lycka!





Bläbären vi plockade blev en mumsig blåbärspaj...
so not Fitnesstyle!!

Fiskgratäng med räkor och dill





Igår gjorde jag en så himla god fiskgratäng.
Jag är superglad att jag hittat ännu ett recept på en god fiskrätt, jag har nämligen aldrig varit en hejjare på fisk. Men det här var ju riktigt gott, även om jag använde "light" produkter. Matlagningsgrädden blev Milda Mat Extra 4% och osten blev Arlas rivna magra matlagningsost.

HÄR hittar ni receptet!

En dag på Sportamore

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna. Men säg någon gång jag inte har det. Jag älskar dock att ha många bollar i luften. I helgen som var så var vi som sagt på barnkalas, och jag hann också stå modell för Sportamore.

För tillfället är jag deras enda kvinnliga modell, så det lär bli en hel del jobb framöver tills de hittar någon mer som passar för just deras varumärken, som bl.a. är Adidas, Björn Borg, Converse, Craft, Fred Perry, Newline, Nike, Casall, Röhnisch, Puma, Reebok, Hummel, Peak Performance m.fl.

Jag ska dit och jobba även i helgen som kommer...



Från kameran direkt in i lightroom. Där kan man redigera ljuset m.m. Jag har piercing i naveln, men aldrig när jag står modell. Hålet finns ju däremot kvar, men det redigeras bort i just lightroom. Men för övrigt är jag helt äkta på bilderna ;-)




Den lilla studion...




En bråkdel av alla kläder som fotograferades förra helgen.
Vi fotograferade totalt 100st plagg, varav ca 30st vinterjackor. Det tog sin tid, ca 7tim jobbade jag förra helgen.
Majoriteten av kläderna som vi fotograferade var vinterjackor, men också en hel del underkläder och löpartights.

Sofia testar Lättpanerad fisk från Findus


Minns ni att jag tipsade er om att ansöka som testpilot för Findus nya Lättpanerade fisk?! Det finns lättpanerad rödspättafilé och lättpanerad torskfilé. Jag blev i alla fall utvald som testpilot av Smartson och det ska bli spännande och förhoppningsvis riktigt gott.

Jag har alltid tyckt om torsk och varit för feg för att testa nya fiskar. Rödspätta är ju så vanligt, men ändå har jag inte "vågat" testa den. Så nu ska det bli spännande!

Är det någon som har serveringstips?

Leverans från Sportamore!



Idag kom jag äntligen ihåg att hämta ut mitt paket från Sportamore som jag fick aviserad för ett par dagar sen.



Några av grejerna som jag hade beställt. Det blev även ännu ett par vinterstövlar, ett underställ och två par löparbyxor.

Sofia testar Kelda Exotic Sauces



Idag fick jag ett mail om att jag blivit utvald som testpilot hos Smartson.
Jag ska få testa valfri sås från Kelda. Det blir nog en god kycklinggryta a la Thai Red Curry lagom efter att FF är slut nästa vecka!

Håll utkik för att se omdöme!

Jag är fortfarande hungrig.......



Dagens middag. Spagetti med köttfärsås och grönsaker.


Jag tror inte att folk förstår hur lite vi som är med i FF egentligen får äta. Jag ska erkänna att jag majoriteten av gångerna mäter maten med ögonmåttet. Men idag var jag "duktig" och vägde maten på vågen. 70g kolhydrater (spagetti) och 200g protein (köttfärssås), det är inte mycket mat och jag var sjukt hungrig när jag hade ätit upp. Min mage verkar inte vilja vänja sig vid så här lite mat.

Så här ser en vanlig matdag ut för mig just nu under FitnessFighten:

Frukost - 3dl lättfil, 1½dl müsli, ½ skivad banan, en liten näve torkad frukt och två knäckesmörgåsar med kokt ägg. Vatten.

Mellanmål 1 - En halv burk kesella, en mosad banan och en liten näve torkad frukt. Vatten.

Lunch - Alltid "gårdagens middag" dvs. 70g kolhydrater, 150-200g protein, grönsaker och vatten.

Mellanmål 2 - En halv burk kesella, en mosad banan och en liten näve torkad frukt. Vatten.

Middag - 70g kolhydrater, 150-200g protein, grönsaker och vatten.

Kvällmat - En halv burk kesella, en mosad banan och en liten näve torkad frukt, eller två knäckesmörgåsar med keso och grillkrydda och ett kopp osötat te. Vatten.



Här har jag mätt upp morgondagens matlådor till mig och G. Som ni ser så är det sjukt lite mat! Jag stod med dl måttet och vägde på vågen. EN dl spagetti (70g) och ca 2½dl (200g) köttfärssås blev det.

Sofia testar Rynkeby juice, med twist!


Så sent som igår fick jag hem en kupong från Smartson. Kupongen ger mig två paket av den nya juicen från Rynkeby. De två nya smakerna är Apelsin med twist av mango och Äpple med twist av hallon. Det ska bli spännande, och det är extra kul att de är FF vänliga med tanke på att den innehåller 100% frukt!

Facebook fest!



På fredag är det dags för fest, en annorlunda sådan!
Nämligen en så kallad "Facebook fest". Det är en av mina vänner som bjudit in alla sina facebook-vänner och har hyrt ett ställe här i stan med band och dj. Det ska bli spännande, och annorlunda!

Endast 10dagar kvar!!



Egopic från Fitness Magazine fotograferingen...


Eller egentligen 9dagar kvar... dagens träning och större delen av måltiderna är ju redan avklarade!


Idag blev det ett tungt styrkepass med fokus på ben och rumpa.
Träningspasset började med 10min rodd, 11min tog det att ro 2km, och passet avslutades också med cardio i form av crosstraining. Härligt att lämna gymmet svettig för att bege sig mot jobbet och inta lunch och en dusch!

Imorse tog jag vikt och mätte mig och här har ni resultaten:


2011-09-01
Vikt: 53kg
Midjemått: 65cm

2011-09-11
Vikt: 52,5kg (-0,5)
Midjemått: -3cm

2011-09-21
Vikt: 53,6kg (+0,6)
Midjemått: -4cm

Jag är väl ganska nöjd med resultaten.
Men jag hade gärna haft lite mer extrema förändringar, men å andra sidan så är det kanske för mycket begärt med tanke på att jag dels inte har speciellt mycket att ta av när det gäller vikten, och redan innan FitnessFighten så var jag väldigt vältränad och tränade tung styrka 4-5ggr/vecka. Så det största förändringen för min del är kosten, och dessvärre har jag ju fuskat med den ett par gånger, både vad det gäller fikabröd och grädde i maten, visserligen med låg fettprocent, men ändå...

Favorit i repris!



Det var bara någon vecka sen vi åt min egen komponerade maträtt "kyckling och grönsakspytt med ägg"
och det blev en favorit där alla ingredienser är tillåtna enligt FF. Den enda nackdelen är väl att man kanske inte får i sig tillräckligt med mycket protein, som i det här fallet finns i kycklingen...

Barnen hade grannen på besök och varje gång han ser vad vi lagar för middag så frågar han om han får äta här. "Den här maten gillar jag!" utbrast han när maten kom till bordet, och han åt upp allt!

Det är roligt att han gillar våran mat, då skulle han smaka maten som jag gör när jag inte är med i FF ;-)

Hemmagjorda potatisbullar



Hemmagjorda potatisbullar med stekt ägg, röka skinka och naturell mini keso blandat med färska lingon.






Superenkelt och gott att göra egna potatisbullar.

Potatisbullar 4port. (för er som kör FitnessFighten, blir det färre potatisar)

12potatisar
1ägg
1 äggula
salt
peppar
mjöl

Koka potatisarna ca 15-20min. Skölj i kallt vatten och pressa. Blanda i salt, peppar och äggen. Rulla potatisbullarna och vänd dom i mjöl innan de steks.

Jag har syndat, på barnkalaset!!



Idag var vi på barnkalas hos en dagiskompis. Jag visste att det skulle bli en tuff dag, ur ett FF perspektiv.
Men jag startade morgonen som vanligt med min yoghurt, müsli och ägg. Jag packade matlåda och lite frukt som jag tog med mig till kalaset. Min lunchlåda åt jag duktigt och utan problem. Barnen åt korv med bröd på kalaset.

