Filmtips!

Mina 5-i topp, dock utan inbördes ordning. Alla är så bra så att man fäller några tårar. Samtliga filmer går under genren "romantisk drama", förutom Remember Me som är ett mer sorgset drama.
 
 
Dear John - 2010John är soldat i amerikanska armén men har permission över sommaren. Han träffar Savannah, de blir snabbt förälskade och upplever två underbara veckor. Men därefter måste John ut i tjänst igen och Savannah tillbaka till skolan. Efter den 11 september 2001 förändras mycket och John känner sig tvungen att stanna i armén, vilket innebär ytterligare två år ifrån Savannah. Efter en tid utan brev från Savannah får han en dag ett brev där hon berättar att hon träffat någon annan och redan förlovat sig. John stannar då ytterligare några år i armén, men blir hemskickad till USA då hans pappa blir sjuk. Han träffar Savannah och gamla sår rivs upp igen. John måste därefter fatta ett oerhört svårt beslut.
 
 
The Vow - 2012, Paige och Leo Collins är ett ungt förälskat konstnärspar. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar upp har hon inget minne av deras tid tillsammans. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta, igen.
 
 
The Notebook - 2004, Allie och Noah träffas en sommar och inleder en romans. När sommaren är slut tvingas de skiljas åt då Allie börjar på college i New York och Noah stannar kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så kan de inte släppa taget om varandra.
 
 
Remember Me - 2010, I New York 1991 blir en elvaårig flicka, Ally, vittne till mordet på sin mor på en t-station. Tio år senare är Ally en student på New York University och bor hos sin överbeskyddande pappa som arbetar som utredare.

Tyler är en rebellisk 21-åring som går på NYU och arbetar i en bokaffär. Han har ett forcerat förhållande till sin affärsman till far, sedan hans bror Michael begick självmord. Charles har inte bra kontakt med sin dotter, Caroline, och verkar knappt bry sig om henne, vilket påverkar Tyler som står sin syster väldigt nära.

 

 
The Lucky One - 2012, Logan återvänder hem från kriget i Irak vilsen och utan mål. Han bestämmer sig för att söka rätt på Beth, kvinnan vars bild av en slump räddade hans liv för att tacka henne. Han finner henne och de blir vänner. Vänskapen utvecklas till en romans och Logan blir allt mer övertygad om att det inte var slumpen utan ödet som förde honom dit. Men Beths liv är inte så okomplicerat som han först tror.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0