Träningsvecka!

Nästa vecka har jag några dagars ledighet och jag tänkte passa på att dra iväg på SPA, men lyckades inte hitta något som passade rent praktiskt. Jag hade gärna åkt på Selma City Spa+, men det var incheckning kl.15 på fredag och utcheckning kl.12 på lördag. Så när skulle man hinna njuta av poolen på takterassen? Får se om jag ev. bokar in en massage på gymmet bara.


Träning är nästan som SPA. Jag njuter för fullt! Nästa vecka blir nämligen en hel del träning. Jag ska bl.a. besöka Balance City och köra ett "PT-pass" med Alexandra, med lunch på det!

Torsdag, lördag och söndag så blir det också "PT-pass", denna gång på min hemmaplan med Veroni som ska introduceras i gymmet! Jag ska ge henne vad hon tål!! ;-)

Förutom det så ska det förhoppningsvis hinnas med ett pass med Madde, som även hon är ny i gymmet. Men redan en flitig besökare. Det är alltid kul när man kan hjälpa och inspirera andra till bra träning!

Det roligaste för mig är att alla tre har helt olika mål med träningen. Det blir lite av en utmaning.

Mån - jobb 1 + jobb 2
Tis - egen träning + jobb 1
Ons - träning med Alex, lunch + jobb 2
Tors - träning med Veroni
Fre - egen träning + brorsans student
Lör - träning med Veroni + fotografering
Sön - träning med Veroni

Yoy never see me crying...

Nu är det officiellt!

I höst blir jag student, igen. Denna gång på heltid. Jag ska läsa till Hälsopedagog med inriktning hälsacoaching. Det var med blandade känslor som jag lämnade in pappret på chefens skrivbord idag. Jag som precis fått en fast anställning. Men jag känner samtidigt att jag måste våga satsa för att komma någonstans, och går det inte som jag tänkt så får jag ju alltid komma tillbaka :)

Jag ser fram emot att plugga och träning är ju någonting jag verkligen brinner för, så det ska bli väldigt intressant! Under utbildningen kan man också välja om man vill licensera sig som Personlig tränare (PT), Massör eller Kostrådgivare. Jag vet inte alls vad jag ska välja, jag vill ju läsa till allt och bli så bred som möjligt. Om det är möjligt så kommer jag nog att läsa mig till alla.



Lite av det jag kommer att läsa/lära mig under utbildningen Hälsapedagog är:

  • Hälsopedagogik
  • Coachande samtal
  • Idrott och träning
  • Mindfulness
  • Coping (med bland annat stresshantering)
  • Bioimpedansmätning
  • Olika konditionstester, t.ex. PWC-170, Åstrands konditionstest på cykel (ibland kallad "Testledare"), Harvard Steptest och Gå-tester såsom UKK gåtest.
  • Massage
  • Stretching
  • Skapa målgruppsanpassade träningsupplägg
  • Akut skadehantering och rehabilitering
  • Hjärt- och lungräddning
  • Grupp- och teamutveckling
  • Näringslära
  • Kostvägledning med hjälp av dataprogram
  • Seminarieledare och föreläsare
  • Stavgångs- och Qi-gonginstruktör
  • Räkna på friskvårdsaktiviteter och se hur man ekonomiskt kan argumentera för hälsosatsningar på företag

Should've kissed you

Fyller på med kosttillskott!


MultiPro32X är en kombination av vitaminer & mineraler speciellt tillverkat för hårt tränade, eftersom det är få människor som klarar att få i sig tillräckligt mycket av de livsnödvändiga vitaminerna och mineralerna genom den vanliga kosten. Jag som dessutom är allergisk mot de flesta frukter känner verkligen att jag behöver en extra vitaminboost!


One Meal (Belgisk choklad) är en måltidsersättare eller tillskott till den vanliga kosten. Kan tas som mellanmål eller före/efter träningen. Perfekt för mig som jobbar som jag gör och inte alltid kommer ifrån för att äta. Istället för att trycka i mig fikabröd eller godis, så kan jag ta en portion One Meal, och får då i mig både protein och långsamma kolhydrater som håller energin på topp, stabiliserar blodsockret och stärker immunförsvaret. Immunförsvaret är ju annars något som är svagare (!!) hos oss som tränar, vi är mer känsliga.


One Whey är ett högklassigt proteinpulver som bl.a. innehåller enzym för förbättrat upptag, EAA och BCAA (aminosyror som ökar förbränning utan att bryta ner musklerna samt förbättrar återhämtningen). Den är dessutom låglaktos och helt fri från aspartam. Jag köpte smakerna Jordgubb & Vit choklad, Vanilj & Skogsbär samt Choklad & Hasselnöt. De två förstnämnda tänkte jag göra mina shakes på, och den andra tänkte jag kombinera med One Meal. Det går ju att kombinera i oändlighet!

Jordnötssmör finns som crunchy och creamy. Jag köpte en av varje för att hitta min favorit. Ekologiskt och helt utan tillsatt socker. Det innehåller nyttiga fetter, aminosyror, antioxidanter som är hälsosamma, mättande och bra för torr hy. Perfekt för mig med andra ord! Jag tycker dessutom att det är riktigt gott att blanda 1-2msk i min shake. Kanske något att kombinera med One Whey Choklad & Hasselnöt?!

Jag köpte alla mina kosttillskott på fitnessguru.



SMAKTEST
För mig är det viktigt att det jag stoppar i mig smakar bra! Gör det inte det, så klarar jag inte av att ta mina shakes mer än i ett par veckor. Så för er som är nyfikna så kommer jag att uppdatera om de nya smakerna. I vanliga fall så har jag använt Whey 80 eller rent proteinpulver i rena smaker så som Hallon, Jordgubb, Vanilj, Choklad och Banan.

De två förstnämnda är några jag helt klart föredrar eftersom de är enkla att göra goda shakes av, med t.ex. yoghurt, frysta bär osv. Men ska man blanda pulvret med bara vatten, så rekommenderar jag att man blandar den redan på morgonen och har den i kylen. Då hinner den "kräma" till sig och är garanterat kall, vilket är mycket godare!

Mycket Väl Godkänt




För någon vecka sen lämnade jag in den sista uppgiften i kursen Pedagogiskt Ledarskap.
Jag fick svar några dagar senare och det blev ett MVG, jag är så nöjd!

Och i förra veckan så gjorde jag slutprovet. Så sent som igår fick jag svar på provet och fick totalt 46 av 48poäng, vilket gav mig ett MVG även där. Eftersom samtliga inlämningsuppgifter och slutprovet blev MVG, så är det inte så svårt att gissa vad slutbetyget för kursen blev! ;-)

Jag är riktigt nöjd med vad jag presterat, speciellt med tanke på att jag under hela kursens gång jobbat och haft ganska mycket annat på agendan!

Nu lägger jag studierna bakom mig för ett tag, får se vad det blir härnäst!

God natt!



Barnen är hemma!! Det gick in i sitt rum och skulle inspektera allt. Sänglamporna blinkade som ett disco i deras rum och sängen användes som klätterställning. Lilleman var helnöjd med sin alfabetstavla (som för den delen ska upp på väggen!) och sin stora fina väggklocka, men tydliga siffror. Perfekt när man håller på och ska lära sig klockan.