Men sen kom det fram massa gott fikabröd...
en hemmagjord marängtårta (min favorittårta!!), hemmagjorda kolakakor, chokladkakor och nybakta kanel och vaniljbullar med mandelmassa. Utöver det så fanns det massa köpta kakor, chips, godis m.m.

Allt det där köpta hade jag inga problem att hålla mig ifrån.
Däremot så älskar jag ju hembakat, jag menar vem gör inte det? Jag brukar ju själv baka en hel del. Så till slut tog jag beslutet att göra ett undantag idag, och ska man göra ett undantag så tycker jag att man kan göra det ordentligt! Så jag smakade på allt hemmagjort, och det var så gudomligt gott. För att inte tala om de varma vaniljbullarna med mandelmassa i... Pia, du är grym på att baka bullar!!

Tack för ett superkalas, alltid lika trevligt att ses! Man får ju passa på att umgås med alla vuxna när barnen leker och springer runt och gottar sig i allt som bjuds! Barnen var supernöjda och fick träffa många av sina dagiskompisar på kalaset!

Ätbart? Javisst!



Middag häromdagen. Ugnsstekt kyckling med lite lök, krossade tomater och blandade kryddor.





Gårdagens kvällsmat/kvällsmys. Mild lättyoghurt med vaniljsmak, toppad med skivad banan, hallon och blåbär. Mums, riktigt gott var det!




Ett av dagens mellanmål. En halv burk kesella lätt, naturell med en halv mosad banan. En skvätt mild lättyoghurt med vaniljsmak toppat med en fruktmix. Egentligen ska det vara lite hackade cashewnötter och valnötter på också, men de var slut...

Benhinneinflammation?!

Well, jag tror att jag fått benhinneinflammation.
Har läst på lite om ämnet och det känns som allt stämmer in, dvs. att jag har ont på framsidan av underbenet. Det är vanligt förekommande vid intensiv träning, när man överanstränger benet mot vad är van vid.

Läste också att det kan ta lång tid att läka, och tills dess så ska man avstå från träning som belastar underbenet, såsom löpning. Usch! Jag som nästan alltid påbörjar mina pass med löpning...

Vila från träning som belastar underbenet, smörja med tigerbalsam innan träning och kyla med is efter träning.
Det är vad jag ska försöka göra i några dagar framöver, och hoppas på att det släpper!

Den vita månaden är över...

Jag älskar verkligen att shoppa och det har jag nog alltid gjort sen jag fick mitt första jobb som 14-åring. Men det är först nu på äldre dagar som det börjat gå utför... eller det beror på hur man ser det. Många i min omgivning tycker att det är ett problem. Men själv så ser jag det väl inte riktigt som ett problem, oftast inte i alla fall. Det mesta jag handlar kommer till användning, men visst händer det väl lite då och då att man gör felköp eller att man hittar nya grejer med prislappen kvar, trots att det är länge sen man köpte det.

Brorsan har många gånger sagt att jag har ett beroende,
och det var först vid en loppmarknad för något år sedan som jag själv kunde hålla med honom till en viss del. Hela bordet och runt omkring bordet var fullt av kläder och saker som skulle säljas, och brorsan sa: "Förstår du nu att du har ett sjukt beroende? Fattar du hur mycket pengar du lagt ut på alla de här grejerna?"

Jag handlar mest kläder faktiskt.
Andra saker kan jag vara ruskigt snål med. Jeans och träningskläder kan jag lägga tusenlappar på, medan saker som smink och andra hygienartiklar betalar jag inte mer än vad jag behöver för. Med andra ord är jag inte skönhetsguru, men vad brukar man säga... less is more!

För drygt en månad sen bestämde jag mig för att ha en vit månad vad gäller min shopping.
Men en månad går relativt fort, och i förrgår gick tiden ut. Och först idag hade jag tid och klicka hem lite nytt till mig... och lite till barnen.... Samtliga kläder och skor kommer från Sportamore.


NIKE sphere short sleeve - 449kr


CRAFT underställ - 299kr


NIKE filament capri - 349kr 299kr


NIKE tradition rib tank - 180kr 150kr


NIKE filament tight - 399kr 299kr


NIKE womens air pegagus - 1195kr 899kr



VIKING ultra thermo - 450kr 389kr

Middagsplanering...

Nu har jag suttit och kikat i middagstidningar och letat "FF-vänliga" recept på nätet. Något som är lättare sagt än gjort, men jag har i alla fall fått lite inspiration och knåpat ihop några maträtter för några dagar framöver...

1. Köttfärs och grönsakslasagne toppat med keso

2. Kyckling och grönsakspytt med ägg

3. Fiskgratäng med torsk, räkor och dill

4. Hemmagjorda potatisbullar med ägg, skinka och lingonkeso

5. Afrikansk kycklinggryta med rostade kokosflingor

6. Spagetti med köttfärssås

7. Pasta med kikärtsås och keso

8. Köttfärsbiffar med grönsakspuré

9. Kycklingwok med sesamolja och cashewnötter

10. Torsk i ugn med kokt potatis

11. Köttfärsfylld paprika med keso och basmatiris

Har ni några tips på goda maträtter? Som inte innehåller massa socker och grädde?

Fitness Fighten - Dag 15 av 30


Jag har varit hungrig konstant idag, och riktigt jobbigt har det varit att gå med en kurrande mage när jag vet att jag har mat i kylskåpet på jobbet.

Jag har gått och smuttat lite på vatten och tuggat tuggummi.
Tidigare dagar så har jag bara känt en hunger 15-20min innan det varit dags för nästa måltid. Men idag var jag som sagt hungrig konstant, även när jag precis tuggat ur den sista tuggan...

Träningen har i alla fall gått bra.
Jag körde förmiddagspass på gymmet och började med 10min på löpbandet, det blev lite lugnt idag, då jag hade ont i ena benet. Jag sprang med hastighet 11 större delen av tiden.

Sen blev det förstås ett styrkepass, med fokus på rygg och mage, och avslutningsvis körde 11min spinning på motstånd 5. Så även där tog jag det ganska lugnt. Jag hade dock som mål att aldrig komma under hastighet 20, och en gång hamnade jag under och gav mig själv som straff att köra en minut extra ;-)







Fitness Fighten - Dag 14 av 30



En gammal bild från när jag var höggravid och var modell för en hemsida med hårförlängning...


Bilden har egentligen inget alls med inlägget, som jag ska skriva, att göra.. men jag tyckte det var en fin bild från en rolig fotografering!

Idag jobbade jag sent och hann inte alls med det jag ville i gymmet.
Jag hade Intervall Flex inplanerat på schemat, så det var just det  och inget annat som det fick bli i träningsväg idag. Men jag var så trött efter jobbet så det var rätt skönt att bara gå in och bli pushad till att köra sin grej!

Jag vet inte om min trötthet beror på alldeles för få timmars sömn eller om det beror på min kost... eller kanske en kombination av både och?! Jag är van att äta mycket mer än så här, och jag hejdar mig själv varje dag från att ta en andra portion. Idag har jag dessutom varit noga med att väga maten...

Nää, nu är det dags att sova och hoppas på att jag vaknar lite piggare imorgon bitti.
För imorgon kör jag förmiddagspass i gymmet!!

Köttfärsfylld paprika med keso



I vanliga fall så brukar jag toppa de fyllda paprikorna med ostsås.


Men idag fick det bli ett betydligt magrare alternativ, nämligen keso. Men det blev ju riktigt gott. Paprikan blir ju saftig i sig när den får stå i ugnen ett tag. Det här var en klar favorit bland de hittills lagade maträtterna under FitnessFighten. Paprikorna serverades tillsammans med basmatiris, majs och apelsinjuice, mums!!

Inspelning - Arbetsförmedlingen



Barnen på reklaminspelning på Odenplan idag. Det ska bli en reklamfilm för Arbetsförmedlingen.

Tyvärr så kunde jag inte följa med då vi fick förfrågan så pass sent att jag inte kunde få ledigt från jobbet. Men min kära mor och min moster ställde upp så att barnen kunde få vara med på inspelningen. De var så trötta och gick och la sig nästan direkt när de kom hem idag, men jag låg med dom en stund och då berättade lilleman att det roligaste var när han fick gunga!

Det skulle ju tillsammans med massa andra barn föreställa ett gäng dagisbarn.
Ganska lätt fixat, eftersom de är just "dagisbarn". De fick gunga, gå balansgång, åka rutschkana m.m. Inspelningen planerades vara i 3tim från början, men sen blev den både förskjuten och förlängd, och när de väl var på plats så drog det ut ännu mer på tiden. Så totalt blev det 4½timme.

Och just när det gäller barn, så vet jag att det finns ganska strika regler om hur och när de får jobba.
Egentligen får de inte ens jobba och tjäna några större summor pengar förrän de är minst 13år fyllda.

Men både barnen har redan tjänat tusenlappar, och idag tjänade de ytterligare lite till, något lilleman var stolt över... Han sa: "När dom sätter in pengarna på banken så är det nästan som att jag är en kung mamma." Sen sa han att det var roligt att tjäna pengar och att han skulle köpa en ros till mig för pengarna. Gullunge!!

Allmän nyttig information

Jarkko skrev något mycket bra eller egentligen citerade han en av sina kommentarer från bloggen. Hur som helst, så är det fakta som jag tycker är viktig att lyfta fram.

Många människor och speciellt kvinnor stirrar sig blinda på vågen,
och om de trots hård träning och en sund kost gått i vikt, så blir de frustrerade. Dessa kvinnor borde istället ta fram måttbandet och mäta sig varannan vecka eller något sånt.

Som det stod i bloggen: Ett kilo fett väger lite mycket som ett kilo muskler, skillnaden är att fettet tar dubbelt så mycket plats!



Det gula är fett och det röda är muskler...

Testa Arlas frukostpaket!

Just nu söker Smartson testpiloter för sina egenkomponerade frukostpaket!




Vilken frukosttyp är du?!


Är du kanske den snabba, som äter på språng?

Den som gärna sitter längre och myser på helgerna?

Den som vill ha allt av hög kvalité, gärna ekologiska produkter?

Eller är du kanske den sportiga som tänker på att äta nyttigt och utan onödiga tillsatser?


Som ni ser så finns det ett alternativ för de flesta frukosttyperna, för mig passar både helgen och den sportiga in.
Men jag sitter ganska länge och äter även på vardagsmornarna, jag tänker många gånger på vad jag stoppar i mig, men sällan på vad jag inte får stoppa i mig. Jag anser att så länge jag stoppar i mig sånt som min kropp mår bra av, så kan jag unna mig allt annat också om jag känner för det. Allt är bra i lagom dos, dessutom så tränar jag ju väldigt mycket.

SÖK TILL ATT BLI TESTPILOT DU OCKSÅ!

Pasta med tonfisk och currysås



70g pastaskruvar är verkligen inte många skruvar det inte!


Fräs hackad purjolök och tonfisken (2st burkar). Krydda med salt, peppar och curry. Häll på ca 1dl Milda Mat Extra 4% och spä ut med ca 2dl vatten. Låt puttra på svag värme i några minuter och servera med nykokt pasta. Klart på nolltid!


I vanliga fall så brukar jag ha två burkar creme fraiche istället för grädde och vatten.
Det är förstås aningens godare, men det här blev också gott, och jag piffade till rätten med lite strimlad paprika och ett kokt ägg.

Reklaminspelning imorgon!

Så sent som i fredags så ringde det från en castingbyrå, och frågade om barnen kunde vara med på en reklaminspelning i nästa vecka, alltså den här veckan. Javisst, svarade jag utan att tänka efter. Det funkade ju inte alls med mitt jobb.

Men som tur var så har jag en väldigt snäll mamma och moster som ställer upp, och följer med barnen på inspelningen eftersom jag måste jobba! Idag fick jag närmare information om tid, plats osv per e-post, såg då också att det är samma produktionsbolag som jag spelade in med förra månaden, så det vore egentligen lite roligt att kunna följa med. Denna gång är det en reklamfilm för Arbetsförmedlingen, men mer än så får jag tyvärr inte tala om...



Den här reklamfilmen för Babybjörn high chair spelade vi in i våras, jag och dottern.

Det var superroligt och mysigt att spela in tillsammans med massa barn, och däribland en av mina egna!
Båda barnen har varit med på tv-inspelningar. Men inga avancerade roller, och för lillemans del var det så länge sen att han inte minns det själv. Så han är väldigt exalterad för morgondagens reklaminspelning!



Ett klipp ur komediprogrammet "Sverige dansar och ler" som vi spelade in våren 2007, om jag minns rätt. Då var lilleman verkligen en liten plutt!

Fitness Fighten - Dag 13 av 30



Jag kör mina knäböj i smithen istället för löst med hantlar/skivstång. Personligen så tycker jag att det är mycket lättare att bära tyngre och komma djupare när man får lite assistans!


Här på bilden har jag 50kg i vikter och stången väger 23kg = totalt 73kg i knäböj.
Det är lite skillnad mot att bära en 2kg's hantel i varje hand. Många tjejer/kvinnor är rädda för att bli "för stora" när de lyfter tungt i gymmet. Men då ska jag tala om att det krävs en hel del tyngd och x antal repetitioner för att man ska bli stor. Jag har i princip alltid tränat i någon form, i hela mitt liv och senaste halvåret så har det bara blivit tung styrketräning och ja, ni ser ju hur "stor" jag är...

Mitt råd till er: Så länge ni kan utföra övningen rätt, så dunka på med mera vikter!!

Dagens träningspass började med 10min rodd som första kondition.
Jag tog det relativt lugnt för att orka hålla på i 10min, men jag hann "ro" 1,8km. Sen blev det ett styrkepass med fokus på ben, rumpa och mage. Avslutningsvis så sprang jag 10min på löpbandet. Alltid härligt att lämna gymmet svettig!

Ät för en god sak!



För varje såld Keso Cottage Cheese Hallon som säljs, så går 1kr till Rosa Bandet...

Men jag måste säga att de kunde valt en godare smak om de vill få in lite pengar. Jag gillar hallon, men keso med hallonsmak var inte min grej. Jag biter ihop och äter upp den jag köpt, men tyvärr blir det inte några fler gånger...

Jag föredrar den naturella keson, den går att variera lite och favoriterna är tillsammans med makrill på en knäckesmörgås eller toppat med lite grillkrydda.

Off to work, and gym!



Mild lättyoghurt med smak av vanilj, müsli, torkade bär och färsk skivad banan on the top, mums!


Just i skrivande stund så sitter jag och avnjuter min frukost och ska strax bege mig till jobbet.
Jag öppnar idag. Efter jobbet så väntar ännu ett härligt och svettigt träningspass. Idag är det fokus på kondition, ben och mage. Ben är nog bland det roligaste att köra i gymmet, men det svåraste att få resultat på, enligt mig själv. Man får verkligen dynga på med mycket vikt för att få något resultat, och inte fuska med knäböjen, utan verkligen gå så långt ner att rumpan är under knänas höjd. Lättare sagt än gjort vill jag lova med 40kg på stången!! Konditionen idag blir nog roddmaskinen för min del, så jag får "vila" benen lite inför benpasset!

Barnbloppis stl.80-104

Ni som följt mig sen förra bloggen, vet att jag hade "BLOPPIS" någon gång lite då och då. Både med mina egna och med barnens kläder. Nu är det barnens gamla kläder som blivit rensade.

En kompis var över i eftermiddags och plockade hem två kassar med godbitar
(läs: märkeskläderna) bl.a. levisjeansen, tröja, Po.P jacka, Po.P tröja, Po.P mössa och inte minst den fina Paul Frank bodyn som jag köpte när jag var gravid. Love it! Men hon lovade att ta väl hand om den ha ha...

Det tar sin tid att rensa, och tid är ju tyvärr många gånger en bristvara.
Men nu har jag i alla fall tagit mig tid och ork att fotografera en av fyra lådor barnkläder!

Alla kläder är 10kr + frakt (eller avhämtning för er som bor nära) om inget annat anges under specifikt plagg!!


Lämna en kommentar och din e-postadress eller skriv direkt till min e-post om du undrar över något eller är intresserad av att köpa något!

Storlek 80



Storlek 86/92







Po.P hoodie 40kr + frakt.







Po.P kalsonger. Endast använda med blöja. 10kr/st + frakt.



















Mysig brunt/vit randig pyjamas, 20kr + frakt, för båda delarna. Tygpåse i samma tyg följer med.