Han kunde i alla fall avläsa att klockan var "tio i sju" när han låg i sängen och var alldeles utmattad. Han somnade som en stock på två röda. Lillfia däremot låg och läste en stund för sig själv, (jätteglad för sin egen sänglampa. Tidigare så är det bara lilleman som haft en lampa precis vid sängen). Sen kom hon ut till mig i vardagsrummet och ville att jag skulle göra henne sällskap, vilket jag gjorde. Jag vet inte vem av oss som somnade först, men jag vaknade för 20min sen. Kände mig ganska utvilad. Ska dock ta en dusch och lägga mig igen, i min egen säng :)

Inatt hade jag gärna sovit med barnen hela natten. Jag brukar göra det när det är första dagen hemma efter en "pappa-vecka", men jag sover bäst i min egen säng, och både dom och jag själv ville att dom skulle få sova i nya sängen. Så det blir till att krama kudden lite extra hårt i natt. Gott natt gott folk!




Lax och torskpasta



Jag försöker lära mig att äta mer fisk, eller mer lax för att vara exakt. Barnen älskar lax, så idag gjorde jag pasta gjord på lax, torsk, creme fraiche, vitlök, broccoli, blomkål, morätter och maj, samt kryddor. Grönsakerna kan man förstås ta vilka man har hemma eller är sugen på. I kryddväg tog jag salt, peppar och curry.

Barnen älskade det, och jag tyckte att det var helt okej jag med, trots att jag egentligen inte tycker om lax. Men curryn tar över smaken lite, och det var det som var min tanke ;-)

Mors dag med de finaste!



Barnen blev så glada när jag kom till lekparken där vi hade bestämt date! De kunde liksom inte sluta att pussas och kramas, och så fort den ena släppte min arm, så skulle den andra upp i famnen. Gullungar!

Vi solade, fikade (jag fikade inte, utan köpte lunch istället, jag hade ju tränat. Dessutom så har jag lovat mig själv att inte äta så mkt skit som jag gjort den senaste tiden!), spelade fotboll och lilleman cyklade på sin nya cykel. Jag tycker att den är sjukt stor, så pass att jag blir nervös varje gång han ska sätta fart på den och trampa iväg. Men han cyklade säkert tjugo varv runt parken, runt, runt och runt :)

Precis lika glada som de blev när jag kom, blev dom och speciellt lilleman ledsen när vi skulle säga hej då. Han ville stanna kvar med mig, och vägrade släppa mig. Bara grät och klamrade sig fast i mig. Försökte trösta honom och mig själv med att jag vet att han är precis likadan fast åt andra hållet när han är hos mig. Så det är absolut inte så att han inte ville vara hos pappa, han vill helst av allt ha oss båda på en gång. Då är han som gladast! Min fina lilleman ♡


Det var precis likadant häromdagen när jag tittade förbi en snabbis efter jobbet. Jag skulle till affären, och passade på att stanna till för att lämna lite grejer och säga god natt till mina busungar. Även då blev lilleman så där ledsen, han verkar vara i en väldigt känslig period just nu, jobbigt.

Men när vi pratade om deras nya fina rum som jag gjort i ordning och vad han ville hitta på i veckan som kommer så sken han upp som en sol. Det värmer i hjärtat. Det är aldrig kul att känna att man går därifrån och "lämnar" dom. Man åker alltid ifrån dom med gråten i halsen... 


Resten av eftermiddagen/kvällen har spenderats till att tvätta bilen, samt att tvätta och städa här hemma.
Eftersom jag är den enda som diskar och städar här hemma, medan en annan ligger i soffan med datorn, så tar det sin tid. MEN, nu är det gjort! Toaletterna luktar fräscht, jag tvättade t.o.m. duschdraperiet. Alla rum är urvädrade, golvet är dammsugat och moppat i alla fyra rum och kök, och ALL tvätt hann tvättas. Så himla skönt! Nu känns det som ett hem igen, inte den svinstian som det varit resten av veckan...

Packade allt för ett besök på gymmet, eller inte!



Trots gårdagens/nattens äventyr så vaknade jag relativt tidigt idag. Jag hade redan bestämt att jag skulle träffa barnen idag, eftersom det är Mors dag, och dom ville gärna fira mig, gullungar!

Men innan dess blev det lite träning. Kom ganska snabbt på att jag tagit bilen till tågstationen igår, och eftersom det blev en taxi hem inatt, så stod ju bilen kvar vid stationen. Skit också! Men lyckades fixa skjuts, så jag fick med mig bilen till gymmet :)

Det var planerat att jag skulle köra ett pass i gymmet, men sen kom Anneli, en av mina favoritinstruktörer, och skulle köra aerobic. Så jag var ju bara tvungen att vara med!

Jag tänkte att jag skulle slippa åka hem efter träningen och istället direkt träffa barnen, och hade därför packat väskan med handduk och ombyte, TRODDE JAG! Jag, min idiot, hade självklart glömt underkläderna!! Och eftersom dom jag hade på mig var dyngsura av svett, så kändes det inte jättefräscht att duscha och sätta på sig dom igen. Näpp, det fick bli till att springa ner på stan och köpa lite underkläder en snabbis, sen upp till gymmet igen och duscha! Vad ska man göra?! Det hade ju tagit längre tid att åka hem.

Jag fick i alla fall ett awesome pass på gymmet, World Class is the shit!!

Grasshopper och mys med vänner!



Väl hemkommen från träningen i lördags (ca kl.15) så la jag mig på balkongen för att sola en stund, jag somnade och vaknade inte förrän kl.20, tur att solen sakta men säkert hade gått ner, så jag inte blev bränd!!

Jag var sjukt seg och kände egentligen inte alls för att gå ut. Men jag hade ju lovat. Så det blev en välbehövlig dusch och musiken på högsta volym, då blev jag riktigt taggad för vad kvällen hade att erbjuda!




Vi blev några stycken hemma hos min fina Alexandra, rättare sagt nio personer. Det blev massa gott att dricka, ost, kex och bäst av allt, lufttorkad skinka, mumma!! Vi tittade inte på Eurovision, men tv:n stod på för att vi inte ville missa Loreens framträdande, hon va lika grym som alltid!





Kvällen fortsatte på Story, det är nog en av de bästa cocktailbarerna jag varit på. Story är en av de få som kan göra en grasshopper precis så som jag vill ha den, och jag introducerade den även till en annan i sällskapet, som genast köpte en likadan :) Naglo är också att rekommendera om man gillar cocktailbarer, men det är så himla litet och trångt där...



Jag och min fina Alexandra ♡

Dans, dans och lite mer dans!



Igår var det DANS-dag på World Class, med gästinstruktörer i zumba, schlageraerobic och afrodance. Det var så himla kul och jag var så taggad!!

Det bjöds på dricka och tilltugg under pauserna! Jag hade till en början plockat fram tre ombyten, eftersom jag skulle gå på alla tre passen, men sen tänkte jag att jag kunde köra i samma ombyte. Passen var ju ändå efter varandra, så jag skulle ju inte hinna springa och byta om. Men det fick jag ju äta upp kan jag tala om!