Storlek 92









Stickad hoodie, 20kr + frakt.






Storlek 98/104













Grå hoodie, 20kr + frakt.



Storlek 22



Polarn & Pyret stövlar, i princip oanvända, 80kr + frakt.



Fitness Fighten - Dag 12 av 30



Idag hade jag ett så sjukt bra pass på gymmet!
Jag började med 20min löpning på bandet. Jag startade med 12,5 och arbetade mig succesivt upp till 15. Så himla skönt, och med dunkande musik i lurarna gjorde inte löpningen sämre vill jag lova!

När jag låg på hastighet 15, så steg pulsen. Men när tiden gick så sjönk den sakta men säkert och stabilisera sig runt 200slag/minut. Målet är såklart att ha så låg puls som möjligt, att sänka vilopulsen och att höja maxpulsen. Det är ju så mycket mer än bara siffror, det betyder ju faktiskt att mitt hjärta inte behöver arbeta lika hårt.

Efter löpbandet så blev det ett hårt styrkepass, med fokus på biceps, triceps och mage. Jag körde superset genom hela passet och trots att det är många övningar så klarade jag mig på 40min, imponerad av mig själv måste jag säga!!

Svettig som jag var så lämnade jag gymmet på cykel,
för att dra vidare till affären och inhandla de sista detaljerna till dagens middag. Det går bra nu. Det går riktigt bra nu!

Spagetti med köttfärssås



Nötfärs, paprika, gullök, vitlök, passerade tomater, salt, peppar, vitlökspulver, chilimix, cayennepeppar, all aroundkrydda och vatten var ingredienserna till dagens middag.

Det blev gott, även om jag i vanliga fall brukar ha både chilisås, ketchup och grädde (istället för passerade tomater och vatten) i min köttfärssås. Jag mixade även köttfärsåsen några sekunder med stavmixern för att få bort paprikabitarna, som barnen annars sitter och plockar ur. Det funkade och de åt upp alltihop!





70g kolhydrater är verkligen inte mycket. Jag kom på mig själv att skopa upp två slevar med spagetti, men det var bara fint att lägga tillbaks. Jag var också sugen på en andra portion, men inte heller det fick jag. MEN snart är det dags för kvällsmålet. Det blir nog kesella med mosad banan, eller knäckebröd med makrill och keso...

Kyckling och grönsakspytt med ägg



Dagens middag. Tanken var att det skulle bli rotfruktspytt (potatis, morötter och palsternacka) med ägg till middag. Men med närmare eftertanke så kändes lite fjuttigt och tråkigt. Så jag tillsatte kyckling, paprika, broccoli och majs.

Jag skar allting i jämnstora bitar, slängde in potatis, morötter och palsternacka tillsammans med lite salt, peppar, grillkrydda och olivolja i ugnen på 200grader. Kyckling fräste jag lite snabbt i stekpannan för att den skulle få lite stekyta. Till sist så tillsatte jag kycklingen och resten av grönsakerna tillsammans med det andra. Sen fick det stå ca 10min så att potatisen blev helt genomstekt. Pytten serverades med stekt ägg.

Det var första gången jag gjorde just den här kombinationen, men absolut inte den sista. Det ät lätt att göra mycket av det, det var barnvänligt, mättande, nyttigt och framförallt gott!

Powerwalk och jakt på Kesella!


Jag letade efter Kesella Lätt på butikerna redan igår.
Men jag hann bara med två butiker, som både hade slut i sitt sortiment. "Restat hos leverantör", hette det.

Idag var det dags för mig att dra till gymmet, när jag fick ett meddelande från Robban som ville ut och springa. Vi bestämde tid och drog iväg. Det blev inte mycket löpning för våran del, däremot så powerwalkade vi i 1,40tim.

Sista 40min var endast i jakt på Kesella. Vi besökte tre butiker innan jag hittade en som hade några burkar kvar, och dom haffade jag direkt!

Efter powerwalken, så blev det en sväng till gymmet där jag körde ett styrkepass, innan jag till sist powerwalkade hem igen. Härligt!

Idag kan man snacka, kombinera nytta med nöje!


10 av 30dagar avklarade!



Bild från jordgubbsplocket i somras...


Igår hade det gått en tredje del av FitnessFighten, och det var dags att mäta och väga sig.
Dock kom jag på det på kvällen, när jag redan ätiti dagen alla måltiden och magen vuxit ett par centimeter, så jag valde att ta måtten och vikten imorse för att få ett rättvist resultat:

Startvikt: 53kg
Midjemått: 65cm

Ny vikt: -0,5kg
Midjemått: -3cm

Nu ska jag strax bege mig mot gymmet och ännu ett träningspass.
Idag är det fokus på axlar, bröst och mage, men även de flesta av Jarkkos övningar kommer naturligt att smyga sig in lite överallt.

Bra start på dagen!



Som ni kanske redan märkt så följer jag inte diet och träningsprogram på pricken. Jag försöker så långt det går, utan att göra vardagen jobbig. Jag tränar varje dag (förutom när jag var sjuk såklart), jag kör både kondition och styrka, även om jag blandar mina och FitnessFightens övningar. Jag håller nere på de snabba kolhydraterna, och försöker att hålla mig till de 70g vid lunch och middag, likaså en högre mängd protein, ca 150g. Jag äter frukost, lunch, middag och mellanmål och kvällsmat.

Skillnaden är att jag vissa dagar helt enkelt inte "orkar" följa allt till punkt och pricka.
Som vid ett par middagar så har jag använt mig av grädde, jag har visserligen bytt från 36% vispgrädde till 4% matlagningsgrädde, och imorse orkade jag verkligen inte hålla på och peta med äggulorna. Så det fick bli en ordentlig äggsmörgås, och gud så gott det var med lite kaviar på! Men jag såg också att äggula låg med på listan, så helt förbjuden är den inte. Dock så tog jag mindre av det andra för att kompensera för det fett som äggulan innehåller.

Följer ni andra FF-deltagare kostprogrammet till hundra?!

Fullt schema - då trivs jag som bäst!

Det händer inte speciellt mycket i kommande vecka, eller jo det är fullt upp. Men med det vanliga, så det rullar på. Till helgen blir det som vanligt lite mer utmaning. Vi är bjudna på kalas, där det med säkerhet kommer att bjudas på massa gott. Men jag får ta med mig något sockerfritt eller kanske en halstablett att suga på, så jag håller humöret på topp!

På söndag är det åter igen fotografering för Sportamore,
och det blir oftast långa fotograferingar utan pauser. Men den här gången har jag redan sagt att jag vill ha paus för mat. Så jag hoppas att de lägger upp fotograferingen för det också. Så att jag inte ska fotografera sport bh:ar direkt efter maten med svullen mage ;-)

Måndag - Jobb + träning
Tisdag - Jobb + träning
Onsdag - Träning + jobb + träning (Shoppingförbudet upphör, jay!!)
Torsdag - Träning + jobb
Fredag - Träning + jobb
Lördag - Träning + kalas
Söndag - Fotografering med Sportamore + träning

Pasta med kikärtsås och keso



En av veckans godaste, snabbaste och nyttigaste maträtter!

Fräs en hackad gullök och vitlök, tillsätt ett par matskedar tomatpure. Tillsätt ett paket krossade tomater (ca400g) och ett paket förkokta kikärtor (ca400g). Låt puttra i några minuter och häll sedan över allting i en mixer eller bunke och kör med stavmixer. Häll tillbaks till stekpannan och tillsätt ca1½dl Milda Mat Extra, lite salt och peppar.

Servera med nykokt pasta, en klick keso och lite persilja.

Det var en favorit även hos barnen och speciellt min lilla prinsessa som åt tre portioner!!

Omelett till frukost!



Ni i FF som gjort omelett... vad har ni i eran smet?

Jag hade bara äggvita, salt, peppar, 2-3msk mjölk och lite tomat och paprika. Till omeletten blev det knäckebröd med kalkon och ett glas mild lättyoghurt med vaniljsmak och müsli, mumsigt värre!

Fitness Fighten - Dag 9 + 10 av 30

Igår blev det träning innan jobbet. Jag körde 30min kondition på löpbandet, de första 20min tog jag det lugnt. Jag låg på 8,5 i hastighet för att sen öka till 12,5 de sista 10min. Trots lågintensiva träningen innan så rann svetten, det kändes verkligen som man förbrände fett, härligt!

Efter konditionen väntade ett tungt benpass och avslutningsvis blev det magen som fick en omgång. Jag körde Jarkkos övningar kombinerat med mina egna. Det blev bl.a. plankan, sidoplanka, crunch med viktplatta i huvuvdhöjd och raka crunches. Jag älskar verkligen att träna magen, men resultatet verkar inte vilja komma!!!

Idag blev det dessvärre ingen träning. Det har varit loppmarknad här i området och jag var där för att bli av med lite "skräp" eller närmare bestämt barnens gamla kläder, leksaker och böcker. Min sambo är dessutom bortrest och gymmet stängde tidigare för en kickoff, så allt talade emot mig idag. Men imorgon blir det nya tag!

Torsk i ugn med kokt potatis



Gårdagens middag. En favoriträtt både hos oss vuxna och barn! Jag bytte däremot ut den 36% vispgrädden, till en betydligt magrare variant, nämligen Milda Mat Extra 4%, och det blev precis lika gott!

Jag skulle mäta upp maten och la upp två potatisar på tallriken, varav jag fick ta bort mer än hälften av ena potatisen för att hålla 70g kolhydrater. Så det blev en potatis och 200g torsk, minimalt med sås eftersom den var gjord på grädde och massa tomater och purjolök. Riktigt gott var det!

Kycklingpasta med spenat och feta



Torsdagens middag... superenkelt och gott!

Enda nackdelen är att det är svårt att mäta upp maten när protein och kolhydrater är blandat. Förutom spenaten i maten så blev det också en stor sallad till.

Älskade frukoststund!



Frukosten har nog kommit att bli mitt favoritmål varje dag. Jag älskar vaniljyoghurten i kombination med müsli, torkad frukt och färsk skivad banan. Däremot så har jag börjat tröttna på att äta äggvitor. Imorgon blir det nog en äggviteomelett med lite grönsaker i... Mmmm, längtar tills imorgon!

Fitness Fighten - Dag 8 av 30



Vi är en aktiv familj.
Det är inte bara jag som tränar och håller igång. Även sambon och barnen tränar. Barnen har gått/går på simning, gymnastik, dans och fotboll.


I förmiddags så körde jag mitt dagliga pass i gymmet.
Det blev en ordentlig uppvärmning på löpbandet, där jag sprang 2km på 12,5 i hastighet, vilket motsvarar ca 10min. Därefter blev det ett hårt styrkepass med fokus på armar och mage. En ny favorit när det gäller magövningar är raka crunches. Man gör alltså en crunch med helt rak rygg, och låter verkligen magen arbeta! Fötterna satte jag fast under en skivstång, men hemma kan ni "kroka" fast dom under t.ex. soffkanten.

Jag är smal så missförstå mig rätt när jag säger att jag känner mig "pluffsig" om magen. Alla har ju underhudsfett, vissa mer än andra. Ett av mina mål låg bland annat på att få bort "pluffset" på magen och få mer synliga muskler. Men det känns inte som det händer något med magen! Jag kör kondition VARJE dag, så jag tycker att det borde ge mer resultat.

Häromdagen så skrev jag att jag hade gått ner 1,2kg.
Igår vägde jag mig på morgonen och jag hade gått upp 3hg igen. Så nu ligger jag alltså minus 0,9kg från min startvikt. Jag funderar på om jag behöver mer lågintensiv träning. Det sägs ju faktiskt att högintensiv är bra för just kondition, för att sänka vilopulsen, och lågintensiv för att förbränna...

Testa Lättpanerad fisk från Findus

Minns ni att jag skrev om Smartson häromdagen?!

Nu har det kommit ett sådant mail som jag skrev om. Smartson söker just nu testpiloter för Findus Lättpanerade fisk. Jag tyckte att det var passande att slänga upp här på bloggen eftersom jag vet att det är många läsare som är med i FitnessFighten precis som mig. Vi ska ju gärna äta mycket proteinrik mat, däribland kommer ju fisk!


Vill ni söka till att bli testpilot för Findus Lättpanerade fisk? Ansök HÄR.


Fitness Fighten - Dag 7 av 30

 

Dagens träningspass blev ett svettigt Intervall Flex pass. Så himla skönt! En bra kombination av kondition, styrka och rörlighet. Jag har ju dansat i ca 12år, men slutade när jag fick barn pga. tidsbrist. På det här passet får jag i alla fall nytta av min rörlighet i den sista delen på passet. En härlig känsla att få stretcha ut hela kroppen och bli lite vigare för varje gång!

 

Jag kom lite tidigare till gymmet för att hinna med lite konditionsträning även innan passet. Men det var proppfullt i gymmet idag, och alla löpband, crosstrainers m.m. var upptagna. Så jag tog tag i ett par 10kg's hantlar och körde lite biceps och triceps. Man fick verkligen trängas framme vid speglarna i gymmet och vänta på att vikter/maskiner skulle bli lediga. Inte alls kul!

 

Imorgon blir det förmiddagsträning, vilket är skönt. Det är i princip tomt i gymmet då!

Anmälan till Fitness Fighten









































Många har frågat mig om Fitness Fighten, och flera är sugna på att själva testa. För att läsa mer och göra en anmälan för nästa fight, gå in HÄR.

Köttfärs & grönsakssoppa



Nötfärs, blomkål, broccoli, potatis, purjolök, morötter, vatten, buljong och kryddor var ingredienserna för dagens middag.




Soppan serverades med havre knäckebröd med kalkon. Mums!

En fråga till er som också kör FF. Har ni blivit känsliga för kryddor/starkare smaker? Jag får nästintill halsbränna av grillkryddan som jag har på min keso och jag kände att även soppan var "stark" fastän jag kryddade den precis som i vanliga fall :-/

Tacos med basmatiris



Dagens middag. Nötfärs med tacokrydda, grönsakerbasmatiris och guacamole gjord på endast avocado och krydda. Färskpressad apelsinjuice.

-1,2kg


Jag har kikat på vågen. Egentligen hade jag tänkt vänta och mäta och väga mig på torsdagar eftersom FitnessFighten började på en torsdag.

Well, vågen visade att jag gått ner 1,2kg.
Jag vill ju egentligen gå upp i vikt eller rättare sagt omvandla fett till muskler. Inte mycket fett skulle de flesta säga, men jag vill tona magen och för att lyckas med det så måste jag få bort underhudsfettet, och rumpan vill jag ha fastare. Det är supersnyggt med en vältränad rumpa!

Trots viktnedgången så är jag nöjd. Jag har trots allt varit sjuk och inte kunnat träna på två dagar. Så jag gissar att det är det nya kostprogrammet som gjort sitt. Jag vet inte exakt hur vinnaren avgörs i FitnessFighten, men jag tror tyvärr inte att jag kommer att vara en finalist. Eftersom jag har två mål som egentligen går emot varandra, gå ner i fettprocent men ändå bli större. Det är svårt.

Till och med Jarkko som är PT sa att han aldrig gjort något liknande,
han trodde att man egentligen skulle behöva äta upp sig och sen deffa. Men han försökte genom att ge mig ett lite annorlunda kostprogram. Men vi får se, jag är väl ett levande experiment ;-)

Absolut inget illa menat, men jag tror att en person som har lite mer övervikt och är otränad har lättare att vinna, eftersom de har mer att ta av, och det är precis när man börjar träna som resultatet brukar vara som störst, sen brukar det gå lite trögare och det är då det visar sig om man är en riktigt FITNESSFIGHTER!

Pappagröt med bananpengar



Havregrynsgröt med banan och lätt mjölk. Eller pappagröt med bananpengar som mitt lilla hjärta skulle säga.





Häromdagen fick lilla hjärtat skära sina egna bananpengar på morgonen. Oj, så överlycklig man blev! Hoppas det håller i sig och att de blir lika glad när man ber dom göra sin egen mat när de är 15år ;-)

Fitness Fighten - Dag 6 av 30

Nu är jag på jobbet. Magen kurrar redan och det är drygt 1tim kvar till lunch, det blir nog en frukt emellan. Imorse blev det havregrynsgröt med skivad banan, lite lättmjölk och äggvita vid sidan om. Jag var dum och bytte plats på lunch och mellanmål, eftersom jag hade bråttom till jobbet efter träningen.