Linnet blev större och större av svetten som rann, och byxorna så blöta att jag hade kunnat krama ur svetten ur dom... Ms Fresh? Javisst ;-) Men det va kul som fan, och jag hade lyckats få med mig Therese som sällskap dagen till ära!


En sak mindre att tänka på!



Tidigare i veckan så gjorde jag det absolut sista provet i min kurs Pedagogiskt Ledarskap, så nu väntar jag ivrigt på resultatet för provet och för hela kursen! Så himla skönt att kunna tänka bort "studier" ett tag. Nu är det barnen, jobb och träning som gäller!

Efter att jag gjort provet i torsdags, så drog jag ut för en sen powerwalk. Hade sällskap, och vi snackade skit fram till klockan ett på natten, tur dock att jag hade sovmorgon på fredagen :)

I fredags var jag ute och åt middag med samma sällskap. Skönt att slippa laga mat. Det blev det gamla vanliga, oxfilétoast och glasscocktail till dessert, mums! Massa snack på uteserveringen innan jag begav mig hemåt, trevligt.


Underbara dag!!

Sitter i solen utanför kontoret, vissa har det bra!! :)

Något som jag kom att tänka på när jag satt här ute i solen och läste tidningen, Amelia Sommar, är att resa. Tanken om att resa i sommar har jag fortfarande inte givit upp.. Jag funderar på att ta en sista minuten, helt själv, och bara sola, bada, träna och vila upp mig... När unnar man sig själv sån lyx?!

Bara en tanke än så länge dock...

Barnens rum är påbörjat!

Idag slutade jag tidigt och åkte till IKEA. Jag visste redan innan vad jag skulle ha. Men när jag väl kom dit, så var det dels en del som inte fanns på lager och vissa saker va inte lika snygga i verkligheten som på deras hemsida.

Det blev helt nya sängkläder, tavla, spegel, sänglampor, matta, gardiner, rullgardin och även en del bra-att-ha-saker, såsom en borr, skruvset, lite ramar, en ny stekspade, nya dricksglas eftersom jag råkat haft sönder en del i disken!

Alfabets tavlan var verkligen så fin! Jag blev helt såld när jag såg den i verkligheten, den var mycket större och kändes rejälare än när jag såg den på hemsidan.

Som ni ser från tidigare inlägg, så blev det lite annorlunda mot vad jag tänkt det :)

Tavla, spegeln och rullgardinen ska förhoppningsvis komma upp senare i veckan. Jag försökte med tavlan idag, men det är riktigt betongvägg, så antingen behöver jag en stark karl som kan få in skruven i väggen eller så behöver jag en annan borr :/

Jag fick i alla fall upp barnens sänglampor, men dom syns inte på bilden eftersom ljuset bländar i kameran... Jag är i alla fall nöjd för idag, och jag tror att barnen också blir glada över sin nya säng när de kommer hem nästa vecka ♡

Vad tycker ni? Jag ska lägga upp en "före-bild" sen också när jag tömt kameran :)


Vackra vältränade kroppar, love it!



Jag har insett att lilla jag aldrig kommer att kunna bli stor, men en vältränad kropp som dessa är så snyggt, enligt mig. But hey, smaken är som baken! Och tur är väl det!

Förutom adrenalin och välmående, så vill man såklart ha resultat av alla timmar man spenderar på träningen. Och dessa är några av mina inspirationskällor. Ser ut som sunda och välmående kvinnokroppar!

En härlig genomkörare!!


En gammal "toalett-bild", glamouröst? javisst! ;-)

Idag körde jag ett morgonpass i gymmet, härligt. Men det var ganska mycket folk för att vara tidigt förmiddag. Men inte pass att jag behövde stå och vänta på maskinerna.

Idag så körde jag en genomgång av större delen av kroppen, vissa muskelgrupper fick ta det lite lugnare eftersom jag har ont i höger arm och axel :/ Jag kombinerade superset med enkla set. Som vanligt så körde jag 3set per övning, förutom på plankan, där jag istället körde tre olika versioner.

Enkelt set 1. Knäböj i smith 10*40kg

Superset 1. Utfall i smith 10*40kg // Tricepspress med hantel bakom huvud 6*15kg

Superset 2. Raka marklyft 10*35kg // Kettlebell swing 10*12,5kg

Enkelt set 2. Benböj med kettlebell 10*20kg

Superset 3. Rodd med skivstång 25*20kg // Omvänd rodd med skivstång 25*20kg

Superset 4. Benspark 10*27,5kg // Liggande bencurl 10*36kg

Superset 5. Triceps pushdowns i kabelmaskin med rep 10*23,5kg // Kabelpress, tricepsextensions 10*23,5kg

Enkelt set 3. Bänkpress 10*25kg

Enkelt set 4. Dips 3-5*kroppsvikten

Enkelt set 5. Crunches 70st (30 i mitten, 20 på vardera sida)

Enkelt set 6. Plankan, rak + vardera sida, 1min i varje position

Avslutningsvis så blev det en snabb stretch, innan jag hoppade in i duschen för att sen åka mot jobbet. Gjorde ett stop vid Thai Take Away, andra gången, den här veckan!

Namnbetydelse



Satt och tittade i almanackan efter lite namnsdagar, och fortsatte sedan min sökning på internet.


Kolla på skoj upp namnet California. Jag kollade statistiken när Lillfia föddes och då fanns det ingen registrerad vid det namnet och jag trodde att det kanske skulle bli avslag på hennes namn. Trots det hade vi inga reservnamn...

Hur som, idag så finns det 3st i Sverige med namnet California.

Två stycken i Stockholm och en i Halland, och en av dom är min Lillfia. Lite coolt!
Dock så finns det ingen namnbetydelse för namnet. Men för mig betyder det RIKT, VACKERT och UNIKT.

Mitt namn är desto vanligare, 88931st med namnet, så känner mig inte speciellt unik ;-)
Namnet Sofia kommer från grekland och betyder "vishet" och "den kloka".

Maximilian är inte fullt så vanligt det heller, 3228st med namnet.
Maximilian betyder "den störste" och är ett tysk/romerskt kejsarnamn.

Intervju imorgon!



Sovmorgon imorgon... eller inte!

Idag fick jag ett samtal från skolan som jag sökt, och jag ska dit på intervju imorgon kl.7:45. Blev ganska förvånad måste jag säga, men positivt överraskad, eftersom jag på ren chansning skickade iväg en förfrågan till skolan. Sista ansökningsdatumet hade ju passerat, redan i april och jag hörde av mig i fredags!

Efter intervjun så blir det ett pass på gymmet, förhoppningsvis så har jag gott om tid på mig om inte intervjun drar ut på tiden. Men jag har många frågor att ställa.

Vill veta mer vad utbildningen innebär, vad jag faktiskt har för möjligheter efter den. Även om det låter som en intressant utbildning, så har jag inte riktigt tid, lust eller råd att slösa bort min tid på något som inte ger mig något framöver..

Nej, nu ska jag ta en uppfriskande dusch och försöka sova i tid. Jag kommer att sova som en prinsessa. Renbäddad säng, och en grym dag! Pussat på mina troll, tränat gånger två och varit ute i härliga vårsolen!!

Gym och Box!



Härliga sol!!! Man blir på så mycket bättre humör!