Ett supergott mellanmål är i alla fall knäckebröd (falurågrut) med Mini keso och grillkrydda på. Men keso passar ju till det mesta, med frukt, till maten/salladen men den är också god bara som den är.

Jag jobbar sent idag men hinner inte ifrån jobbet för att handla, så jag skickade brorsan att handla mer keso, så jag har till eftermiddagens mellanmål.

Dagens träningspass gick kanon. Man känner verkligen att man är friskare nu. Men huvudvärken smyger sig fortfarande på lite då och då. Men inte så illa att jag ens brytt mig om att ta en huvudvärkstablett.

Såg imorse att dagens nya övning var axelpress, vilket passade mig mycket bra eftersom det föll naturligt in i mitt styrkepass. Idag körde jag axlar/bröst, och avslutningsvis mage. Passet inleddes och avslutades med 10min kondition. Löpband 10min med en hastighet på 12,5 och crosstrainer 10min med motstånd 14.

Jag ser redan fram emot kvällens middag, en ny version av tacos. Köttfärsen och grönsakerna blir densamma, men vi har basmatiris istället för tacoskalen och guacamolen blir utan creme fraiche och istället mer avocado!

Ugnsstekt lax med pesto




Jag fick tips om en extra mager grädde, Milda Mat extra, endast 4% i fetthalt.
Jag vet, man ska inte ha grädde alls. Men det är ju till min nackdel, ingen annans. Man känner nästan att man behöver förklara sig. Men grädden var nödvändigt för att jag skulle få i mig laxen. Jag är inget fan av fisk och speciellt inte lax. Så i vanliga fall när vi äter lax så brukar jag äta typ en halv laxfilé (ca 50g) och för att få ner den så brukar det bli minst två potatisar och massvis med sås. Jag har gjort upp en meny för dessa 30dagar, och som det ser ut nu så kommer det bli ännu ett undantag längre fram... om ingen annan hinner komma med supergoda tips på fiskrätter?!

Men idag var jag riktigt "duktig".
Jag mätte först upp laxen, det blev 135g och sen la jag på pastan tills det stod totalt 208g på köksvågen. För min del var det väldigt lite kolhydrater till så mycket lax, men det blev istället massa sallad för att få ner laxen. Jag har bestämt mig att jag faktiskt ska lära mig att njuta av lax ;-)

Jag efterlyser fler enkla och goda recept på fisk, gärna torsk och lax!

Fitness Fighten - dag 5 av 30


En gammal bild från Postmilen som jag sprang i i våras.

Jag gjorde milen på 56.27min, utan att ha tränat en enda gång inför loppet. Jag är inte alls någon löparmänniska. Men efter milen så tyckte jag att det var rätt roligt, jag hade satt ribban för vad jag skulle klara.

Nya målet är att få en så bra tid som möjligt på 2km.
Läste i senaste Fitness Magazine att fystestet för att komma in på Polishögskolan är 2km på 10min, ganska enkelt tycker jag. Så mitt nya mål är 2km på 8min ;-)

Idag tog jag däremot det lite lugnare med cardion eftersom huvudvärken fortfarande sitter i,
och likaså förkylningen även om den blev bättre senare under dagen.

Det blev 10min på crosstrainern (12 i motstånd), sen körde jag ett styrkepass, idag blev det fokus på rygg och mage. Några övningar jag körde var raka marklyft, latsdrag, sittande rodd, assisterande chins, crunches och finska solstolen. Passet avslutades med 10min på löpbandet (11,5 i hastighet och 1,5 i lutning).

Jag måste erkänna att jag är lite dålig att logga in på FitnessFightens hemsida på morgonen.
Det är fullt upp här hemma och sen drar jag direkt till gymmet. Så jag hamnar ofta en dag efter. Som idag gjorde jag gårdagens nya övning, "finska solstolen" och jag såg att dagens nya var höftlyft, det är en övning som jag redan har i mitt ordinarie träningsprogram när jag kör rumpa/ben.

Färskpressad apelsinjuice




Det är allmänt känt att frukosten är det viktigaste målet om dagen.
Det är också det mål som tar längst tid för mig att äta. Det är så många saker som ska fixas innan jag sätter mig och kan njuta.

Något som har tillkommit på menyn är färskpressad apelsinjuice. Man kan ju pressa sin egen, men det orkar jag faktiskt inte på morgonen när barn ska iväg till dagis och man själv ska till jobbet. Men jag har hittat två stycken juicer i butik som är 100% pressade apelsiner och inget annat, Brämhults och Tropicana. Härligt, känns som jag behöver lite c-vitaminer eftersom jag inte tål speciellt mycket frukt. Men juicen dricker jag bara på morgonen, under övriga dagen så dricker jag mest bara vatten. En kopp te har det blivit lite då och då också.

Makrill + Mini keso = kvällsmat



Gott och nyttigt kvällmål. Knäckesmörgåsar med mini keso och makrill. Till det: osockrat Earl grey te.

Oxfilépasta med kesella



Jag var sugen på en krämig oxfilépasta, men kom på att jag inte fick ha grädde...



...så resultatet blev en oxfilépasta med en burk lätt kesella istället för den vanliga vispgrädden jag brukar använda.

För mig är det en stor omställning att inte få ha hur mycket smör och grädde som helst. Sånt är dessvärre ruskigt gott, och utan fettet i maten så är det svårt att få fram den rätta smaken hos kryddorna. Jag är den som gärna rör ner både smör och grädde i potatismoset, en extra skvätt grädde i såsen, grytan eller pastan.

Min mor stannade på middag, och hon tyckte att det var gott. Jag tyckte väl också att det var helt okej, samtidigt som jag tyckte att det var "slöseri" på så fint kött om jag inte kunde göra min hemmagjorda potatisgratäng med rödvinsky och en stor fetaostsallad.

Jag vet inte om jag inbillade mig, men det kändes som att kesellan gjorde maten mer mättande.

Fitness Fighten - dag 4 av 30


Dagens träningspass gick bättre än förväntat med tanke på att jag varit och fortfarande är lite småkrasslig. Jag har kikat på FitnessFightens träningsschema, och jag har tagit några av övningarna. Men flera av de har jag redan i mitt ordinarie träningsschema fast en annan version av dom.

Vilken styrkegrupp jag än kör så avslutar jag i princip alltid med mage. Däribland ingår bl.a. crunches och plankan.

Djupa knäböj kör jag också, fast med ca 40kg i smithmaskinen.
Men när det gäller caridon så går jag helt efter FitnessFightens program, bortsett från idag eftersom jag fortfarande är småkrasslig. Så jag körde endast 10min i roddmaskinen.

Läste på Jarkkos blogg att det är vanligt med huvudvärk när kroppen vänjer sig av med sockret. Jag tar väldigt sällan tabletter, men nu har jag tagit 1g alvedon tre dagar i rad. Huvudvärken börjar släppa. Vila och vatten. Ska försöka lägga mig i tid idag.

Förutom det så läste jag också att man ofta svettas mer och kissar oftare när man går på den här dieten. Jag tyckte det var lite roligt att läsa det. Jag svettas alltid när jag tränar, men idag så rann det om mig när jag var på gymmet. Men jag gillar det! Svettningarna beror på delvis på att man minskat så kraftigt på kolhydraterna. Coolt egentligen vad snabbt kroppen svarar på vad man gör och stoppar i sig!





Capere, Köksvåg - 199kr, Clas Ohlson (den tar upp till 10kg)

Efter dagens träningspass så cyklade jag hem, åt lunch och sen cyklade jag ner till stan för att hitta en bra köksvåg. Och titta vad jag hittade, den är så snygg, stilren design och displayen kan man skjuta in. Vågen är platt och plattan ovanpå är gjord av glas vilket gör den lätt att torka av. Den är slim och tar ingen plats, SÅNT GILLAS! Nu slipper jag använda ögonmåttet när det ska portioneras mat till oss motionärer här hemma ;-)

Två alvedon och ett gympass på det!



Backstage från Fitness Magazine fotograferingen som jag gjorde i juni! Nr finns ute i butik nu.


Eftersom jag varit/är sjuk så har dygnsrytmen rubbats.
Jag tog sovmorgon både i fredags och igår, och det gör ju tyvärr att alla måltider förskjuts... Men idag hade jag ställt klockan och gick upp och åt en tidigt frukost, skjutsade barnen till deras mormor (de skulle iväg till Skansen!) och sen åkte jag vidare till Willys och gjorde min vanliga veckohandling.