Imorse lämnade jag barnen på dagis, nu är det "pappa-vecka" och för min del jobb och träningsvecka! Började dagen med ett pass i gymmet, körde ett all around pass med fokus på benen. Det blev ett relativt kort, men intensivt pass, med superset, som vanligt 3set/övning.

Superset 1. Knäböj i smith 10*40kg // Axelpress med skivstång  10*15kg
Superset 2. Utfall i smith 20*40kg (10st/ben) // Bicepscurl med skivstång 10*15kg
Superset 3. Raka marklyft 10*30kg // Bicepscurl med hantlar 14*12,5kg
Superset 4. Latsdrag 6*41,5kg // Sittande rodd 10*32kg

Avslutningsvis så körde jag så många dips jag orkade, blev ca 3-5st/set.
Sist men inte minst viktigt så fick magen en omgång. Älskar crunchesmaskinen!!
Körde 70st (30 i mitten, 20 på vardera sida) och gånger 3set!

DET VAR MORGONPASSET!! Det blev även ett kvällspass efter jobbet!!

Jag var på väg hem, stod i hissen och kollade schemat på World Class hemsida. Klockan var 19:14 när jag insåg att BOX-passet började kl.19:30. Där stod jag med arbetskläderna på mig, en träningsväska full med svettiga träningskläder från förmiddagspasset.

Jag ringde World Class och paxade en plats. Bokstavligen slet av mig arbetskläderna, drog fram ett nytt set träningskläder och hoppade i dom. Brorsan ville ha hjälp med datorn, men jag greppade vattenflaska, bilnycklarna, plånboken och spraaaaaaaaaaaaang!!

Jag satt stressad i bilen, och blev irriterad på att folk inte kunde hålla 50km/tim, utan låg i 40km/tim med en telefon i örat, gaaaaah! Jag gasade förbi och svängde in på stans dyraste parkering, polisparkeringen! Ingen tid för att leta parkeringsplats här inte. Checkade in, och 19:31 stod jag inne i träningssalen, uppvärmd av stress!

Jag blev såklart ensam, eftersom box körs i par. Så fick boxa lite på Big J, innan en annan deltagare gav upp, så jag fick ta över hans motståndare. Härligt!! Grymt pass, ÄLSKAR BOX! Dessvärre är det sällan jag hinner till det passet på måndagar. Jobbar ALLTID sent på måndagar :-/

En händelserik vecka!!

En veckas semester går fort! Men skönt har det varit och nu har jag samlat lite kraft och energi tills nästa semester som inte är förrän i augusti!! Men det blir nog en hel del energisamlande på lediga helger, sovmornar och tidiga arbetsdagar ändå. Det är nog jobb, barnen och träningen som håller mig vid liv!

I veckan har vi hunnit med; att vara hemma och slappat, cyklat och lilleman har lekt en hel del med grannen. Vi har varit på Skansen, träffat lillsyrran för lite mat/fika och skvaller i stan, firat G som fyllt år, haft möte på dagis, inskolning i nya skolan, haft lekdate med bästa kompisen Elliot, varit på fotbollsträning, köpt en ny säng till barnen som jag skruvat ihop, jag har hunnit träna, shoppa m.m.

Helgen rundades av med terminsavslut på gymnastiken. Så idag fick även föräldrarna vara med! Att dom inte bett oss om det tidigare. Det var verkligen jätteroligt. Vi körde -inte-nudda-golv, så jag har svingat i rep, klättrat på bänkar, hoppat plint och gjort kullerbyttor, wiiiiiie! Avslutningsvis så blev det massage för barnen, fika och diplomutdelning på det.

Efter gympan väntade barnens överraskning som jag nämnde igår. Vi mötte upp G på stan, lunchade och åkte iväg till tivolit som är på besök i stan. Det blev mycket åka för barnens del, spel på chokladhjul (utan lycka dock!) och självklart sockervadd!

Jag skjutsade G till affären för lite storhandling och på vägen hem hade jag en trött Lillfia som somnade med glassen i handen ♡

Bjuder på lite bilder från tivolibesöket!





En hemsk bild på mig, men jag bjuder på den eftersom man ser lillemans lycka!!


Lilla berg-och-dalbanan, wiiiiiiiie!!



Baconchips och sovervadd, mums!


Somnar man, men fortfarande äter glass, då gillar man glass! Min vackra lilla flicka!

Somliga dränker sina sorger i alkohol...

Som sagt, somliga dränker sina sorger och problem i alkohol... Jag dränker mina i shopping! Jag blev så irriterad när jag kom hem glad och adrenalinfylld från träningen häromdagen, så jag tog en dusch och vände tillbaks till stan!

Jag har behövt shoppa en del till mig själv länge. Jag har i princip inga byxor som passar i storleken längre, och mina vårjackor passar inte dom heller. Den ena har blivit för tight i armarna (så bevisligen har träningen givit effekt!) och den andra, min favorit, har jag lyckats haft sönder en bläckpenna i :-/



Jag hittade den här fina vårjackan. Den gör sig inte speciellt bra på bild. Men den är ljus beige, och jag gillar verkligen ärmarna på den!



Hittade också en ljus fräsch stickad tröja, lite andra överdelar och fyra par byxor. Det behövdes! Jag går så sällan i privata kläder. Använder ju mest arbetskläderna eller träningskläderna och det är lite tråkigt att dra på sig samma jeans varje gång man ska iväg på något!

Barn i fokus!



Ni får ursäkta röran, men renovering pågår!! ;-)

Njaaa, riktigt så är det väl inte, men lite fixande är det! Nu är det barnens rum som är i fokus. Mitt rum har jag ju lagt ganska mycket, både energi, tid och pengar på. Barnens rum fick ju ny färg på väggarna i vintras, eller rättare sagt så tog jag bort de gula fula tapeterna och ersatte dom med vit färg. Kan tyckas tråkigt. Men jag tycker det är stilrent, och det ger mer utrymme för färg i detaljerna!

Så sent som idag köpte jag en ny säng till barnen. De gamla enkelsängarna åkte ut och ersattes av en fin våningsäng. Kommande vecka är "pappa-vecka", och då ska jag passa på att fixa ordning så mycket som möjligt i deras rum, så det blir fint tills de kommer veckan därpå!

Lite som ska inhandlas är:

- Nya sängkläder
- Matta i matchande färg
- Sänglampor för kvällsläsning
- Vit rullgardin som håller ljuset borta på sommarkvällar!
- Vitmönstrade, transparenta gardiner
- Tavla med alfabetet (lilleman älskar ju allt som har med siffor och bokstäver att göra!)
- Ramar för egna framkallade foton
- En stor spegel, för att skapa lite mer rymd. Dessutom så står båda och speciellt Lillfia ofta och pratar med sig själv framför spegeln, klär ut sig med utklädningskläder osv framför spegeln.


Fotboll, gym och gymnastik!



Dagen började med fotboll. Det var lilleman som hade fotbollsträning. Jag stod i solen och skvallra med de andra föräldrarna, (så himla roligt att det är flera vänner och bekanta som har sina barn i samma lag) och hejjade på lilleman som sprang som bara den. De körde lite uppvärmning, stafett och sen blev det en match. Riktigt duktig va han! Stolt mamma!!

Efter träningen så skjutsade jag hem barnen, sen drog jag iväg för lite egen träning! Under barnveckorna så blir det ju dessvärre lite väl många vilodagar, så därför fick hela kroppen en omgång idag. Sen hinner den lagom återhämta sig till nästa pass, som blir först på måndag!

Imorgon blir det ännu mera träning för barnens del. Det är dags för gymnastik, och efter det väntar en överraskning på dom. Som jag vet att dom kommer att uppskatta, speciellt lilleman! ♡

Skolan är slut, vad blir nästa projekt?!


Skolan är snart slut. Nästa vecka för att vara exakt. Tidigare i veckan så lämnade jag in den sista uppgiften, och under nästa vecka så ska jag på valfri dag logga in på plattformen och göra slutprovet. Alla uppgifter har hittills blivit MVG, så jag har verkligen satt ribban för hela kursen!

Det har varit en intressant kurs, Pedagogiskt Ledarskap. Mycket har man känt igen och kunnat applicera både på min nuvarande arbetsplats, men också från när jag arbetat inom förskola och privat med mina egna barn.

Trots att jag arbetat mycket, så har jag ändå tyckt om att plugga. En termin hit och dit känns lagom, och jag funderar redan på vad jag ska göra härnäst. Den här kursen läste jag ju enbart för att jag missade tentan på den när jag läste till barnskötare för ca 6år sen. När jag var gravid med lilleman, och ett IG bland mina betyg störde mig helt enkelt. Så det är alltså ingen kurs jag tänkt använda för vidare studier eller så, och den höjer faktiskt inte ens mitt snittpoäng eftersom jag redan har det högsta meritpoängen man kan ha...

Funderar som sagt på vad jag vill... ganska nyligen så har jag ju fått fast tjänst på en av mina arbetsplatser. Jag är enormt lättad, glad och nöjd över det. MEN det är ju inte där jag vill vara i resten av mitt liv. Helst av allt så vill jag ju, som jag många gånger tidigare nämnt, bli barnmorska. Vägen dit är lång dock, och först och främst måste jag läsa till sjuksköterska, vilket jag dessvärre inte alls är intresserad av. Så just nu känner jag mig inte alls motiverad att sätta mig i skolbänken, i minst 3år. För att SEN kunna läsa barnmorskeprogrammet som är ytterligare 1½år.

Ekonomi är också något som intresserar mig. Arbetet i sig, företagsekonomi, marknadsföring, bokföring, redovisning, intresserar mig, men inte arbetsplatsen. Jag är alldeles för social för att sitta på ett kontor. Jag behöver vara bland människor, jag tror att det är därför jag trivs så bra i butik.


Något annat som jag funderat länge på är ju att utbilda mig inom träning och jobba med det. Men vad jag hört och läst om yrket, så är det inte speciellt välbetalt om man inte är "kändis-PT" eller liknande och har en riktigt stor kundkrets. Träning är ju i alla fall något som ligger mig varmt om hjärtat, och det vore guld att få jobba med något man brinner för.

Samtidigt så tänker jag på vad jag kan få för arbetstider, lön osv. Det är mycket som ska klaffa för att det ska passa mig och barnen. Jag får ta mig en funderare... :)

Skansen i bild!



I onsdags begav vi oss till Skansen, jag och barnen. Vi började med ett IUP-samtal på förskolan, sen blev det tåget in till stan. Vi var så tidiga att vi åt vår andra frukost på McDonalds. Lilleman var fascinerad av att de sålda toast och varm Oboy!


De första barnen såg när vi kom in på Skansen var en lekplats, och där blev vi kvar ett tag. Vilka klätterapor till barn jag har!!


Vid en stånd där de sålde brända mandlar, så fanns två tama ekorrar. De stod snällt och väntade på att få smaka på mandlarna :)


Lilleman fick syn på ståndet med sockervadd och sprang och hängde sig fast vid ståndet tills jag och lillfia kom ikapp honom. Inget tivoli utan sockervadd, och tydligen heller inget Skansen utan sockervadd. Finns det sockervadd, så ska det ätas, vart man än befinner sig!!


LillSkansen var ombyggt och nyöppnat, stort hade det blivit och det fanns en hel del att titta på. Alltifrån kackerlackor(!!) till ormar, grisar, kaniner och getter. Båda vågade sig fram och klappa getterna.


Skansen är större än vad man tror, när vi trodde att vi närmade oss slutet, så hade vi bara kommit halvvägs. Jag hade läst att ponnyridning skulle finnas, och efter många om och men så hittade vi hästarna, som såg ut att stå och vänta på oss. Barnen blev glada av ridturen, och fick en varsin liten brosch att fästa i jackan. Lillfia var en mycket stolt ryttarinna!



Vi fastnade länge vid björnarna. Lillfia för att hon var fascinerad av björnarna och lilleman för att han var fascinerad av de andra "björn-åskådarna" dvs ett gäng tjejer. När vi hade gått därifrån så frågade han om vi kunde gå tillbaks till björnarna, för där var ju alla tjejerna ha ha min gullunge!

Han låg i en staty formad som en hand, och ett gäng tjejer stod runt statyn och pratade med honom medan han låg där. Vilken liten tjejtjusare man har ;-)






Inne på Skansen Akvariet fanns Piff & Puff!


... och en regnskog med apor som man fick gå in i. Vi stod öga mot öga med aporna som hoppade runt bland trädens grenar!


Sköldpaddorna tyckte lilleman var spännande eftersom det är något dom pysslat med på förskolan. Vi lovade att ta med lite bilder till förskolan, och lilleman var noga med att vi skulle få en perfekt bild att visa fröken!


Mitt favoritdjur, krokodilerna. Dom är verkligen snygga och coola djur. Lite tråkiga dock eftersom dom mestadels ligger stilla. Lilleman fick känna på gammalt krokodilskinn och blev förvånad över hur tjockt och hårt det va!


Sist men inte minst så kom vi till klapphörnan. Lilleman hade tjatat om att han minsann skulle klappa både ormarna och spindlarna. Jag trodde han skulle banga, men tji fick jag. Han var inte alls rädd. Han ställde sig på pallen, tog instruktioner av tjejen som jobbade där och klappade fint och berättade om ormar han sett i böcker och på tv, min gullunge!


Jag vågade klappa ormen, men spindlarna kändes inte alls lika mysiga. Men det tyckte lilleman!


Efter Skansen mötte vi upp min lillasyster inne i stan. Det blev middag och fika på Bolero innan vi begav oss hemåt. Det blev verkligen en heldagsutflykt. Vi åkte hemifrån kl.7:45 på morgonen och kom hem först tolv timmar senare, men mysigt var det, även om jag egentligen inte är ett fan av varken djuren eller det andra som Skansen har att erbjuda.

Hade jag och lilleman fått bestämma så hade vi nog både hellre hoppat av spårvagnen en station tidigare, vid Gröna Lund. Men eftersom jag åkte själv med barnen, och lillfia inte är tillräckligt lång för att få åka speciellt mycket. Så hade det inte blivit mycket åka av... det får bli en annan gång. Troligtvis med två av mina systrar lite senare i sommar :)

...