Det blir ganska så mycket dyrare att gå på en så strikt diet med mycket protein.
T.ex. så räcker ett 15-pack ägg endast i två dagar. Rökt kalkon, knäckebröd, lättfil, lätt yoghurt samt frukt och grönsaker går också åt i mängder. Tonfisk och makrill har jag också bunkrat upp med här hemma, och även på jobbet för att slippa tänka på att ta med mig mellanmål varje dag.

Nää, nu ska jag byta om, ta två alvedon och bege mig mot gymmet.
Det blir ett lugnt pass idag eftersom jag fortfarande inte är helt frisk. Wish me luck! Jag behöver träna. Med den här kosten och ingen träning så rasar man i vikt vill jag lova. Jag har gått ner 1kg på två dagar... och jag som kämpar för att gå upp i vikt!!

Ha en bra dag alla fina!

Kesella Lätt med hallon & blåbär



Dagens första mellanmål - Naturell Kesella Lätt med frysta hallon & blåbär.

Helt ärligt så kan jag säga att det inte var speciellt gott, men man vänjer sig och det är lite lättare när jag vet att det är nyttigt. Men hej, smaken är som baken.... och tur är väl det?!

Kycklingwok med cashewnötter



Kycklingfilé, zuccini, röd paprika, gul paprika, morötter, blomkål, broccoli, purjolök, babyspenat och cashewnötter. Det var ingredienserna i gårdagens middag.




Purjolök, babyspenat och broccoli frästes separat. Sist men inte minst gott tillsattes en näve cashewnötter...





Woken serverades med basmatiris.


Det är ganska svårt att komma på goda maträtter när de varken får innehålla mjölk, grädde eller socker. Så har ni förslag så är de mer än välkomna!
Tänk på att det samtidigt ska vara maträtter som går hem hos barn ;-)

Träning på Las Playitas



Jag har hittat nästa resa som jag vill åka på!

Läs mer om Las Playitas eller boka resan HÄR.

Tidigare har jag varit på Sunwing Resort & Spa Cala Bona på Mallorca och så sent som i augusti var jag på Sunwing Resort & Spa Arguineguin på Gran Canaria. På Mallorca tränade jag hårt i två veckor, på Gran Canaria hann jag dessvärre inte med träningen jag hade önskat eftersom jag reste själv med barnen.

Jag tror på er, om ni gör det!



Jag har fått mycket frågor kring träningen och försökt ge alla så gott svar jag kunnat.


Men jag är inte utbildad, jag använder bara sunt förnuft, och det jag själv lärt mig genom mina år av träning, dansgymnasium och sökande på internet och träningstidningar.

Så nu ger jag alla samma svar: haka på mig och kör din variant av FitnessFighten - 30dagar av träning (2x10min kondition + styrka = ca en timme/dag) och en kost helt utan sockerprodukter.

Hakar ni på så släng iväg en kommentar eller ett mail. Jag följer er gärna och hejjar på!

Kom igen nu Jenny, Laila, Anna, Isabella, Mona, Madelene, Mika och alla ni andra!

Jag tror på er om ni tror på er själva!!










Sportamore - nyheter varje vecka!


1. NIKE Short Sleeve Zip 449kr. 2. NIKE Zoom Women löparskor, 1495kr, 1195kr.
3.
NIKE G87 Knit tank 399kr. 4. CASALL Multi Sport Bra 399kr, 379kr. 5. NIKE Poly Capri Tights 399kr.

Några bilder på mig... och på produkter jag gillar!
Jag jobbar extra som modell på Sportamore, och varje gång man är där och fotograferar så hittar man något man vill ha. På gott och ont. För mig är det viktigt med träningskläder som både sitter bra, har bra kvalité och ser bra ut. Priset spelar inte så jättestor roll eftersom jag ser träningen som en investering till mig själv. Bra kläder och märken kostar dessvärre lite mer än ett icke känt märke. Men många gånger får man vad man betalar för.

Jag har samtliga av ovanstående produkterna, utom skorna.
Men jag har suktat på skorna ett tag nu, som ni ser på "byxbilden" så har jag fotograferat med dom på mig och de är verkligen ursköna! Det blir nog till att klicka hem även dom.

Jag älskar träningskläder med fickor så jag kan ha musik i lurarna när jag tränar.
Så den svarta Nike t-shirten rekommenderar jag verkligen. Jag har den i rosa, och även den svarta ska bli min. Casalls sport bh har jag i 6 av de 8 möjliga färgerna. Jag bara älskar dom! För övrigt så älskar jag träningskläder i "Dry fit" material, så det har nästan blivit ett krav när jag shoppar träningskläder.

Kalla mig galen, men jag älskar att shoppa träningskläder! Behöver jag förresten säga att jag föredrar NIKE?! ;-)

Taggad och vill till gymmet, NU!


Lite gamla bilder i halvkass kvalité. Tagna med mobilkameran. Längtar till gymmet och idag orkade jag verkligen inte ens gå en powerwalk. Hoppas på att jag känner mig bättre imorgon, och att jag kan köra ett ordentligt gympass på söndag eller senast på måndag. Känns som jag kommer lite efter i FitnessFighten nu... jag har som sagt inte alls tid att vara sjuk!

MEN efter många år av träning så vet jag ju att man inte ska träna när man är sjuk. Så det är väl bara att gilla läget, även om jag just nu är irriterad för att jag missat en dag av träning :-/

One Piece är grejen!


Jag trodde aldrig att jag skulle visa mig ute i min One Piece. Jag går ju inte ens ut i mjukisbyxor. But I did it! Jag var ju tvungen att gå till affären och köpa min frukt & bär mix, och jag var alldeles för trött för att byta om.

Den är verkligen superskön,
men varm så den har legat i garderoben sen i våras. Nu är den äntligen tillbaks i rullians. Den blir lite så där extra skön när man är hemma och sjuk. Verkligen en mysdress som är värd varenda öre! Annars är jag inte mycket för mjukiskläder...

Gott och nyttigt kvällsmål!



Kvällsmaten bestod av mild lätt yoghurt med vaniljsmak och en frukt & bär mix som jag köpte i lösvikt. Den består av naturella cashewnötter, valnötter, tranbär, aprikos och russin. Naturligt gott! Det blev även ett par knäckesmörgåsar med rökt kalkon och osötat Söderte, lösvikt.



Dagens middag. Chili con carne med ris. Jag har i princip behållt grundreceptet, men bytt ut de vita bönorna mot kidneybönor. Det visade sig vara positivt för de röda kidneybönorna kände barnen igen från dagis, och åt som bara den. Även det vanliga pairbolied riset är utbytt till basmatiris.

Sockerfritt?


Någon som har tips eller recept på nyttigt godis?! Det vill säga, utan socker och så lite smör som möjligt, helst utan... Jag kan säga att jag redan läst om frukt och nötter, men det är inget alternativ för min del. Jag vill gärna baka något som tillfredställer sötsuget.

Testa produkter gratis och få betalt!

Ni som känner mig att jag allid varit en sån som registrerat mig på massa olika internetsidor. För tävlingar, tester osv.

Så sent som idag fick jag två förfrågningar från Daymaker som jag har tackat ja till.
Det ena är en observation på ett utvalt postombud, vilket kan jag förstås inte tala om här. Den andra är ett varuköp på en utvald klädbutik, för att se hur deras kundservice är.

Jag är medlem på Buzzador, Smartson och Daymaker. Här nedan kommer en beskrivning av varje medlemssida....

Buzzador:

Hos Buzzador gör man sin egen intresseprofil för att visa vilka områden man är intresserad och kunnig inom. Då och då kommer det erbjudanden om att man får testa olika produkter och tjänster. Man har då möjlighet att tacka ja eller nej. Tackar du ja, så får du oftast, beroende på produkt, ett paket hemskickat (eller till ditt närmaste ombud) med en produkt i orginalstorlek som du själv ska använda i ca en vecka. Sedan får du också x antal provförpackningar som du ska dela ut till vänner, arbetskamrater, skolkamrater osv. Du får också mer än gärna dela med dig av dina åsikter om produkten på olika forum som bloggen eller facebook. Testperioden brukar vara ca en månad, och innan den är slut så ska du fylla i en s.k. slutrapport som är utformad som en enkät. Tar ca 5min att fylla i.