Jag vill säga så mycket... försökte ringa ett samtal nyss, men fick inget svar... så drar det kort!

Tycker det är lustigt hur man läxar upp mig, några dagar senare går man ut för att ta en promenad och kommer inte hem på över 4tim. När jag ringer och frågar vart man tagit vägen, så hade man råkat hamna hemma hos en kompis, på andra sidan stan. Hur "råkar" man det när man vet att det sitter någon hemma och väntar....??

Jag har i alla fall bett om barnvakt när jag behövt jobba, och har inte bara dragit iväg. Men det spelar roll vem som gör det... av vissa förväntar man sig mer av andra, och av mig väldigt mycket. Just saying...

Favorit på bordet!



Spagetti med köttfärssås, mumma! Jag måste säga att jag är mycket nöjd med iPhone-kameran!



Min favoriträtt, stuvad spenat med potatis, ägg och bacon. Jag lyckades verkligen, och värmde just en stor portion med spenat, älskar't!! Barnen är dock inte lika förtjusta i sepnat, så till dom gjorde jag köttbullar och gräddsås istället, och dom blev mycket nöjda! :)

Nytt till luren!

Efter många om och men så har jag äntligen börjat använda min nya iPhone, som har blivit liggandes här hemma, har verkligen inte orkat sätta mig in i den. Men nu är den som sagt igång...

Hämtade hem barnen redan igår och dom har redan hunnit bråka ett flertal gånger om vem som ska spela på telefonen. Båda har önskat appar som ska laddas ner, så nu finns det både memory, matematikspel, målarbok, lego m.m. på min telefon.

Ska barnen hålla luren i sina händer, så krävs det förstås ett ordentligt skydd. Så klickade hem ett skyddande silikonfodral, som skyddar mot repor och hårda stötar. Snygg och enkel design dessutom!

Passade även på att klicka hem ett sportarmband för luren. Iphone är så mycket större än min förra, HTC, så den får inte plats i fickorna på träningskläderna.


Turn me on!!

 

Ännu ett iPhone-inlägg:)

Idag hade jag sovmorgon från jobbet, så jag passade på att träna tidigt idag eftersom gymmet stänger tidigt och jag jobbar sent!

Det blev ett styrkepass i gymmet. Körde hela kroppen men med lite extra fokus på benen.

Idag fick jag i alla fall ha smithmaskinen för mig själv ;-)

Jag körde ett relativt kort men intensivt pass idag. Att hela tiden känna svetten sippra är en mycket härlig känsla!!

Självklart med grym musik i lurarna, bl.a Nicki Minaj med Turn me on, grym!

Passade även på att öka bicepsövningen från 10 till 12,5kg!

Det blev följande övningar ( tre set/övning):

Djupa knäböj i Smith 10
Utfall i Smith 20 (10 på vardera sida)
Raka marklyft 10
Tricepspress, en hands med handel 10
Bicepscurl med hantlar 10 (5 på vardera sida)
Bänkpress 10
Toes to ring (körde i smithen) 5
Chins, så många halvor jag orkar
Crunches 50 (20mitten, 15 vardera sida)
Plankan 1min
Ryggresningar 10

Avslutade passet med lite stretch innan jag begav mig hemåt för en snabb dusch och lunch, sen var det jobb som stod på schemat, sista arbetsdagen på posten innan semestern!!

Härligt gympass!



Nu är jag ganska nyligen hemkommen från gymmet. Det blev nästan 2½timme på gymmet, men jag ska erkänna att jag stod och pratade med folk i säkert 30min innan jag satte igång :)

Eftersom veckan mest har bestått av jobb, tidiga mornar och sena kvällar, så har träningen blivit lidande. Men idag körde jag järnet! Alltid lika härligt att gå därifrån med pump i hela kroppen!

Nästan hela kroppen fick sig en omgång eftersom hela jag har varit vilande från träning... jag hade velat köra lite benövningar och "toes to ring" i smithen, men det var en kille som körde i maskinen konstant. Han lämnade typ maskinen när jag gick ner för att köra mage. Men då har jag redan kört andra benövningar.

Smithen är verkligen en grym maskin. Nästan så att man önskade att man hade en hemma. Man kan verkligen köra många olika övningar i den. Ben, mage, bröst m.m.

Jag kör i regel alltid 3set, så siffran bakom övningen är antalet repetitioner.

Benpress 12

Bencurl 12

Benspark 12

Fristående knäböj med skivstång 12

Axelpress 10

Bicepscurl med hantel 10 (vardera sida)

Bicepscurl med skivstång 8

Latsdrag 5

Sittande rodd 8

Chins, 1-2st per gång och sen så många "halva" som jag orkade.

Dips i dipsställning, 1-2st per gång och sen så många "halva" som jag orkade.

Ryggresningar, så många jag orkade

Crunches i ställning, 40 (20 i mitten, 10 på vardera sida)

Bloggar från iphone

Tänkte för första gången testa hur det funkar att blogga direkt från luren. Blogg.se appen är nedladdad;-)

Nej, nu måste jag verkligen upp ur sängen om jag ska hinna få i mig något ätbart innan jobbet!

Ha en bra dag!!

Fan också!

Ny lur = nytt kort = inga nr :/

Men, men kanske var dags för en ordentlig rensning av kontaktlistan :))

Vill man, så kan man. Och kan man, så ska man!



För några veckor sen var det smått kaos i min vardag.
Den är inte speciellt annorlunda nu, mer än att jag själv tagit vissa beslut, och det gör min vardag mycket lugnare, i sinnet. Och jag är glad igen! (även om jag först var tjurig mot dig Daniel på jobbet idag, sorry for that liksom!)

För ett par veckor sen så fick jag ett samtal från en gammal arbetskollega som bara ville höra hur jag mådde. Han ringde eftersom han sett mina kanske mindre eftertänkta, men ack så sanna känslor, i min statusuppdatering på facebook ;-)

I samma veva hörde en annan kollega av sig. Han ville bara tala om att det jag gjorde va grymt bra, och att det inte är många som skulle orka av att jobba och göra det jag gör.

Sist men inte minst, så fick jag ett meddelande från ett ex så sent som igår. Han talade om vilken fin person och mamma han tyckte jag var.

Såna där kommentarer och samtal som man får när man minst anar det, och av dom man minst anar. Det uppskattas verkligen!

Minns att det var en granne som sprang ikapp mig (för ett par år sen) från bussen. Jag hade storhandlat och släpade hem allt med barnen och barnvagn. Jag trodde först att jag tappat något när hon tog mig på axeln. Men hon ville bara säga att hon lagt märke till mig, eftersom vi bodde i samma område. Hon berättade att hon såg upp till mig och hon kunde inte alls förstå hur jag orkade med allt, MED TVÅ BARN. "Alltid med ett barn på armen, som en kändismamma" sa hon. Hon tyckte det var jobbigt att ha ETT barn att hålla reda på.

Såna där egoboost behövs ibland. Och det är sånt som gör att jag tror så starkt på mig själv! Även om jag innerst inne vet att jag är en bra förälder, jag älskar mina barn och skulle aldrig med mening göra något som skadade dom.

Absolut så funderar jag en stund extra när jag får kritik riktad mot mig, men många gånger blir jag bara besviken och undrar om folk inte ser vad man faktiskt gör, att man ställer upp på andra och faktiskt kämpar?!

Jag får ofta höra att jag är en driven, självständig och positiv person. Och jag får oftast som jag vill. Men inte helt utan att kämpa för det!

Ja, ja.. som vanligt behövde jag bara få ur mig lite tankar. Jag har för drygt två timmar sen avslutat ett nästan 2tim långt samtal med barnens pappa. Det behövdes, det gjorde mig gott!

Vill man, så ska man. Och kan man, så ska man!

Personalfest!


På lördag kör vi! För några veckor sen började vi, några från jobbet, smått prata om att gå ut tillsammans. Efter lite planering, så blir det äntligen av. Vi blir ca 15pers som ska grilla tillsammans, sen blir det utgång på det!

Jag skulle varit ledig den här helgen. Men idag när jag kom till jobbet så frågade chefen om jag ville jobba både lördag och söndag. Jag tackade såklart ja, men fick sovmorgon på söndag, härligt!

Som grädde på moset, så sa han också att jag fritt fick plocka det som behövdes i mat och dryckesväg inför grillningen. Chefen bjuder. Jag blev chockad, men ack så tacksam!

Så i helgen blir det (om alla kommer) jag, Johanna, Veroni, Vanja, Pia, Petra, Mickis, Jozefin, Frida, Aron, Markus, Hassan, Patrik, Oliver, Rickard och Robin, chefen själv, som grillar och festar till det hemma hos mig! Och kanske, kanske min fina Alexandra. Men jag har full förståelse för om hon inte orkar komma...

Jag har förberett lite, ringt stället som vi planerat att gå ut på, för att se att alla verkligen kommer in. Med tanke på att vi är i lite olika åldrar. Jag har även skrivit lappar till grannarna som jag tänkte sätta upp i trappen. Ser hellre att GRANNARNA plingar på min dörr, än att störningsjouren gör det ;-)

Nu ska jag bara skriva en inköpslista på allt som ska inhandlas efter lördagens arbetspass! Revbensspjäll, grillspett, potatisgratäng, partyis är lite av det som ska inhandlas! Får ju inte heller glömma grillkolen!!! Det ska verkligen bli skitskoj, alla är taggade och "personalfesten" är ett stort samtalsämne på jobbet just nu!

Panik, ingen täckning!!!!

Jag har ingen täckning på luren och har inte haft det sen i eftermiddags. Kollade tele2's hemsida, men där finns ingen information om störningar. Skumt! Tänkte ringa och fråga dom, men kom på att jag inte har någon telefon att ringa ifrån. Internet är min väg ut till världen just nu!

Kan varken ta emot sms/samtal eller skicka/ringa något själv. Bara så ni vet. Jag duckar er inte! Kan bara ringa nödsamtal, kanske borde ringa ett sånt, för jag börjar få panik. Panik över att aldrig få vara själv!!

Helgen i bild...

Tömde precis telefonen på lite bilder... så bjuder på lite bilder från helgen :)


Så här fint var det i barnens rum när Lillfia och brorsans dotter hade lekt färdigt!
De ville titta på film och jag frågade om de städat upp det dom lekt med. Och det hade dom minsann... eller inte!


I söndags var vi på gymnastik. Jag hade Lillfia bak i cykelstolen och lilleman fick ta sin egen cykel. Vi cyklade hemifrån i god tid, med tanke på att lilleman precis lärt sig cykla. En liten cykel och korta ben gör ju inte heller att det går sådär supersnabbt ;-) Men vi var framme på 20min, imponerande!


Eftersom vi var tidiga, så hann barnen leka. Lilleman ägnade sig åt klätterväggen utanför gympan och Lillfia passade på att gunga!


Solen var med oss hela dagen, så vi passade på att äta lunch ute i solen. Med glass till efterrätt :)


Sen bar det iväg hemåt igen. Brorsan mötte upp oss efter gymnastiken. Så han tog min cykel hem, och jag fick äran att springa efter lilleman och putta på honom i uppförsbackarna!!


Väl hemma i våra kvarter så blev det lite fotboll, sol och grillning på eftermiddag/kväll. En mysig och lyckad avslutning på "barnveckan". Nu dröjer det en hel vecka innan dom är hemma hos mig igen, och jag passar på att jobba långpannor, jay eller nåt sånt!

Ensam är stark!



Vill inte vara beroende av någon. Vill klara mig själv och jobbar stenhårt på det. Nu mer än någonsin!

Citat av Oscar Wilde

Oscar Wilde har skapat många skämtsamma och ironiska citat. Men många av dom stämmer väldigt bra. Sånt många tänker, men väldigt få vågar erkänna...



"Män vill alltid vara en kvinnas första kärlek. Det är deras klumpiga fåfänga. Kvinnor har en mer begåvad instinkt. De vill bli en mans sista kärlek."

"Bakom glädje och skratt kan döljas ett rått, hårt och känslolöst temperament. Men bakom sorgen finns ingenting annat än sorg."

"Med varje framgång man vinner får man en fiende. Man måste vara medelmåttig om man vill vara omtyckt."

"Jag reser aldrig utan min egen dagbok. Man måste alltid ha något intressant att läsa när man åker tåg."

"Det enda sättet att gottgöra att man ibland är lite för snyggt klädd är att alltid vara alldeles för bildad."

"Moral är alltid den sista tillflykten för människor som inte förstår sig på skönheten."

"Jag vill inte höra vad folk säger bakom min rygg. Det gör mig alldeles för uppblåst."

"Egoism är att leva som man vill leva, det vill säga att kräva av andra att de lever så som man vill."

"Musiken är den fullkomligaste konstformen. Den avslöjar aldrig sin innersta hemlighet."

"Jag har så enkel smak. Jag vill bara ha det bästa av allt."

"En idé blir inte sann bara för att någon offrat sig för den."

"Egenkärlek är begynnelsen på en livslång romans."

"Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den."

"Folk som bara lever för sitt nöjes skull är vanligtvis ogifta."

"Jag brukar säga vad jag tänker. Det är ett stort fel nuförtiden, man blir så lätt missförstådd."

"Han har inga känslor,det är hemligheten med hans framgång. Han tror också att andra människor inte har känslor, det är hemligheten med det fiasko som väntar honom i framtiden.
Fler citat av Oscar Wilde hittar ni här: http://twice.se/oscar_wilde.html

Familjen är värst!

Jag behöver få ur mig lite irritation. Och nu känns det mycket bättre. Vill slippa plåga mina vänner med huvudvärk. Så dom som är intresserade kan läsa, ni andra kan bara stänga ner sidan.





Irriterad är bara förnamnet. Jag satt så sent som idag och tittade på Lyxfällan, där en familj lät sin bror bo i källaren utan att brodern behövde betala varken hyra eller mat. En viss person satt bredvid mig och utbrister: "Se vad snälla dom är, han behöver inte betala något!" Varpå jag svarade, att bevisligen så hade dom behövt ta betalt för att ha brorsan boende där. Jag menar, dom är ju inte med i Lyxfällan för att dom har det gott ställt.

Efter det så blev jag kallad "pussy" och ni vet nog alla vad det ordet betyder rent översatt. Trevlig person, jajamän!