Positivt: Du får prova nya saker, helt gratis. Negativt: Du måste ge lite av din tid till att fylla i slutrapporten och kanske skriva ett inlägg på t.ex. facebook.



Smartson:

Om du anmäler till att få nyhetsbrev om testpiloter så kommer du att få ett mail varje gång nya testpiloter sökes. När du får ett sådant mail så kan du klicka på länken i mailet och ansöka, detta är dock ingen garanti att du blir utvald. Om du blir utvald så kommer du få ett mail även om detta, och sedan skickas det hem en kupong eller en sms-kupong, som gör att du kan hämta ut produkten i din närmaste butik. Du får sedan ett mail ca en månad senare med en länk till slutrapporteringen. Slutrapporten är utformad på samma sätt som Buzzador, dvs som en enkät, och även den tar ca 5min att fylla i.

Positivt: Du får prova nya saker, helt gratis. Negativt: Att fylla i slutrapporten, men den tar max 5min.



Daymaker:

Du registrerar dig på deras hemsida och får sedan göra en testobservation, utan betalning. Blir du godkänd så får du hem ett avtal där du får skriva under, samt ange dina kontouppgifter där lönen kommer in. På hemsidan skapar du också din profil, om du har körkort, vilka språk du pratar, om du bor i lägenhet/villa, utbildning, vart du kan göra observationer rent geografiskt osv. Sedan får du mail om observationer som passar in på din profil, och det är först till kvarn! Du går då in på deras hemsida och accepterar eller avslår. Därefter följer en mer detaljerad beskrivning om vad observationen går ut på. Lönen ligger på ca 100-300kr/uppdrag, och uppdragen tar mellan 5-30min, samt en rapportering på 5-15min. Om det ingår varuköp i observationen så sparar man kvittot och skickar det till Daymaker via mail, så får man tillbaks för utlägget, och man får självklart också behålla varan. Utbetalning sker 25:e varje månad.

Positivt: Att du faktiskt får betalt i cash! Negativt: Vissa produkter har en krånglig slutrapport. I regel så bör man undvika (enligt mig) teknik prylar. Då dessa brukar vara väldigt omständiga. Man ska hålla reda på olika modeller och dess funktioner.

Allergi - päls, pollen, frukt, potatis




Jag har alltid varit en relativt frisk person.
Jag blir sällan sjuk, och jag har alltid kunnat äta allt osv. Men efter min första graviditet så blev jag allergisk mot både pälsdjur, pollen och det mesta i fruktväg.

Sen dess har även rå potatis tillkommit. Så jag skalar inte gärna potatis här hemma. Jag gör det dock ändå. Men jag blir alldeles tjock i halsen och det kliar. Många gånger blir jag också rödflammig om händerna.

När det gäller färsk frukt så klarar jag av vissa frukter, och vissa ger värre reaktioner än andra. Banan, jordgubbar och melon är nog de enda frukterna som jag alltid klarat av.

Nektarin klarade jag konstigt nog av när jag var utomlands, vet inte om det har med besprutning att göra eller om solen har någon funktion?

Jag har dock läst på en del nu och har lärt mig något nytt:
Lite mindre mogna frukter ger oftast mindre reaktioner än övermogna frukter. Jag trodde faktiskt att det var precis tvärtom, och så sent som efter lunch så bestämde jag mig för att ta ett äpple. Kli bäst det vill, tänkte jag.

Men jag hann ta två tuggor, innan jag var alldeles varm i hela kroppen. Jag blev tjock i halsen, det klia och jag fick en blåsa på läppen. Ser ut som jag fått en "fläskläpp".... Jag ska nog kontakta sjukvården för att se om det finns något som tar bort alldergin eller åtminstone underlättar/minskar reaktionen. Jag vill ju kunna äta frukt!

Läs mer om allergier HÄR.


Frukoststund har guld i mun

Jag är sjuk, men aptiten är det inget fel på. Idag blev det en sen frukost för min del.



Lättfil med müsli, tre knäckesmörgåsar med kalkon och paprika, två kokta ägg (utan ägggula). Det blev också lite morötter och te med smaken "vårkänsla" och vatten.

Roddmaskin is the shit!



Roddmaskinen ska tydligen vara höstens hetaste träning enligt Stadium.
I senaste nr av Stadium Magazine får man även ett träningsprogram upplagt på fyra veckor. Det finns ett program för nybörjare och ett för de som är vana motionärer.

Med roddmaskinen får man en komplett träning för hela kroppen. Den ger muskler samtidigt som den bränner kalorier.

För min del tillhör den en del av konditionsträningen. Vill jag bygga muskler med roddmaskinen, så kör jag den varianten vid kabelmaskinen. Där kan man få mer motstånd.




Har inte tid att vara sjuk!!!



Usch, kroppen vill inte som jag vill.
Redan på jobbet idag så började jag känna av huvudvärk, och lock för öronen...

Nu har jag lock för öronen och ont i öronen, ont i huvudet, bihålorna och i magen känns det som att jag har håll, jag är också förkyld och har ont i halsen... suck, allt på en gång, ingen bra start på Fitness Fighten. Jag vill inte, jag har inte tid att vara sjuk! Men jag är en fighter! Jag vet att man inte ska träna när man har en infektion i kroppen. Men känner jag likadant imorgon så kör jag åtminstone en powerwalk, för helt utan träning tänker jag inte vara...

Nu ska jag krypa ner i soffan med en kopp kärlekste,
och sätta på någon film innan jag somnar. Sov gott på er!

Frukost, mellanmål och middag



Gårdagens frukost. Havregrynsgröt med hallon och blåbär. FitnessFighten hade inte börjat, men jag ville ändå förbereda mig på en månad utan socker. Så det blev varken socker eller sylt på gröten...



Dagens frukost. Lättfil med müsli, banan och knäckesmörgåsar med äggvita. Det blev även några skivor rökt kalkon, som inte syns i bild ;-)



Supergod müsli. Nyttig men med lite krisp i, mums!



Dagens middag. Pasta med tonfisk och tomatsås, samt en sallad. Ett nytt recept vi provade som jag hittade på Menumo. Familjen tyckte att den var lite si och sådär. Själv så tyckte jag att det var supergott med lite flingsalt på!

Älskade träningsvärk...

Nu har det gått 4-5dagar sen mitt senaste benpass i gymmet. Trots det så har jag fortfarande träningsvärk, funderar på om det beror på att jag springer, cyklar och anstränger benen varje dag? I vanliga fall så brukar ju värken bara sitta i 1-2dagar, max 3dagar.

Ja, ja vi får se. Benen kommer inte att få speciellt mycket vila nu under de närmaste 30dagarna pga. Fitness Fighten. Men jag ska variera min kondition och hoppa mellan löpning, crosstrainer och rodd.

Idag körde jag i alla fall 20min på löpbandet med en puls på ca 175-185. Vilket motsvarar ca 85% av min maxpuls. Minns ni att vilopulsen låg på 62. Ganska stor skillnad!

Maxpulsen kan ni räkna ut så här: 210 - (0,5 x din ålder) = din maxpuls, BMP.

Efter löpbandet blev det ett styrkepass, biceps och triceps fick sig en omgång. Jag skulle kört rygg/mage, men det får bli nästa varv!

Nu ska jag upp och äta mellanmål. Det blir tonfisksallad som jag gjorde imorse, mums!

Musik är livet!

Bra musik är en stor del av min vardag, allra viktigast är den när jag tränar. Den gör att jag blir peppad och orkar den där sista repetitionen eller orkar spring den där sista kilometern!

Jag blir på ruskigt bra humör av bra musik, och även musikvideos. Grymt med killar som kan dansa!

Det har hänt att jag glömt lurarna i fel väska/jacka och för min del är gympasset mer eller mindre förstört. Jag blir okoncentrerad när jag hör musiken ur gymmets högtalare, samtidigt som alla runt omkring pratar och man hör hur vikterna slår mot varandra osv.. Nej, tacka vet jag min "in ear" lurar!

Jag har precis fixat en ny spellista, så nu längtar jag till morgondagens gympass...
sätt högtalaren på högsta volym och njut!!











RSS 2.0