Personen har bott inneboende hos mig sen i November 2011, i januari skrev denne kontrakt MED SIN HYRESVÄRD att h-n skulle vara ute från sin lägenhet 3-6månader (3-5mån var dock vad h-n sa till mig). Snabbt räknat så är det maj ut, fem månader!

Ingen kallar mig "pussy", och absolut inte någon anhörig! Jag sa i alla fall att h-n ska vara ute ur lägenheten från och med 1 juni och då lämna tillbaks nycklarna.

H-n åberopar att h-n har ett kontrakt där det står 3-6månader på, och att det är det som gäller. Det h-n inte tycks förstå är att det är något MELLAN H OCH H-S HYRESVÄRD. Det har alltså inget med mig att göra. Kontraktet säger bara att h-n inte har någon lägenhet under 3-6månader och behöver då heller inte betala någon hyra hos henne. Men det säger inte att h-n ska bo hos mig under den tiden!! Och det är absolut inget kontrakt som jag själv skrivit under.

Personen hånar mig bara, pekar finger och säger: "Snälla lilla du, tror du jag tror på det där eller? Hur många gånger har du inte sagt att jag ska lämna lägenheten? Tror du jag ens lyssnar på det eller? Ta det till tingsrätten för kontraktsbrott. Ring polisen." Det är h-s ord för att vara exakt.

1 juni låser jag båda låsen, och får jag inte nycklarna så blir det en polisanmälan. DÄR KAN JAG däremot använda mitt hyreskontrakt där JAG STÅR SOM ENSAM BOENDE på min adress, och h-n kan bli anmäld för olaga intrång (och att h-n "kvarstannar obehörigen"), som kan ge böter och fängelse upp till 2år.

Tråkigt att behöva gå så långt. Men jag gör vad som krävs för att få vara ifred. Jag vill inte ha med min familj att göra överhuvudtaget. Jag har fått höra att jag är snål, känslokall, dålig förälder, omogen, jag har blivit kallad pussy, idiot m.m. Och att man vill slå mig. Alla sms och filmklipp finns kvar i luren och kommer att sparas tills dess att allt är som jag vill ha det.

Det ska bli spännande att se om h-n lyckas få boende, mat, hygienartiklar, tv, el, fri tillgång till internet för 3000kr/mån någon annanstans, för det är vad h-n betalar hos mig. Som mamma brukade säga till mig när jag var yngre: "Det här är fan inget hotell!". Jag lyssnar, lär och upprepar: Det här är fan inget hotell!

Varför ska jag ställa upp och öppna upp mitt hem för någon som inte ger mig respekt? För att det är en anhörig? Njaa, tror inte det. Blod är tjockare än vatten. Ja, må hända. Men det gör inte att vi har mer gemensamt eller att vi älskar varann mer för det. Vi råkar ha samma mamma, men that's it!

Jag filmade samtalet, men dessvärre så har det blivit något fel med ljudet. Ska se om jag lyckas fixa det sen, så får ni filmbevis på hur trevlig och mogen h-n är, eller inte.

OBS!! Felskrivning från min sida! Personen i fråga bodde hemma hos sig själv i två veckor i januari. Men bortsett från dessa två veckor, så har personen bott hos mig sen i November 2011.

Pump up the volyme!

Vackert

Jag älskar dig...



Min fina lilleman är inte så liten längre. Häromdagen så tappade han sin andra tand, och numera räknar han matematik varje dag här hemma. Han ber om nya tal hela tiden. Han ställer frågor som man knappt själv har svaren på, och ger mig dryga kommentarer och drar ironiska skämt.

Helt galet, MIN LILLEMAN ÄR INTE EN LITEN POJKE LÄNGRE. Idag har han varit ute och lekt med sina kompisar. De har cyklat, varit hemma hos kompisen och även spelat fotboll med de äldre pojkarna här på gården.

Det är roligt att se att han växer och utvecklas. Han skuttar och jublar högt över att tappa sina tänder och får nya "vuxentänder" som han själv kallar dom. Han längtar också enormt mycket efter skolan, och säger att han vill lära sig läsa innan skolan börjar.

Samtidigt så känns det lite sorligt att han växer upp så fort. Tiden kommer aldrig mer tillbaks, och jag saknar bebistiden. Dagarna som man upptäckte att han lärt sig massa nytt. Han upptäckte sina händer, lärde sig äta fast föda, tog sina första steg, fick sina första tänder och sa "Mamma" för första gången. Well, en vacker dag kanske jag får uppleva det igen, en vacker dag...

Tills dess så njuter jag av dom få stunder som han kommer och kryper upp i min famn, vill mysa och viskar i mitt öra: Jag älskar dig Mamma...

Shopping = Euforia


Det sägs att man inte kan köpa lycka för pengar. Det kan man förvisso inte i det långa loppet, men absolut för stunden! Jag älskar att shoppa. Vare sig det gäller mat, kläder eller heminredning. På senaste tid så har det mest blivit kläder till barnen och heminredning. Och så fick det bli även idag. Alla slantar gick till heminredning :) Lite av det jag handlade ser ni nedan...


Hittade två snygga tavlor, som jag var tvungen att ta med mig hem!


Harmoni och Euforia har jag döpt dom till. Tycker att det passar bra i sovrummet :)


Det blev även lite nytt till balkongen. Blommor, rottingkruka, sittdynor till stolarna och ännu en ljuslykta. Har även hunnit städa lite här hemma och passade på att röja lite på balkongen. Det gamla bordet hade gjort sitt och fick lämna familjen.

Valborg = ledighet



Valborg betyder inte bara att vi går och tittar på brasan. Det betydde också att jag hade kort arbetsvecka. Det kändes verkligen när man fick vara ledig en dag så där mitt i veckan. Jag slutade dessutom redan kl.15 i måndags, super!


1:a maj var vi hemma och lediga. Vi gav oss tusan på att lilleman skulle lära sig cykla. Jag skruvade av stödhjulen medan han stod och tjurade för att han ville ha dom kvar. Men han gav det i alla fall ett försök och 10min senare så cyklade han utan varken stödhjul eller mig som höll i honom för balansen!

Han var så stolt och va ute större delen av dagen och cyklade. Vi övade på stora svängar, försiktigt inbromsning och att han skulle kunna starta cykla utan hjälp. Det tog inte många minuter förrän allt satt som smäck!

Mat i stora lass...

Jag borde ta veckan bakifrån, eftersom jag inte uppdaterat något i veckan!!
Men jag börjar med lite ätbart. Ni som känner mig vet att jag gillar både att laga, fotografera och äta mat ;-)


Veckan började med lasagne. Det gick som vanligt hem hos barnen!


En av alla frukostar. Älskar vaniljyoghurt med K Special Red Berries!


Fransk fiskgratäng med potatismos, dillsås och broccoli. Lilleman satt och knapra på en broccolibukett, ibland förvånar han mig...


Pannkakor var ett önskemål från barnens sida.


Älskade helgfrukost <3


Korvstoganoff med pasta. Brukar i vanliga fall serveras med ris, men kände mig inte alls sugen på ris. Det var supergott med pasta, och jag fick också chansen att prova på den nya stekpannan som jag fått från Smartson och Hackman.
RSS 2.0